Kallast på 60 år

KLIMAT & VÄDER. Om ni tycker det är lite varmt i Sverige just nu kan jag svalka er med att Australiens östkust upplever den kallaste vintern på över 60 år. En kallfront som sträcker sig från New South Wales till Queensland, har temperaturer vid -11° C på vissa ställen och på måndagsmorgonen föll temperaturen i delar av västra Sydney till -4° C.

Under de senaste dagarna har många orter spridda över de två australiensiska staterna satt nya köldrekord som hållit i många år.

Marrangaroo, cirka 150 kilometer från Sydney, NSW, satte ett nytt rekord igår morse och nåde -11,1 ° C, medan den lägsta temperaturen i Queensland igår var -6,2 ° i Wellcamp, 140 kilometer inåt från Brisbane.

Många platser i NSW och QLD har inte haft något vatten på grund av att vattnet i rörledningarna frusit till is. Invånarna har blivit tillsagda att inte hälla varmt vatten på utvändiga rör, eftersom detta kan orsaka ytterligare problem.

Meteorologerna ger dock hopp och hoppas det blir varmare i slutet på veckan.

Länk…

Som vanligt beror värme på klimatförändringar medan kyla är väder…

Genom åren har Pettersson lärt sig att vara skeptisk…

1960-talet hotades mänskligheten med kärnvapenkrig, det var tyst vår och DDT, vi var tre miljarder människor på jorden och befolkningsökningen var katastrofal och oljan var så gott som slut.

1970-talet hotade med en ny istid, forskare visade att temperaturen sjunkit stadigt de senast 30 åren, det var oljekris och vi pratade om barnbegränsningar och hade blivit 3,7 miljarder på vårt klot.

1980-talet hotades jorden att krossas av asteroider, aids, skogsdöden drog fram och av oljan fanns det inte mycket kvar och nu var vi 4,4 miljarder på jorden och paniken började sprida sig.

1990-talet hotade med grillning av oss för att ozonhålen växte, av oljan fanns det bara droppar kvar och vi var hela 5,3 miljarder.

2000-tal, nu skall vi dö av klimatkatastrofer, fågel eller svininfluensa, oljan håller fortfarande på att ta slut och vi har blivit drygt 6 miljarder vilket alla är överens om är alldeles för många.

2018. Nu hotas vi av Putin och Trump och global uppvärmning men massinvandring av outbildade analfabeter ska rädda oss och oljan finns i överskott, så mycket att oljeproducenterna försöker begränsa produktionen för att få upp priset.

Om några år är vi åtta miljarder, jordens befolkning ökar med 80-90 miljoner per år men varken forskare, politiker eller journalister pratar längre om befolkningsökningen eller faran med islam…

Kommer ni förresten ihåg Al Gore, mannen som tjänade miljoner dollar på klimathotet samtidigt som han flög privatjet. Den globala uppvärmningens fader, eller snarare gudfader, James Hansen har erkänt att Al Gore manipulerade data för att passa hans agenda och att hans filmer om klimaten närmast ska ses som sagor.

Läs mer…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

20 thoughts on “Kallast på 60 år

  • Typiskt att rekommendera något skrivet av en nationalist, SD-sympatisitör eller vad man nu ska kalla dem som är de enda ni verkar lyssna på.
   Han börjar med en otroligt korkad jämförelse, viket för mig gjorde att det kändes meningslöst att fortsätta läsa.

   Man skulle tänka sig att en person med diagnostiserad lungcancer blev uppringd av en vän som kände sig säker på att han istället hade influensa som snart skulle gå över.
   Då skulle den cancersjuka tydligen bara vara glad för att höra denna lögn och inte kalla vännen sjukdomsförnekare med hänvisning till klimatförnekare, antar jag.

   Ja, ja….

   • Intressant läsning av Per Hagenäs, även om inledningen verkade lite seg ….

 1. I vilket fall som helst är det klokt att göra sig kvitt beroendet av arabers olja och ryssar gas.
  Kärnkraft, vind, vattenkraft och sol gör oss oberoende av utlandet

  • Lite okunnigt här Riks! Vi köper inte mycket olja från araberna utan det mesta kommer från Nordsjön och Ryssland. Gas används inte i Sverige på samma sätt som i Europa som är helt beroende av pålitliga leveranser från Ryssland. Ja, man är så nöjd att man vill bygga fler pipelines för att trygga leveranser och slippa Ukraina som mellanhand för de stjäl gas som korpar vilket drabbar både EU och Ryssland ekonomiskt. Kärnkraft och vattenkraft ska byggas ut medan vindkraften som är intermittent omedelbart borde börja fasas bort ur energiekvationen.

 2. Nu var det väl inte 97% av Världens forskare som tyckte så det var av dom över 3000 som tillfrågades bland dom som svarat hade 97 %
  svarat att det berodde på klimatet.

 3. Ja själva har vi ju en ledare som far kors o Tvärs över världen
  i någon slags befängd tro att han är en Världsledare, då är
  det inte fråga om att flyget är ett stort hot, och flygskatten, ja
  den betalar han ju inte själv.

  • Svar Nej!! Men på solens strålar samt jordens bana runt solen samt andra planeter i vårt solsystem som har kraftig inverkan på jordens osolation lutningsvinkel som du förstår är det inget att göra åt. Obs ingen höjd skatt i värden kan förhindra dessa fenomen det är endast för att skrämmas folks rädsla som lögnarna blir allt rikare på.

 4. Av 3146 tillfrågade forskare om de tror på mänsklig påverkan av klimatet svarade 79. Av de 79 som svarade var det 97% som svara ja. Undersökningen gjordes av en amerikansk vetenskaplig tidskrift. Den ligger till grund för påståendet 97%. Vi kan själv fundera över hur tillförlitlig dessa procent är. Hur många som fått ett lönande arbete med klimatforskning av de som svarade, finns det inga uppgifter om.

  • UN-agenda 21 agenten Gore försöker sälja fearporn och människans skuld för uppvärmning dvs Co2. iom det vill klimatfantasterna försöka fålla in människor att resa mindre med bil-flyg osv,mao ett sätt att genomföra UN-agenda 21 där man vill folk ska bo i jättestäder med begänsade boutrymmen samt begränsad rörelsefrihet,läs mer och googla ”UN-agenda 21”
   där FN vill bygga jättegulager (peoplefarming)

 5. Man kan ju alltid intala sig själv att 97 % av världens forskares åsikter bara är hittepå och visa någon plats på jorden där det är kallt.
  Å andra sidan hade delar av Australien förra året upp till 47.6 grader varmt.

  Men tillfällig värme och kyla kallas fortfarande väder.

  • Först av allt så är talet 97% nonsens och kommer från media, ideologer och klimatreligiösa. 97% av vem? Vilka forskare inom vilka områden? Vad är de eniga om? Se t.ex. här:
   http://www.climatedepot.com/2016/02/15/mit-climate-scientist-dr-richard-lindzen-mocks-97-consensus-it-is-propaganda/

   Att inte få ifrågasätta vad forskare påstår är religion/ideologi, inte vetenskap. Vetenskap handlar just om att ifrågasätta och kritisera. Forskare testar t.ex. fortfarande Einsteins 100 år allmänna relativitetsteori för att se om den verkligen är korrekt.
   Dessutom så handlar det här inte om naturlagar men om mycket simplifierade modeller. Det är inte naturlagar som E=mc2 eller Einsteins allmänna relativitetsteori som är riktiga eller felaktiga. Det handlar om modeller som alltid är mer eller mindre felaktiga. Dessa klimatmodeller har genom flera år visat sig innehålla stora fel och inte korrekt beskriva det man mäter i verkligheten.
   De flesta förnekar inte att där är klimatförändringar. Det har alltid förekommit. Det handlar orsakerna, magnituden och också om effekterna. Jorden kommer inte att gå upp i flammor som klimataktivisterna påstår ofta med bilder på ett brinnande jordklot. Många forskare menar att nettoeffekten blir positiv pga. att växterna älskar CO2 och att matproduktionen i världen kommer att öka kraftigt. Men dem hör man inte om i media.

   Angående rekord så kan man varje år hitta platser på jorden där rekord slås.

   • Det är inget fel att ifrågasätta om man gör det av vetenskapliga skäl och inte för att man vill hålla med Pettersson, SD, gruppen man tillhör eller rent av Trump.
    Själv tror jag att det mest är politiska skäl till att en del hamnat i total förnekelse och sedan hejar man på varann i sin övertygelse.

    Så mitt råd är att läsa på litet och sedan bilda sig en egen uppfattning. Börja med att läsa om växthuseffekten som det hela ju handlar om nu.
    Men så småningom tror jag att många av er kommer att ändra uppfattning när ni inte längre kan blunda för fakta och ni märker att de allra flesta inte håller med er längre.

   • Mia, Lyssna på Lars Bern, han är betydligt ner insatt i detta än du och många av dem som har sin inkomst av att larma om klimatet.

  • Mia ! Du och andra behöver inte oroa er för vädret i Sverige !!! För det finns andra saker som kommer förstöra landet tidigare !!!!

 6. Inget som svenska massmedia nämner, hör inte till den klimatiska värdegrunden. Tystnaden är talande, som någon klok tidigare sagt.

Kommentera