Invandrare – svensk integrationspolitik är en katastrof

”Svensk integration och migration har de senaste decennierna varit som en enda stor fotbollsmatch där Sverige har skickat signaler till resten av världen att alla är välkomna att spela i det lilla landet i norr. Men när spelarna väl kommer till matchen glömmer vi bort att förmedla vad offsideregeln är”.

Så inleder Mustafa Panshiri en gästkrönika i GP.

Mustafa Panshiri för er som inte vet, är ursprungligen från Afghanistan, har jobbat som polis, föreläser nu om svenska värderingar för ungdomar i förorten och har författat boken ”Det lilla landet som kunde” tillsammans med Jens Ganman.

”…om integrationen är en tvåvägsprocess, vilken kultur ska svensken och den svenska majoritetskulturen integreras in i? Den afghanska? Den somaliska? Den japanska? Den irakiska?”

Dessa och andra relevanta frågor och funderingar kan ni ta del av i en läsvärd krönika. En krönika som också är en spark i arslet på alla er som tror att integrationen i Sverige är ett självspelande piano där de enda orosmolnen är vi etniska svenskar som inte tar till oss alla sedvänjor människor från världens alla hörn tar med sig hit.

GP

Asimillation enligt Wikipedia:

”Syftar på den process genom vilken en person eller en etnisk grupp som utgör ett minoritetsfolk, om processen är fullständig, helt överger sin egen kultur och anpassar sig till majoritetsbefolkningens kultur”

5 thoughts on “Invandrare – svensk integrationspolitik är en katastrof

  1. Att det skulle bli en framtida katastrof förstod och talade man med sin omgivning om redan för 40 år sedan när den svenska dörren ställdes upp på vid gavel mot omvärlden och den okontrollerade massmassinvandringen startade !


  2. blir som det blir, då KALLE BAKOM nu fick ordna
    och ställa…som alltid är det PUBLIKENS fel, är
    alltid den (publiken) som är skuld till hela förfallet
    …ett oerhört högt bilettpris för att nu få uppleva
    det katastrofala slutresultatet…blir säkert division
    4 Ö nästkommande 25 säsonger, för att ännu en
    gång komma på fötter å resa sig igen?

  3. Jag tror det är en stor skillnad på människors inställning. Jag kan ha fel.
    Men jag tror att de som fått utstå stora lidanden som krig och förföljelse är mer benägna att assimilera sig till det land som hjälper dem.

    Det finns stora skillnader mellan invandrarna, jag känner ganska många.
    Vissa är glada för att de fått komma till Sverige och har skaffat sig arbete och anpassat sig till vår livsstil och värderingar. Men de behåller delar av sin kultur och sköter den hemma eller privat. Deras religion är precis som svenskars inget man utövar publikt.

    Däremot finns baksidan av myntet, dem som inte kommit hit som flyktingar. De är ekonomiska migranter som bara är intresserade av vår välfärd, ingenting annat. Det innebär att de struntar i var pengarna kommer ifrån och att de är ett resultat av våra värderingar. Vi delar gärna på kakan om du själv bidrar efter bästa förmåga. Men de ser fördelning som svaghet och tillsammans med svenskars ovilja att starta konflikter så blir det problem.

    Det här har sagts förut men måste upprepas. Vi måste se till att alla som söker hit måste visa ett riktigt id. Har man inte det så adjö.
    För övrigt så känner jag att EU har en stor del i problemet. När folk kommer till vår gräns så har de passerat ett antal länder utan att någon kollat vilka de är. Gå ur EU är viktigt ur många aspekter.

  4. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Vi ska inte integreras in i någonting och offsideregeln är väl ”du får inte gå bakom ryggen på försvararna när passningen slås.” M.a.o du som invandrare skall följa våra regler, glöm hur och varför du gjorde si och så i den egen kultur och hur sedvänjorna var i ditt forna land.
    Inte som vissa svenskar leva på bidrag utan bidrag till ditt nya land genom idogt arbete med att förkovra dig i språket och våra sedvänjor. Kom ihåg att våra kvinnor är fria självständiga och inga slavar till annat än möjligen sin egen fåfänga, får ej beröras förrän de givit sitt tillstånd.

  5. OBS: Ett helt inlägg :har försvunnit. Mystiskt ….. vart kunde det ha tagit vägen ? Man får lämna inläggen kvar på plats och se till att vissa politiska ”hjältar” inte släpps på andra europeiska länders television. Folk ska inte tvingas att se på era fula fiskar. Rubriken på det försvunna inlägget + kommentarer var:

    ”Skånepartiet gillar inte islam, anmäls av socialdemokraterna”- av den 21 juli, kl.19:25.

KommenteraAvbryt svar