Stäng

Detta är bedrägeri: ”Det blir för dyrt, och risken är att EU-länderna förlitar sig på hjälp från EU istället för att bygga upp egen räddningskapacitet, menar Morgan Johansson (S)”

VALET 2018.”Det blir för dyrt, och risken är att EU-länderna förlitar sig på hjälp från EU istället för att bygga upp egen räddningskapacitet”, menar Justitieminister Morgan Johansson, S, och det var den 24 januari 2018. 

Vi har alltså en socialdemokratisk minister som står och blåljuger det svenska folket rakt upp i ansiktet, nu är han tacksam för hjälpen från EU – då, för 6 månader sedan sa socialdemokraten Morgan Johansson att det var bättre och billigare med egna styrkor. 

Sveriges Radio med ljudfil….

Efter det senaste årets stora skogsbränder och översvämningar runtom i Europa vill EU köpa in egna flygplan och vattenpumpar för räddningsinsatser vid naturkatastrofer. Men Sveriges regering är skeptisk.

– Inget enskilt EU-land kan på egen hand klara av att hantera en stor naturkatastrof. Vi måste agera gemensamt, säger Christos Stylianides, som just nu är på rundresa till de nordiska huvudstäderna för att sälja in EU-kommissionens förslag.

I dag finns en så kallad civil skyddsmekanism inom EU som bygger på frivilliga bidrag från medlemsländerna, men det räcker inte när flera länder drabbas av naturkatastrofer samtidigt.

– Med klimatförändringarna kommer behovet att öka ännu mer, menar Christos Stylianides.

Ett exempel är skogsbränderna i Portugal i oktober då hjälpen helt enkelt uteblev.

EU-kommissionen vill därför köpa in flygplan, vattenpumpar, sök- och räddningsinsatser och fältsjukhus som kan användas vid naturkatastrofer, men också vid terrorattentat eller epidemier, när medlemslandets egna resurser inte räcker till.

Enligt EU-kommissionen skulle det här kosta 280 miljoner euro under åren 2018-2020. Men Sveriges inrikesminister Morgan Johansson är skeptisk till planerna.

24 januari 2018 – Det blir för dyrt, och risken är att EU-länderna förlitar sig på hjälp från EU istället för att bygga upp egen räddningskapacitet, menar Morgan Johansson (S).

– Vi måste se till att medlemsstaterna själva, och för egna pengar, höjer sin kapacitet så att man inte tror att man kan luta sig tillbaka och säga att det här kan vi nog ta på EU-resurser, så att vi själva slipper ha den här kapaciteten, säger Morgan Johansson.

Inrikesminister Morgan Johansson
17 juli 2018: ”Det är bättre att man samarbetar över gränserna och mellan olika länder för att ha en gemensam EU-kapacitet.”

LÄS SÄGER PETTERSSON: Det är inte ofta jag blir upprörd men det är jag nu, vilken falskhet, får sossarna över 20 procent i valet blir jag mycket besviken…

Men vill ni ha ministrar som ljuger er rätt upp i ansiktet och som tror ni är för dumma att fatta det så rösta på socialdemokraterna eller någon annan i sjuklövern….

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

29 reaktioner på “Detta är bedrägeri: ”Det blir för dyrt, och risken är att EU-länderna förlitar sig på hjälp från EU istället för att bygga upp egen räddningskapacitet, menar Morgan Johansson (S)”

 1. Vi skall vara tacksamma för att det BARA är skogsbränder. Tänk tanken om det vore ett massivt militärt angrepp. Ett hundratal rejäla brandbomber plus lite annat smått och gott med rejäl språngverkan hade gjort ALLA berörda myndigheters företrädare paralyserade för resten av deras liv. Sverige är SÅÅÅ in i helvete på dekis så det går inte att beskriva o ord. Det är en ynkedom att se och höra den så kallade försvarsministern när han uttalar sig.

 2. EU vill bara på detta sätt skapa ett större beroende. Har man inhen nationell kapacitet blir det svårare att gå ur EU.
  Inte omöjligt att vi i framtiden kommer se EU poliser i Sverige. För några egna har vi snart intr.

 3. Jag förstår faktiskt inte varför svenska politiker  är så främmande för att söka hjälp från just Ryssland med brandflyg, när dom inte har något emot  att spela rysk roulette med brandförsvaret ?

  1. Naturligtvis en rädsla för att Putin då skulle skicka militära plan istället för brandflyg och ockupera dårhuset Sverige !
   Putin är inte dum, varför skulle han dra på sig problem genom att inta ett mångkulturellt Sverige i fritt fall där kriminell anarki råder ?

   1. Är det egentligen någonting att inta, regeringen verkar ha tillämpat mer än brända jordens taktik för att göra landet oattraktivt för främmande makt. Snart behöver vi väl inget försvar heller,för vad finns kvar att försvara?

 4. Det kommer att visa sig hur många miljarder billigare det blev att lita på att alla andra ställer upp än att Sverige åtminstone försöker att själva hålla ett brandförsvar som klarar en skogsbrand.
  De Svenska brandmän som är där och jobbar gör ett utomordentligt jobb men dom är några tiotal tusen för få och den utländska hjälpen kostar nog åtskilliga hundratals miljarder.

 5. Jag har en ganska klar minnesbild till skillnad mot politikerna att efter förra branden för 4 år sedan så skulle det utvärderas och vidtas åtgärder.
  Nu i ljudfilen ovan någonstans så säger Morgan att Sverige ska bygga upp ett eget brandförsvar, jag blir förvirrad och förvånad.

 6. Sen ska ingen tro att dom utländska brandmän gör detta gratis, och
  framför allt tro inte att EU kommer att stå för kostnaderna, men jag vet en kategori som kommer att bli drabbad, dom Svenska skattebetalarna.

 7. Bilar brinner ,skogar brinner,och fasen vet om det inte brinner i skallarna på våra styrande politiker? Kanske skulle dom små påsar med vatten som hänger och skvalpar under helikoptrarna kunna hjälpas till att kyla ner deras hjärnor. Något vettigt kommer i vart fall inte ur dem.

 8. Hur många miljarder har inte brunnit upp denna sommar? Hur mycket brann inte upp för fyra år sedan, förutom de två personer som då dog?

  Det finns mycket ett sådant flygplan kan göra, förutom att vatten bomba. Dessutom planet lånas ut till grannländer vid behov. Eller är det bara Italien (med 19 vattenbombningsflygplan) och Frankrike, som skall förse Europa med sådana plan. Det är en ynkedom utan like, att Sverige inte har ett enda!

  Morgan Johansson är en politiker, som har tagit sig fram i politiken som obrottsligt lojal mot partilinjen och som aldrig tänkt en självständig tanke. Han har nu nått en position, där han också behöver vara kreativ, men det blir alltid tokigt. Det är inte bara Löfvén och Fridolin som är korta om huvudet i regeringen.

  1. Denna regering har kostat Sverige minst 500 miljarder utan att Svenska folket har fått någonting för dessa pengar
   Dom pengarna skulle absolut tas från regeringens plånböcker, partikassan och 87-klubbens plånböcker.

 9. Men vad menar Morgan egentligen, EU ska inte ha en central räddningsberedskap Sverige ska inte heller ha beredskap? Är det tänkt att åka snålskjuts på andra länders välvilja? Hur blir det om alla länder resonerar så?

  1. Sverige har sedan lång tid tillbaka i tiden alltid krupit undan, fjäskat, hycklat och åkt snålskjuts på andra !
   Andra världskriget är ju ett solklart exempel på svensk ynkedom.

  1. Morgan Johansson är ett bra exempel på att regeringen är mycket sjuka å huvudets vägnar.

 10. Helt off topic, men någon som tänkt på att SVT börjat ”sudda” delar av sina tv-program på sistone? Exempelvis på Rapport tidigare idag när det var bilder från bränderna. Även ansikten på dokumentären om första världskriget på svtplay (var även så när det visades på tv) är det. Jag kollade precis orginalet på youtube och där är det inte så, altså är det SVT själva som gjort det. Helt jävla galet med censur!

 11. Lille Molgan pratar i nattmössan som vanligt. ”I stället för att bygga upp en EGEN kapacitet”, kläckte förrädaren ur sig. Men var finns då den EGNA kapaciteten då ? Jo, i Norge, Danmark, Polen, Tyskland, Portugal, t ex. Det verkar som om Fåntrattens ministrar sitter och sover på arbetstid.

  1. Det är nog inte alltför mycket mellan öronen på denne Morgan Johansson. Jag ser honom som en typisk representant för dagens svenska politiker. De är politiker helt utan politik och ryggrad, rena vindflöjlarna.

   Tacka vet jag Gustav Kasselstrand: När han säger något, så är det genomtänkt och han står för det.

  2. Jag förstår inte hur Sossarna har lyckats? Dom har ju lyckats att hitta de dummaste människorna i Sverige till att bilda regering ihop, bara det är ju ett konststycke i sig.

 12. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Att ha en socialdemokratisk regering innebär att vi har en livsfarlig ledning för landet. De bör bytas ut vid valet 2018 och aldrig komma tillbaka.

 13. Det måste kännas ovant, men skönt, för våra strävsamma hjältar, att slippa ducka för vinande stenar.

 14. Leva som man lär, ingen tradition bland svenska politiker !
  Hyckla, mörka och mygla är däremot tradition.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: