Expressen: Det är den vite mannens fel

MEDIA. Jens Liljestrand, biträdande kulturchef på Expressen vet vems fel allt är och talar om det i en krönika i går. Geniet Liljestrand skyller skogsbränderna och allt som han inte tycker om – på ”vita äldre män”.

”…Den här lilla episoden har gjort mig benägen att skylla alltihop – bränderna, kaoset, svälten, bajskorvarna som flyter i toaletten på grund av vattenransoneringen – på äldre vita män. Äldre vita män är den grupp i samhället vars livsstil allra mest bygger på en överkonsumtion av de tre B:na (Bostaden, Bilen, Biffen) och därmed ansvarar för de största koldioxidutsläppen. Klimatforskare jag känner berättar hur de ytterst få vetenskapsmän som fortfarande motarbetar konsensus, genomgående tillhör en utdöende art av äldre, vita män, för det mesta utan relevant kompetens i ämnet.

Gång på gång drar sig USA ur globala klimatavtal, varje gång tack vare att landet styrs av äldre vita män. Det republikanska partiet är det enda större politiska parti i världen som förnekar klimatförändringarna och domineras förstås av ni-vet-vilka. I Sverige har SD sina starkaste väljargrupper mellan 50 och 75 och följaktligen ett parti som vill spara åtta miljarder på klimat och miljö och har bannlyst ordet ”klimat” från sitt partiprogram.

Just nu, när skogen brinner överallt och alla försöker hitta en syndabock för bristen på brandmän, flygplan och tankbilar, har jag alltså ett enkelt, om än möjligen radikalt förslag: Leta upp en äldre vit man i din närhet och fråga vad fan han tänkte på…”

Läs hela krönikan här…

-Pettersson undrar hur det står till på Expressens kulturredaktion och i huvudet?

 • Jens är en 43-årig vit man en rejäl bostad i Täby. Nybyggd och en rejäl överkonsumtion, jämfört med många andra.
 • Jens äger en fin bil, fyrhjulstriven Kia Sportage som har en motor på 184 hk, går på diesel, inte speciellt miljövänlig.
 • Vad Jens äter vet jag inte men jag misstänker att han smuttar på ett glas rosé som en ”riktig man”…

Helt klart är Liljestrand, Expressen liksom hela PK-etablissemanget sådana som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra. Att som Jens skylla på sig själv är ett sjukligt självskadebeteende.

Nåväl Jens, titta på filmerna nedan. De är några exempel på den brune, svarte och gule mannens trafik och sluta sedan skyll på den vita minoriteten innan jag skvallrar för ThomasMattsson att du är rasist…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

22 thoughts on “Expressen: Det är den vite mannens fel

 1. Ledarsidorna sammanfattar ansvarsfrågan, angående att det brinner i Sverige…….

  ”Alla visste om bristerna i
  civilförsvaret – det blev en mardröm för civilsamhällets säkerhet.”

  ”Utöver dagens regering, Löfven, har tre av fyra av Alliansens partiledare en bakgrund som ministrar under den aktuella perioden som resulterat i dagens situation och därmed i allra högsta grad medverkande och medansvariga för alla de beslut som fattats. Och inte fattats.

  Av dagens åtta (nio om vi räknar bägge språkrören) partiledare klarar sig endast Ebba Busch Thor, KD, Jimmie Åkesson, SD, samt Jonas Sjöstedt, V, sig undan ett eventuellt ansvarsutkrävande i framtiden.

  Ingen av dessa har haft en ministerpost under den tid beslut fattades och ickebeslut togs. Övriga partiledare har varit eller är ministrar under aktuell period.

  Regeringen är solidariskt ansvarig för de beslut som för var tid fattas enligt Regeringsformen.

  Regeringsformen är vår grundlag.”

  https://ledarsidorna.se/2018/07/alla-visste-om-bristerna-i-civilforsvaret-det-blev-en-mardrom-for-civilsamhallets-sakerhet/

 2. Klimatet styrs allena av vår närmaste stjärna, inte av en spårgas i atmosfären.

  All klimatforskning bygger på datormodeller och inte observerbara fakta. En planets klimatsystem går inte att modellera i en dator eftersom komplexiteten är för stor.

  Klimat är väder över långa tidsperioder – inte ett par veckor under sommaren då det är varmt.

  Att det är varmt i Sverige i år är inget konstigt – det är bara en varm sommar, inget mer. För två år sedan var det 12 grader varmt hos mig på sommaren – men den ”klimatförändringen” skylldes inte på människan.

  Och sätt saker i lite perspektiv. I hela Sverige bor det 10 miljoner människor. Bara i Shanghai bor det 24 miljoner människor och där finns det inte en människa som bryr sig om miljön, källsorterar, återvinner eller någonting. Vad svenskar gör är helt ovidkommande.

 3. Den äldre vite mannen är ett hot mot den postmodernistiska vänstern eftersom han besitter ett perspektiv över när samhället fungerade, drivs av verkligheten och sunt förnuft istället för postmodernistiskt önsketänkande. Man kan inte lura verkligheten – den tar alltid hem spelet.
  Postmodernismen är nu förlegad och har gjort sitt. Dags att vädra ut den.

 4. Snyggt, en mycket vit och svensk kille som har njutit godt av alt Sverige har gett honom hela hans liv, brukar nu all sin tid på att hata dom vita männen som gav honom allt. Männen som bygde siviliasjonen som han har njutit godt av. Man tror nästan inte det man ser. Hur förbannad tjokk i huvudet är det möjligt att bli??

 5. Jag har en mycket bättre idè, istället för att leta upp en äldre vit man i din närhet och fråga vad fan han tänkte på, så tycker jag att alla vita män skal leta upp Jens `shit for brains` Liljestrand och fråga honom va fan som feler honom. Va fan är ditt problem, Jens?

 6. Det är vel bara några månader sedan en muslimsk ledare sa; bruk eld mot dom vantro, alla muslimer i Europa, brinn ner allt dom har, brinn deras läder, brinn alla vantro.

  Och nu går hela jävla Sverige upp i lågor… Värsta elden på 100 år. Det är litt av en tillfällighet. Mycket tillfälligt…

 7. Hahaha, imponerande slutledningsförmåga!
  Den empiriska bevisföringen består av ett samtal med en person som var en äldre vit man?
  Frågade han vad mannen röstar på eller vilken bil han kör?
  Kanske han var socialdemokrat? Då är bränderna alla socialdemokraters fel.
  Eller kör han en Audi kanske? Då ligger alla Audi ägare bakom problemen…
  Man tar sig för pannan…hahaha!

  • Jens Liljestrand måste be om hjälp för att törka sej i röven. Så jag anbefaler att ignorera honom totalt. En vit mann som hatar vita männ er mycket, mycket sjuk i sitt lilla huvudet. Tror han att han skal klara inte bli en gammal, vit mann?? Killen är totalt fuckad i huvudet.

 8. Nu har vi fått höra det här lenge, vi vita menn är värre enn satan. Allt är vår fel. Märkligt, ettersom vita menn bygde hela den vestliga världen. Vi bygde sivilisasjonen i vesten. Om det inte var för vita menn, så ville folk bo i hål i bakken och eta skit til middag.

  Men om ni vill ha det så här, så skal ni få det så här. När ni sejer att allt är min fel, då har inte jag lenger någon anledning att bry mej. Så jag gir totalt fan. Ni kan åka åt helvete allaihop. Så får vi se va som händer när vita menn slutar jobba och bygga världen. Jag vet va som händer, araber och afrikaner kommer krossa och brinna ner allt, ni kommer inte ha någonting kvar.

 9. Som jag redan tidigare sagt över hundra bränder startar inte utan hjälp fast också en del av ovarsamhet och blixtrar Beviset för påståendet hittades i Borås en tändanordning just för att tända mark och skog Förbipasserade lyckades släcka den branden innan den spred sej Det är för mycket och för dyra bränder och skadegörelser Allt detta försvagar de svenska samhället som tydlgen.också är meningen

  • Slog mej här att eftersom de påstås att blixten tänt bränderna så brukar de i allmänhet vid åskvåder regna så att regnet släcker elden men de e säkert nu frågan om de när man säger Som en blixt från klar himmel som tänder bränderna och då regnar de ju inte naturligtvis

 10. Ingenting av det han skriver är faktabaserat utan endast ett raljerande av hans åsikter.
  – Var får han ifrån att SD:s väljare är 50-75 åriga män? SD är väldigt stora bland den yngre generationen som fått växa upp i hans multikulturella elände.
  – Han känner okända klimatforskare som anser att de klimatforskare som ej håller med dem ej saknar kompetens. Jahaja. Helt taget ur luften
  – I sin artikel hänvisar han till hur han lyckats googla fram Kungliga vetenskapsakademin och deras ”klimatforskning”. Jag gjorde detsamma och såg att de hade inte tagit fram några egna data utan baserade allt på IPCC’s data vilka har visat sig vara rena falsifikat och har ändrats medvetet för att stödja deras klimatteorier. Organisationen är fullständigt korrupt. Därför ger jag inte ett vitten för vad vetenskapsakademin kommit fram med baserat på underlaget.
  – Dessutom bara gnäll på vita män. Som om invandrare inte kör runt i gamla bilar som spyr ut avgaser.
  – Kvinnorna verkar också helt befriade från utsläpp trots att de står för den övervägande mängden konsumtion i västvärlden. De kanske inte kör absolut mest bil men nog fan handlar de mer än män och dessa produkters tillkomst är inte rent från utsläpp.

  Mycket skit skriver han men vad har det med saken att göra?
  Skogsbränder har förekommit i Sverige sedan urminnes tider och är inget nytt.
  Det som är nytt är
  – Sverige är handlingsförlamat och saknar resurser för brandbekämpning. det är inte vita äldre mäns fel utan den feministiska regeringen.
  – Skogsbruket bedrivs industriellt med mono-kulturer av barrskog vilket är en grogrund för snabba och stora bränder. Ej äldre vita mäns fel.
  – ur-dikningen av svenska sjöar har lett till att kärrmarker och grundvatten-nivåerna har minskat. Därför sjunker grundvattnet och naturliga kärrmarker, som kan verka som brandgator har försvunnit.

  Håll dig borta från svenska skogar Jens för det är inte ditt område.

 11. Under någon av de heta och torra somrarna 1955 eller 1959 var jag med om en skogsbrand. Efter flera heta och torra veckor kom äntligen åskan och regnet. Blixtnedslag i den stora sörmlandsskogen, vi kunde se rök stiga upp mot skyn. Snabbt drogs ihop folk från alla håll och en mängd VITA GUBBAR begav sig ut i skogen med sina redskap. En brandbil tog sig in på skogsstigarna och vatten togs från en närbelägen sjö. Genom samfällt arbete kunde eldens spridning förhindras. Som sagt, VITA MÄN som arbetade och kunde släcka elden.
  En elak kommentar: om vi hade haft invandring av svarta från Afrika kanske inte branden/bränderna hade uppstått eller hur tänker Expressendåren?

 12. Det sägs ha funnits en man som hade 12 lärjungar och han skulle förmodligen uttalat sig om denne Jens Liljestrand ”Fader, fader förlåt honom, han vet inte vad han talar om.”

 13. Idag beror allt negativt i samhället och i övriga världen på AFS, SD, Trump och Putin, Le Pen, AFD i Tyskland, Polen, Ungern, Tjeckien, Österrike och nu även Italien som fått en icke mångkulturälskande regering !

 14. När de 2 rikspuckona Lindström o Schulman har semester så måste ju någon fylla på med skit och dumheter så skitkloaken håller sin bottenposition.

 15. Människor där stora remmen slirar sådär mycket brukar vara tvångsomhändertagna

 16. Hur många svarta män hjälper till i släckningsarbete eller arbete överhuvudtaget?
  Alltså inte arbetsförmedlingens aktivitetsrapport bedrägeri, utan i verkligheten här i Sverige.

  • Absolut förbjudet i kramgoa Sverige att ställa krav på stacksrs icke vita och övriga pensionsräddare, de är oerhört känsliga och lättkränkta !
   Vi infödda öppenhjärtliga lite småmysiga solidariska och mångkulturälskande arbetande och skattebetalande svenskar får aldrig glömma bort detta faktum att dessa stackars människor löst en enkel biljett till paradiset Sverige för sina sista korvören.

 17. Ja, allt är den vite mannens fel!

  Fyra skogsbränder utanför Eskilstuna – kvinna anhållen | SVT Nyheter

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/fyra-skogsbrander-utanfor-eskilstuna

  Här är en annan!

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/9mQ7Rd/gripna-kvinnan-misstanks-ha-anlagt-brander-tidigare

  Här ser man orsaken till alla problem i Sverige! Är man misstänkt för att ha anlagt fyra bränder i huset där man bor, skall man inte släppas ur häktet utan köras till ett dårhus! Roligt för grannarna att ha en sån i huset!

  Ockupanterna vill ju inte vara sämre!

  https://petterssonsblogg.se/2018/06/01/media-flyttar-fokus-fran-kriminella-till-sanna-ordval-pa-facebook/

Kommentera