Stäng

Paula Bieler (SD) i de brandhärjade skogarna

Från Paula Bieler, en envis tvångsoptimist med mål att lämna över ett bättre Sverige än jag fick. Riksdags- och VU-ledamot, (SD). Talesperson i frågorna migration och jämställdhet.

 

Foto: Paula Bieler, riksdagsledamot för SD som frivilligt har ”sommarlov” i skogarna.

Som många av er noterat är jag för tillfället i gröntjänst, uppe i Gävleborg. Som utbildad stabsassistent blev jag kvar vid basen i Lassekrog när andra från hemvärnet gav sig ut i skogarna. Här följer jag det lokala ledningsarbetet, protokollför och loggar händelseutvecklingen, hemvärnets aktivitet och stabsmöten. Jag möter de hjältar, både civila och i tjänst, som trotsar rök och eld för att släcka, skydda, rädda och försörja.

Fotot är taget i samband med att jag runt sju ikväll gick av dagens pass. I bakgrunden skymtas röken från bränderna runt Kårböle. Strax efter att jag fotat anlände brandchefer nerifrån Danmark, som kört sedan fem imorse för att ta sig hit. Om ett par timmar väntas deras brandmän anlända. Under förmiddagen förstärkte som bekant Italienska flyg. Helikoptrar i luften, traktorer, tank- och släck ilar på marken. Brandmän, soldater, poliser, sjukvårdare. Tjänstemän från kommuner och myndigheter såsom Trafikverket. och frivilliga privatpersoner. Jag är djupt imponerad och oerhörd tacksam över alla som ställer upp. Från de som i åratal specialiserat sig på brandbekämpning till de bönder som med självklarhet erbjuder sig att timme efter timme köra upp och ner längs vägarna med sina traktorer som sprider vatten. Från logistikansvariga på MSB till de privatpersoner som samlat ihop och kört ut dryck och energi till våra samlingsplatser. Ni är så oerhört många som gör så oerhört många olika saker. Men ni delar denna självklara vilja att bidra, på vad sätt ni än kan, hur litet det än kan tyckas vara. Det går inte att sätta ord på hur glad jag är att ni finns.

Ni är också en hel del som hört av er och frågat mig både om utvecklingen och om hur ni kan hjälpa till. Jag vill därför avslutningsvis än en gång hänvisa till främst Krisinformation.se, eftersom de i sin tur samlar både information om nuvarande läge och information om vart ni som vill hjälpa till ska vända er för att hamna rätt. Behoven varierar mellan olika platser och tider, och på det här sättet säkerställs att insatserna kan göra maximal nytta. Dessutom är den information som hittas där bekräftad och fokuserad på det som är av vikt att sprida.

Paula Bieler

19 reaktioner på “Paula Bieler (SD) i de brandhärjade skogarna

 1. Bra gjort Paula Bieler och SD, de andra i deras skitiga lilla ankdamm, de verkar ha annat mer viktigt en sådan här dag!

  Vi får väl se 9/9 eller hur? Tröttheten mot naivitet och apati är massiv och kommer visa sig i valresultatet.

 2. Paula är som New York brandmännen vid terrorn mot skyskraporna Akta luftrören Paula…Löfven och Eliasson är i finhusen och negligerar skogsskövlingen som verkar vara en förbannelse från Gud mot världens mest sekulariserade land och med högsta 7 sofwarpervertitet När utesluts Israelhataren Wallström…?

 3. Hörde i tyska nyheterna,att svenska Flygvapnet skulle bistå !!!
  Är det den omtalade helikoptern man yrar om ? Inte kan de väl pytsa ut vatten från den gamla DC3:an,som försvarar Gotland ?

 4. I Rapport nyligen uttalade sig Försvarsministern (S), Annie (C) och Isabella (MP) alla i sportkläder. Men inte en skymt av Paula Bieler (SD) i hemvärnsuniform i arbete. Slumpen är alltid konstig när SVT är inblandad.

 5. Och varför är inte Gudrun Schyman här? Märkligt, för är det
  någon som i alla andra sammanhang älskar att visa upp sitt
  tryne så är det hon, men prata skit går ju bra, men att göra
  något konstruktivt är svårt för hycklare!

 6. Bra jobbat Paula! Var är Dinamarca, Ferm, Lövin och Fridolin? Bara för att nämna några.

 7. Annie Lööf lär ha varit i närheten av brandskogen. Hon hade nog högklackade skor för att säkerställa sin image.

 8. Tänk vad mycket kan göras av en person som av många anses ha fel värdegrund. De som har rätt, enligt eget förmenande, pratar mest och mycket litet blir gjort.

 9. Det är ju tur för Sverige att vi har civilpersoner som kan släcka bränder nu när staten inte har något intresse av detta.

 10. Idel lovord, beröm och en positiv syn på alla som kämpar mot branden från Paula Bieler.

  Kul att höra.

 11. Man kan undra varför det ser ut som det gör med skogsbränderna i skog och mark.
  Vår feministiska regering med MP i spetsen lägger tydligen inget genusperspektiv på släckningsarbetet.
  Vilket media man än lyssnar eller tittar på så är majoriteten av reportrar och programledare yngre till medelålders kvinnor.
  Men så gott som alla intervjuobjekt och släckningsarbetare är män som får göra skitgörat i hettan.

 12. Bra av Paula B fortsätt att rapportera, du gör något vettigt nu till skillnad från PK-”eliten”.

  1. Ja, undrar vad de genusstudierna går ut på egentligen. Det låter väldigt märkligt, med bakgrund av de bränder nu och hur de hanteras. Är detta genusorienterat, då ger jag inte ett vitten för genusstudierna!

   1. Var annan pilot skall vara kvinna,
    eller annat icke manligt kön.

    Det är därför vi inte får upp brandflyget.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: