Den ”opartiske” lokaltidningsreportern

MEDIA. Vi har tidigare skrivit om att Nordiska Motståndsrörelsen delat ut flygblad utanför en butik i Trosa. Det har naturligtvis också den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter skrivit om. 

Den reporter, Yvonne Perkins, som i SN-artikel låter ICA Trossens ägare stå helt oemotsagd i sina negativa synpunkter på Sverigedemokraterna är samma reporter som tidigare visat sig sakna all form av baskunskaper om vikten av journalistisk trovärdighet.

Yvonne Perkins är bland annat aktivt engagerad i arbetet med att stoppa utvisningarna till Afghanistan samtidigt som SN-ledningen ansåg henne vara bäst lämpad att skriva en ”opartisk” artikelserie om just utvisningarna till Afghanistan, vilket knappast oväntat resulterade i en pinsamt tydlig partsinlaga i tidningen.

Låt Yvonne Perkins träna på notiser om bortsprungna katter innan hon ges ytterligare möjligheter att bedriva korrekt och viktig samhällsjournalistik.

Vad hade SD med händelserna vid ICA Trossen att göra är den fråga man ställer sig som läsare? Och framförallt en fråga SN och Yvonne Perkins borde ställa sig.

Ännu ett journalistiskt haveri på lokaltidningen. Ett tidigare kan ni läsa om HÄR. 

4 thoughts on “Den ”opartiske” lokaltidningsreportern

  1. Eftersom affärs innehavaren har ett sånt ont öga till SD, så kan jag inte ens tänka mig, att handla på ett dylikt ställe..

  2. Södermanlands Nyheter och opartisk är varandras motpoler. Fattar inte att folk betalar för att hålla en sådan blaska och ”journalister” som Yvonne Perkins under armarna.

KommenteraAvbryt svar