SD ger svar på tal *Uppdaterat


Den 11:e juli närvarade några nazister från NRM utanför en butik i Trosa, vilket fick ägarinnan att reagera genom att hissa regnbågsflaggan.

Ägarinnan hyllas unisont i media, annat vore inte att vänta. Hon reagerade med all rätt och det finns absolut inget att invända mot det, om det inte vore för detta…

Uppdatering längst ned i inlägget.

Givetvis får ägarinnan komma till tals i en stort artikel i lokaltidningen. Om följande är hennes egna ord eller en efterhandskonstruktion av journalisten får de själva berätta, men här talar vi om ett lågvattenmärke som inte kan vara något annat än ett inslag i kommande valrörelse. Ägarinnan är själv homosexuell och har säkert lyft in sin politiska övertygelse i detta och att lokaltidningen har band till Centerpartiet är allmänt känt och det är inte bara en gång man bevisat denna koppling.

Här kan artikeln läsas och vad sägs om följande citat ur texten?

”Folk som går till valurnorna fattar inte vad SD står för, säger hon”. Vad SD har att göra med nazisternas flygbladsutdelning utanför ägarinnans butik får nog många att fundera. Kan det vara ett partipolitiskt ställningstagande av henne och lokaltidningen?

”Det här är det som SD är sprunget ur och det är det vi kan förvänta oss mer av om de kommer till makten”, fortsätter ägarinnan som svar på att Trosas moderata kommunordförande tagit avstånd från NMR. Återigen låter lokaltidningen publicera något som får stå helt oemotsagt.

Det här är givetvis ett lågvattenmärke av sällan skådat slag och lägg gärna märke till att ingen från SD fått svara på anklagelserna. Det föranledde två lokala SD-politiker att skriva en insändare, även om det varit mer passande att lokaltidningen gett dem möjlighet att bemöta detta i en artikel.

Här är insändaren ifråga.

Valrörelsen är i full gång och det kommer att märkas i media, inte minst de agendastyrda lokaltidningarna.

*Uppdaterat 18:35

Händelsen med de utdelade flygbladen är så allvarlig att självaste försvarsministern rycker ut för att se vad som hänt och hur man kan hantera saken. Ägarinnan till butiken säger dock att nazisterna varken säger eller gör något, utan att de bara delar ut flygblad.

Var försvarsministern befinner sig när unga män skjuts till döds utanför butiker, när unga flickor släpas in i buskarna och gruppvåldtas och när gamla damer rånas i sina egna hem, förtäljer inte historien, Man gör sina prioriteringar när man sitter i regeringsställning.

Expressen


16 responses to “SD ger svar på tal *Uppdaterat

 • Hanna

  Klart att en homosexuell ica- handlare har rätt att hissa vilken flagga vad hon vill utanför butiken, passande nog valde hon pridevarianten. Politik verkar hon inte insatt i. Blaskan hon uttalar sig i drivs av Centerpartiet som tillsammans med Miljöpartiet huserar flest islamister i svensk politik, vad dessa vill göra med homosexuella kan man gå in i närmsta moské för att höra!

  Gilla

 • Jörgen

  Snuskflaggan i topp kärringjäveln känner sig duktig, en dag stegar några unga män in i affären och rånar kärringjäveln . Inga bögar flator eller transor vågar ingripa , då skulle hon få hjälp av killarna i nmr ingen annan har mod som dom grabbarna.

  Gilla

 • Erik Bergman

  Historiskt har Centern mer gemensamt med NMR än vad SD har. Centern har en kraftig nazistisk barlast med sig från 1930- och 301940-talen.

  Gilla

  • SasjaL

   Det gäller alla dåvarande Riksdagspartier, utom kommunisterna, då de öppet sympatiserade med det tyska arbetarpartiet (DAP/NSDAP). De senare hade dock andra problem, som inte var bättre …

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Bra skrivet och sammanfattat, Stefan K.

  Det är ju horribelt att ICA-ägaren i sina kommentarer blandar in Sverigedemokraterna, i detta som har hänt. Ynkligt.

  Ännu ynkligare är den reporter som sedan skriver om händelsen. Balanserad och opartisk journalistik? Långt ifrån.

  NRM:s åsikter och det de står för, tar jag och de allra flesta avstånd i från, dag ut och dag in, året om. Så där är vi helt eniga med ICA-tjejen och ”lokaltidningen”.

  Man kan inte skuldbelägga detta som har hänt. På ett demokratiskt parti, som man inte personligen gillar eller delar åsikter med. Gör man det, så beter man sig lika illa, som de som stod utanför ICA-butiken.

  Sedan förstår jag ännu inte vitsen, med att hissa Prideflaggorna, utanför butiken.

  Gilla

 • Gammaldags Svensk

  Regnbågs kvinnan och skit blaskan borde lyssna på
  Julia Caesars detaljerade fakta berättelse om partiernas mörka historia i 2 delar.
  Deras världsbild kommer att raseras.

  Gilla

 • Björn

  Och så är det återigen den fullkomligt avskyvärda tidningen Sörmlands Nyheter som ”levererar”. Den tidningen står för så otroligt många lågvattenmärken och övertramp så i alla fall jag har tappat räkningen.
  Nazister kan aldrig försvaras men det här tramsandet med regnbågsflaggor i tid och otid har gått överstyr det också.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Politiker, icke vit, icke heterosexuell, kriminell, ej infödd och helst kvinna=Högsta människovärde !!!!
  Ej politiker, vit, heterosexuell, hederlig, infödd och man=lägsta tänkbara människovärde !!!!

  Gilla

 • Janne

  Den butiken tycker jag definitivt att vi ska undvika att handla i.

  Gilla

 • ossie

  Provocerar man NMR genom att vifta med bögflaggor framför nosen på dem så har man förtjänat en snyting.

  Gilla

  • Peter Skoglund

   Man förtjänar inte en snyting på grund av vilka flaggor man hissar.

   Däremot kan man ifrågasätta varför ICA-ägaren hissar Pride-flaggorna. Personligen förstår jag inte varför.

   Gilla

 • The InfideL

  Byt ut politikerna innan dom byter ut oss!

  Gilla

 • Gus

  Rösta bort godhetsivrare som innerst är onda !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: