Riskerar att slå hårt mot andra än nazister och rasister


Gudrun Schyman och tre av hennes undersåtar tar i en debattartikel upp regeringens förslag om ett förbud mot nazistiska och rasistiska grupper.

”Nazism är en ideologi som uppmanar till brott mot de mänskliga rättigheterna: hets mot folkgrupp, misshandel och mord samt demokratins upplösning. Den insikten har vi antirasister och feminister som kämpar för mänskliga rättigheter länge burit med oss”. Så inleds en debattartikel i SvD, författad av bl.a. Gudrun Schyman.

Ganska spännande att den feministiska kvartetten tar upp just detta. Förvisso har de rätt i sak, men det är sedan de fallerar i sitt tänk. Om ni läser dessa ord mer noggrant och analyserar innebörden i dem och det som sedan kommer i artikeln. ”…brott mot de mänskliga rättigheterna: hets mot folkgrupp, misshandel och mord samt demokratins upplösning”.

Vad säger detta er?

 • Brott mot de mänskliga rättigheterna sker varje dag i de länder varifrån alla asylsökande kommer. Schyman och FI vill ta emot alla som har möjlighet och råd att ta sig till Sverige, istället för att kräva vidtagna åtgärder mot de länder där man dagligen bryter mot dessa rättigheter.
 • Hets mot folkgrupp sker också varje dag och visst sker detta i Sverige, men kanske inte på det sätt som Schyman vill göra gällande. Vi vet idag att den judiska befolkningen får utstå hot och hat från invandrargrupper med rötterna i Mellanöstern. Genom Uppdrag Granskning fick vi veta att islamofobin inte sällan accentueras av invandrade minoriteter från länderna i Mellanöstern. Sedan glömmer Schyman att också svenskar är en folkgrupp och oss tillåter man att det hetsas mot varje dag.
 • Misshandel och mord sker varje dag i vårt avlånga land. Inte sällan är utomeuropeiska invandrare gärningsmän och utan att ha några siffror att belägga detta med, vill jag bestämt hävda att utomeuropeiska invandrare ligger bakom långt fler mord och misshandelsfall än gruppen nazister.
 • Demokratins upplösning har vi sett i Riksdagen de senaste mandatperioderna i.o.m. Alliansens migrationsuppgörelse med Mp och Decemberöverenskommelsen. Vi vet också genom Säpo att gruppen salafister ökar och vad den gruppen har för åsikter om demokrati är vi alltför väl medvetna om. Hur AFA och andra våldsanvändande vänstergrupper ser på demokrati vore intressant att få veta.

Har ni nu tagit del av Gudrun Schymans funderingar och själva funderat lite över dem, kanske följande påstående fått se en liten förklaring.

”Om regeringen kompromissar med Moderaterna, som föreslår en ”kriminalisering av våldsbejakande extremism”, finns risken att förbudet skapar rättsosäkerhet och slår bredare än mot rasistiska och nazistiska organisationer

Läs orden med fetstil igen. Vad menar kvartetten från FI med dessa ord? Moderaternas och förövrigt också Sverigedemokraternas förslag om att kriminalisera all våldsbejakande extremism, kan alltså slå bredare än mot nazister och rasister. Vad är då Schyman rädd för? Rädd för att också muslimska extremister och den autonoma vänstern hamnar i blickfånget? Två våldsbejakande grupper som varken Gudrun Schyman eller någon från FI höjt sina röster mot.

Är det där skon klämmer Gudrun?

SvD (unvis)

SvD (originalet)


21 responses to “Riskerar att slå hårt mot andra än nazister och rasister

 • S Eriksson

  Mycket bra resonemang, önskar att fler tänkte och vågade uttrycka sig så.

  Gilla

 • Gus

  Gudrun är en reminiscens, ett levande lik som rapar raparkalja …

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Högeligen påfrestande att åter tvingas notera att denna pöbelväldets pokulerande personage givits utrymme inom propagandamaskineriets kontaminerade organ, där man i mainstreammedial anda knäsätter samtliga distraktionsmanövrar, vilka avleder läsarens uppmärksamhet från de verkliga problem som hopar sig, och i stället debatterar kring den nazism som påstås hota samhället.

  Att de rabulistiskt sinnade vänsterfanatikernas grovhångel med de allestädes närvarande islamisterna representerar det reella samhällshotet,
  låtsas den årbräckta kuckelmakerskan och klöskattan Schyman och hennes hovdamer självfallet inte om, där de våndas över den oheliga alliansens väl och fortvaro inom vårt invaderade existensutrymme.
  Andreas.

  Gilla

 • bajen666

  Lyssna inte på fyllekärringen, hon har fastnat i en fyllepsykos.

  Gilla

 • Sleven

  Hon anser alltså att godtyckligt våld på gatan av maskerade typer eller att någon får hembesök av dessa är i sin ordning, hon medger detta.
  Tack för klargörandet Schyman, som är före detta medlem i Marxist-Leninistiska kampförbundet.
  Ni med er solidaritet som inte ligger hos svenskarna och då rakt inte hos svenska knegare, ni drivs av ett antivitt rashat och ni går armkrok med en viss religion som numera betraktas som ett folkslag.

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Skall nazismen förbjudas då skall kommunismen okså förbjudas.Punkt slut.

  Gilla

 • ruben

  Olika grupper vill ha ensamrätt på eller tolkningsföreträde på att definiera våldsbejakande extremism. Tolkningarna får inte riskera att drabba fel grupperingar. Ja suck, sanna tolkningar kan vara skrämmande i den parallella bananrepubliken och slår då så brett den behöver. Men lagen räcker väl, som den är. Om det bli våld av extremister, så är det redan kriminellt om lagen följs av rättsinstanserna.

  Gilla

 • Wally Walrus

  Att Nazismen var en annan sorts socialismen tycks alltid glömmas bort av vänstermupparna eller så är dessa verklighetsfrämmande idioter helt omedvetna om detta faktum.

  Gilla

 • Saltandpepper

  Once a drunk, always a drunk.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Där vin går in, går vettet ut. Bra ordstäv.

  Gilla

 • Janne

  Vad Gudrun Schyman säger är väl knappast någonting att lyssna på alls, inte ens värt besväret att slå på hörapparaten när hon är i farten.
  Och kanske är det säkrast att också hålla sig på behörigt avstånd från henne, hon har ju som bekant svårt att hålla tätt både här och där!
  En sorglig och ytterst motbjudande människospillra denna Schyman.

  Gilla

  • Mia

   Du har alltså ingen åsikt alls om debattartikeln och nöjer dig med att älta Gudrun Schymans biobesök för 25 år sedan.
   Och direkt fick du tre ältare till med dig.

   Det är nog ingen slump att det är just en kvinna ni ger er på.

   Gilla

   • Sleven

    Så gjorde man det till en kvinnosak alltså.
    Typiskt.

    Gilla

   • Bosse S

    Inget konstigt i att folk ältar andras konstiga beteende och misstag. Ingen har väl glömt hur slaskpressen och politiker likt Gudryn ältar minsta lilla fis på tvären de får reda på om SD. Järnrören är ett av många exempel. Gudruns beteende med att väta byxorna och sedan kasta dessa vid biografbesöket har ju blivit till en rolig klassiker som inte glömmer i första taget.

    Gilla

 • hllviken

  II

  Gilla

 • Mr Jordan

  Sinnessjuk och ohederlig kärring!

  Gilla

 • Joy

  F! lider av någon senilitet och enögdhet. De är bedrövligt patetiska!

  Gilla

 • Onkel Björn

  Man kan ju undra hur många brott som AFA står bakom. Brott som mord, misshandel, hot av olika slag mm.
  Det är klart hon är orolig att även AFA ska kriminaliseras.

  Gilla

 • alvar1131

  Hon har glömt att hon var kommunist igår.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: