Är inte imponerad av nyanländas kunskaper i svenska


Tomasz Striner är jurist och kom till Sverige på 70-talet där han växte upp i problemområdet Rosengård. Han imponeras inte av de kunskaper i svenska som många nyanlända hyllas för.

Han lyfter fram den afghan som satt i Opinion Live under Almedagsveckan och talade bra svenska efter 2,5 påstådda år i Sverige.

Striner menar att dåtidens nyanlända behärskade svenska språket betydligt bättre efter lika många i Sverige än nutidens nyanlända. Då var kunskaper i svenska språket en självklarhet och inget man hyllades för.

Problemen i dagens Sverige är att det finns områden i landet som näppeligen kan kalla sig för svenska.

Striner lyfter det välkända problemet att det lever människor i landet som inte talar svenska, trots att man bott här i decennier. Många behöver tolk när de är i kontakt med myndigheter och den s.k. ”svenska” många talar i förorten gör dem omöjliga på arbetsmarknaden.

Malmö lyfts som exempel på den misslyckade invandringspolitiken. Här har svenska myndigheter tillåtit nyanlända att leva utan att det ställts krav och utan att de haft någon som helst kontakt med övriga Sverige. Politiker har förkunnat hur viktigt det är med invandring, samtidigt som de själva valt att bosätta sig med sina familjer i områden långt från det Sverige de varit med om att skapa.

Striner skriver att han givetvis inte tänker rösta på SD (måste han tillägga för att inte förlora jobbet), men erkänner att SD är det enda parti som konsekvent lyft problemen med invandring och att just det är orsaken till partiets framgångar. Detta kan förmodligen vara skälet till att allt fler utrikesfödda röstar på SD.

Striner med sin invandrarbakgrund skriver många kloka ord, men det spelar nog ingen roll om partier som Mp, V och C får säga sitt om svensk migrationspolitik.

SVT


3 responses to “Är inte imponerad av nyanländas kunskaper i svenska

  • compulsoryunion

    Blatte är expert på att låtsas inte kunna, eftersom då känner sig socialister (alla politiker i Sverige) begåvade och som överklass, och avundsjukan hålls på acceptabla nivåer. Blatte vinner mer tid, att pyssla med sin egoistiska agenda: gymma, förtryck genom härskartekniker, få förmåner för släkt, korruption, skaffa pengar att använda utomlands, låtsas att könsdiskriminering och slaveri är en religion av gud. Bosättare är smarta när de vill framhäva sitt språk, en del av härskarteknik använt av ryssar i f.d. Sovjet och Ryssland har erövrat mest land av alla utan att bidra med något.

    Gilla

  • jgarn

    S, MP, V och C är klart svenskfientliga partier som snarast bör hamna inför en folkdomstol.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: