Stäng

Fakta om Finland från Aftonbladet och Expressen

MEDIA. Presidenterna Putin, Ryssland och Trump, USA har träffats i Finland. I samband med detta försöker våra journalister brukar delge oss fakta om grannlandet. Tydligt är att de inte kontrollerar fakta och att flera av dem sov på lektionerna där och inte ens lärde sig grunderna om våra grannländer. 

Ni vet säkert att Finland inte ett är ett kungarike. Finland är republik. Presidenten heter Sauli Niinistö. I Finland väljs president var 6:e år och han har verklig makt bland annat när det gäller utrikespolitik och försvar.

Dessutom heter Finlands huvudstad Helsingfors, inte Helsingborg. Det vet ni naturligtvis, men jag undrar om journalisterna på Aftonbladet och Expressen vet…

16 reaktioner på “Fakta om Finland från Aftonbladet och Expressen

 1. Finland har premiärminister och Storbritannien har president. Det vet ju alla som gått i svenska skolan. Och ännu bättre kunskaper kommer de som har turen att gå i Fridolins svenska skola ha.

 2. ”Aftonbladet” och ”Expressen” SÅ ARBETAR VI
  nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. plap. plap. . . .

 3. Det är väl samma typ av historielös analfabet som brukar påstå att svenskarna ockuperade Finland i hundratals år.

   1. Historielöshet, total okunnighet, du har hittat nya sensationella historiska dokument?. Finland existerade inte före 1809.
    Då är väl även Västergötland ockuperat. Skåne och Blekinge tillföll Sverige genom krig. Uppland är väl också ockuperat.
    Det är svår det där med länder och gränser. Du får väl rådfråga Jan Guillo.

   2. Finland var fram till 1809 en del av det svenska riket. Åland, Åbo län och Nyland var rikets kärnområde på samma vis som mälarlandskapen.

 4. Dessa två blaskor befinner sig i ett bottenlöst träsk, kan
  bara inte förstå att någon köper dessa blaskor, upplagorna har gått ner så mycket att dom inte har råd med någon som kontrollerar texterna.
  Det stavas bättre på sociala medier än hos dessa två?

 5. Det var märkliga fel. Börjar man ljuga, brukar det alltid bli för jobbigt att komma ihåg hur man ljög sist och lögnen blir svårare och svårare att hålla ihop. De här ankorna liknar mer hur praktikanter med bristande grundkunskaper tabbar sig. Expressen och AB kan liknas vid mindre seriösa skoltidningar?

  1. Där kom det igen, ordet kolonisation i förklaringen om hur namnet Helsinfors uppstod.Våra förfäder koloniserade och ockuperade. De var enl. pk-pressen inte bättre än de som koloniserade Afrika.

   1. Du Bosse, skriver här ovan om okunnighet och eftersom du är tydligen av naturen en självgod typ så bryr du dig väl inte om konventioner. Men så här definieras ockupation.

    Ockupation i folkrätten är definierad genom Haagkonventionen (1907) och i Fjärde Genèvekonventionen.

    I folkrättsliga och militära sammanhang innebär ockupation att en stat

    militärt besätter annan stats territorium, eller ett herrelöst territorium
    att besättande är mer än helt tillfälligt, och
    att den ockuperande staten övertar alla eller delar av den ockuperade statens funktioner som laglig myndighet.

 6. Aftonbladet och Expressen är inte någon bra grund, för en förbättrad kunskapsnivå och allmän bildning.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: