Stäng

SD-politiker tar inte sitt uppdrag på allvar

VALET 2018. Den som påstår att SD-politiker inte tar sitt uppdrag på allvar är socialdemokraten Anders Ygeman som fick avgå som inrikesminister för att han inte skötte sitt jobb som inrikesminister. Numera är han gruppledare i riksdagen för socialdemokraterna och det säger en hel del om vilka kvalitetskrav S har. 

Många SD-väljare kunde lika gärna ha kastat valselden i papperskorgen, påstår herr Ygeman.

Nåväl, är ni intresserade så läs debattartikeln på Aftonbladet.

– Pettersson undrar om Ygeman och hans parti tar sitt uppdrag på allvar när de inte ens vill prata med Sveriges tredje största parti och kanske snart det största partiet i Sveriges riksdag, trots att de flitigt kopierar SD:s politik när de blir tvungna, tyvärr fler år för sent.

Minns ni förresten när herr Ygeman struntade i att informera statsminister Löfven om att rikets säkerhet var i fara när han inte hittade ett ledigt mötesrum…

För några dagar skrevs på Socialdemokraternas officiella Twitterkonto:

”Idag går vi ut och säger att vi vill slopa straffrabatten för ungdomar i åldern 18-20.
– Morgan Johansson”

S har tidigare var emot några ändringar. Nu när valdagen närmar sig gör partiet en kovändning och vill se slopade straffrabatter.

I den Sverigedemokratiska kriminalpolitiska partimotionen som är daterad 4 oktober 2011 heter det: ”Det är även så att lagen om särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare måste reformeras. I Sverige idag blir en person myndig vid 18 års ålder, och i och med denna ålder ska han eller hon betraktas som fullt ansvarig för sina handlingar. Dock tar svensk lag ändå särskild hänsyn till personer som är över 18 år men under 21 år gamla. Detta förhållningssätt är orimligt eftersom de som är över 18 år är myndiga och därmed ansvariga för sina handlingar och därmed bör denna hänsyn upphöra.”

Socialdemokraterna har röstat emot detta förslag i riksdagen ett flertal gånger sedan SD kom in i riksdagen. Men nu har justitieminister Morgan Johansson tänkt om, mindre än två månader före valdagen.

Det är bara ett exempel av massor, där S kopierar Sverigedemokraternas politik.

 • Det visar att socialdemokraterna tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra.
 • Det visar att S kan ändra sig till en ståndpunkt man egentligen är emot men som SD och många väljare stödjer.
 • Det visar också antingen att SD inte är extremister eller att S också är det eftersom man kan kopiera sju år gamla SD förslag.
 • Framförallt visar det att S inte har någon egen politik.

Anders Ygeman (S), tar du ditt uppdrag på allvar? Jag tvivlar, det är bättre att väljarna kastar socialdemokraternas valsedlar i papperskorgen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

16 reaktioner på “SD-politiker tar inte sitt uppdrag på allvar

 1. Märkligt att landets allt onda har kunnat enats,och tydligen väljer det enda nazistiska,fazistiska och främlingsfientliga parti som lyder SD !!
  Än märkligare är att det tycks dagligen bli allt fler,som ansluter till detta hemska och för landets ”demokrati”,farliga parti !

 2. En välkänd socialdemokrat betygsätter din regering, Ygeman. Läs vad Johan skriver i kategori 3. Snacka om missat sitt uppdrag.

  Ledarsidorna.se betygsätter regeringen Löfven. Endast socialdemokratiska statsråd.

  Bedömningen faller in i tre kategorier samt bygger på statsrådens prestationer ”bakom” mediakulissen.

  I kategori 3 återfinns de personer som aldrig skulle ha blivit statsråd alls. Inte ens i en socialdemokratisk regering med egen parlamentarisk majoritet.

  Personer som genom sitt utövande av ämbetet antingen bidragit till att förorsaka stor skada och stort mänskligt lidande eller presterat så pass lite att taburetten som sådan borde rationaliserats bort. Listan är utan inbördes rangordning.

  – Stefan Löfven, statsminister
  – Morgan Johansson, justitieminister
  – Ibrahim Baylan, samordningsminister
  – Margot Wallström, utrikesminister

  https://ledarsidorna.se/2018/07/ledarsidorna-se-betygsatter-regeringen-lofven/

 3. Pratmarkaren Ygemans utlåtanden är lika mycket värda som en tusenlapp på månen.
  D.v.s. inte ett dugg.

 4. Då risken är att sjuklövern med sossarna i spetsen kan anses vara både en folkgrupp och minoritet, tänker jag inte säga vad jag verkligen tycker om dom. Vill ju inte bli åtalad för något sorts åsiktsbrott.

 5. För sossarna räcker de att man är en god kamrat o trogen hyckleriet Sosseministrarna e ju fullständigt inkompetenta med början från svetsaren Löfven tex tidigare hälsovårdsministern jag tror han hette Gabriel Enda erfarenheten han hade av hälsovården var när han hade öroninflammation som 6 åring Han efterlämnade en hälsovård i kaos Till all olycka eden nya inte mycket bättre men hon e säkert också en god kamrat Här bara några exempel listan skulle bli för lång

 6. Narcissism kallas denna sjukdom som bl.a. Ynkeman lider av. Nu är han bestämt inte ensam om denna åkomma i 7-klövern.En del av kvinnorna i den gruppen söker sminka bort sin sjukdom,och avslöjar sig först när de öppnar gapet !
  Ps. Ordet kommer från en Grek som gillade sig själv så enormt,att han tillbringade sin mesta tid framför spegeln. Ds.

 7. Morgan Johansson & Anders Ygeman berömde sig själva på Twitter 2017-05-17 och firade med tårta …

  https://pbs.twimg.com/media/DACu-dKW0AEIyea.jpg

  Varför har då kriminaliteten ökat och utanförskapsområdena stadigt blivit många fler och farligare i en allt snabbare takt sedan Johansson och Ygeman tillträdde 2014? Kan det bero på ”Mycket kvantitet med låg kvalitet på utfört jobb + mängder av felprioriteringar” mm?

  Kom ihåg att det är väljarna i valet den 9:e sept. 2018 som sätter betyg på vad dessa sossar ”presterat” … INTE hur ”ansvarsfulla” dom själva anser sig ha varit.

 8. Var det inte Ygeman som genom att hyra ut ett hus han i sin tur hyrt förstörde livet för en hantverkare så han fick gå i konkurs och nu i princip lever på gatan. Ygeman hade tydligen hyrt ut en bostad han hyrde av snickaren till några s.k. kompisar som nyttjade droger och förstörde den bostad de hyrde i andra hand. Jag kommer inte ihåg alla detaljer i denna röriga historia men jag minns när jag hörde Ygemans kommentar om den utfattige snickaren att ”jag hoppas han har ett bra liv” eller något intetsägande i samma stil. Något mer kunde han väl kosta på sig! eftersom han själv var orsaken till det hela.
  Ygemans röst är slapp och släpande vilket tyder på en slapp och slingrig karaktär och sådant folk skall man undvika.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: