Stäng

17-årig afghan knivmördade Coop-anställd

BROTTSLIGHET. Strax efter klockan 22:00 på lördagskvällen larmades polisen i Finnmark om en knivstickning vid Coop Extra butiken i Vadsø, i nordligaste Norge. Det var Håvard Pedersen (18) från Vadsø som var knivhuggen, han avled på platsen. 

Trots att det fanns en läkare närvarande i affären när dådet inträffade gick inte offrets liv att rädda. Håvard Pedersens jobbade i affären när han dödades.

Polisen anger att en 17-årig med tillfälligt uppehållstillstånd gripits. Han kom till Norge som en minderårig asylsökande år 2015 och är medborgare i Afghanistan.

Läs mer på Tv2.no

-Pettersson noterar att norska medier med fetstil anger att den misstänkte mördaren var från Afghanistan. Om norska myndigheter är bättre på att fastställa ursprung och ålder än svenska vet jag inte.

 

9 reaktioner på “17-årig afghan knivmördade Coop-anställd

  1. Afronorsk eller lågkastigt bondeoffer? Aha… han jobbade…då har vi svaret givet redan..

  2. När jag läser 17-årig Afghan så vet jag att det är den europeiska bilden av en 25-30-årig Iranier förmodligen född i Afghanistan flydde till Europa för att leva på villkorslösa bidrag och fria samhällsförsäkringar. Det är inte riktigt klokt egentligen, för sedan tycker de att hela deras familjer måste flytta hit och ytterligare belasta den redan överbelastade samhällsservicen.

  3. Och sådana här individer tycker politikerna berikar våra samhällen?! Ja, smaken är ju olika.

  4. Snacka om att flytta dysfunktionella folk! Från Afghanistan till Ishavet. Helt sinnessjukt. För vad det har kostat (bortsett från en oskyld norsk människas liv) så kunde 10000-tals afghanska flickor hjälpts på plats.

  5. Rätt rubrik torde vara?: ”27-årig iranier med afghanskt ursprung knivmördade Coop-anställd”

  6. En norsk ungdom som troligtvis sommarjobbade blev alltså mördad av en afghan…………..vi ser hur galen politiken är.
    Mycket tragiskt för den mördade pojken och hans anhöriga, vem kunde tro att dessa afghaner och annat har lyckats att ta sig in våra länder in i vartenda hörn av våra länder även längst upp i norr.
    Är de som medverkat till detta inferno, nöjda nu ?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: