Stäng

Slavräden år 1627

HISTORIA. Dagligen hör vi talas om ofattbara grymheter i Mellanöster. Flera ”experter” påstår att detta har inget med islam att göra men IS, Boko Haram, al Shabab, al Qaida, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, Hamas, och Nusrafronten är bara några av islams fredsambassadörer, de är alla verklighetens islam. Har ni förresten sett gatorna fyllas av protester mot dessa gäng på samma sätt som när Muhammedkarikatyrerna presenterades. Några streckgubbar fick muslimerna att sätta världen i brand medan protesterna mot mördargängen är beskedliga.

PK-etablissemanget beskriver vita västerlänningar som de stora bovarna i världen. Vi har sett filmer och TV-serier om den obeskrivligt grymma slavhandeln när 10 miljoner svarta slavar fraktades över Atlanten mellan mitten på 1500-talet och mitten på 1800-talet. 

Att 18 miljoner svarta slavar transporterades österut till arabvärlden i “Arab slave trade“, hör vi sällan talas, inte eller att över en miljon européer rövades bort till slavmarknaderna i Nordafrika.

Väst ägnade sig åt denna förkastliga verksamhet i 300 år medan den muslimska världen började på 600-talet och fortfarande håller på. Så sent som på 1950-talet fanns det 450.000 officiella slavar i Saudiarabien och 2003 yttrade Sheik Saleh Al-Fawzan att ”slaveri är en del av islam”

Tillbaks till rubriken, år 1627 slog korsarerna, nordafrikanska muslimer till så långt norrut som på Island. Sjörövarna anlände till Island i två flottor på sommaren 1627, en flotta från Alger och en marockansk flotta från systerstäderna Rabat och Salé.

Salékorsarerna angrep först Grindavík, en fiskeby på sydvästra Island. De dödade två bönder och tillfångatog femton personer. Marockanerna lyckades också kapa två danska fartyg, men sedan drabbades de själva av skeppsbrott och for hem till Afrika. Algerkorsarerna blev kvar längre på nordliga breddgrader och orsakade ännu större skada. Vid strandhugg på sydöstra Island försatte de 110 islänningar i slaveri och dräpte nio. Kulmen på räden var den tre dagar långa attacken mot Västmannaöarna, som slutade med att ett trettiotal öbor dödades och ytterligare 242 fångar lastades ombord. Allt som allt lastades omkring 400 nordiska slavar av i Nordafrika.

En person, Ólafur Egilsson från Västmannaöarna, frigavs efter ett år – inte av barmhärtighetsskäl utan för att han skulle fara till Köpenhamn och förmå Kristian IV att betala lösen för de tillfångatagna. Efter många års mödosamt penninginsamlande lyckades Ólafur 1636 friköpa 34 islänningar, och ytterligare några friköptes senare, men de allra flesta blev kvar i Nordafrika tills de dog. Några gick säkert över till islam (det lättaste sättet att bli frigiven) och assimilerades med det nordafrikanska samhället.  Prästen Ólafur Egilsson skrev en bok om det hårda livet som slav och sina äventyr som gavs ut 1628.

Räden lever kvar i islänningarnas minnen än idag och i över 300 år var det lagligt att slå ihjäl turkar på Island. Mördandet var inte bara tillåtet – lagen krävde att varje turk skulle dödas så fort han eller hon satte sin fot på Island. Lagen togs bort först på 1970-talet men den hade aldrig praktiserats. Algerierna och marockanerna tillhörde på den tiden det Ottomanska riket som styrdes av turkarna. Därav turkar och turkräden.  

Det är märkligt att PK vill få oss att tro att muslimska samhällen är lika bra eller bättre än vårt när de ingenstans under snart 1400 år visat upp annat än elände. Slaveriet var grymt, men väst var inte värre än andra, tvärtom i USA utkämpades ett inbördeskrig för att få slut på slavhandel.

Vårt västerländska samhälle är långt ifrån perfekt men bättre än alla andra både forntida och nutida på frihet och mänskliga rättigheter. Det ska vi ta vara på och vara stolta över och inte kröka rygg för det medeltida islam, får de chansen återupptar de slaveriet utan att blinka. De som tror på sagorna i koranen är nämligen de största rasisterna av alla.

Här kan du kolla in Prästen Ólafur Egilssons boks hemsida och här och här kan du läsa mer om piraternas attack.

-Pettersson säger att jämfört med muslimernas slavhandel var västvärldens rena rama söndagsskolan. Tro inte en sekund att de inte skulle återuppta handeln, gärna med vita européer om de får chansen, det är nämligen helt lagligt och tillåten enligt deras oföränderliga bok koranen…

Historien ovan skulle passa bra till SVT att göra film av, och räcker inte det kunde de fylla på med Svenska slavar i Nordafrika och kanske berätta att Europas länder, främst Frankrikes invasion av Nordafrika berodde på att de ledsnat på muslimernas slavhandel och sjöröveri i södra Europa och på Medelhavet.

Islam är våldsamt, så vi kan inte publecera allt skit de våldsamma muslimerna ställt till med men vi kan påminna om att hela Nordafrika, Egypten, Mellanöstern, Turkiet och Sydöstra Europa en gång var kristet. Vi ska heller inte glömma Islams erövring av Indien – den blodigaste i historien

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480

13 reaktioner på “Slavräden år 1627

 1. För att anknyta till senaste händelseutvecklingen i Sverige. Alla dessa bränder, skola, asylboenden, bilar m.m. Nu har vi skogsbränder, den varma vädret påverkar, men inte ger hela bilden. Det är 60 – 70 % av bränderna som förmodligen blivit anlagda. Vilka kan det vara som numer springer runt i landet och tycker om att tutta på, kan det vara Nisse och Lasse, eller är det andra namn på personerna. Pyromani har blivit poppis i Sverige. Vad det kostar och vad det kommer att kosta får vi aldrig reda på, det talar man tyst om.

 2. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Anser att svenska PK-politiker inte ät pålästa och har därför inte förmågan att inse att islams värderingar inte passar in i ett demokratiskt sekulärt samhälle.

 3. En liten solskenshistoria i allt elände, vi vet hur fasansfullt Boerna har det i Sydafrika, nu äntligen så kan de andas ut, de är välkomna till Ryssland och Ryssland får en arbetssam och klok invandring av dessa Boer.

 4. Ja det är ju en snarlik verklighet i Sverige. Riksdagens sjuklöver kan kallas slavdrivarna. Det går minst 12 arbetares skatter för att försörja en bidragsturist, kan någon kalla det annat än slaveri? Det är inte klokt.

 5. Det här gillar inte samvetsömma svenskar att höra om sina små älsklingar och kelgrisar som är så orättvist behandlade av oss rednecks, snyft.
  I det fall samvetsömma och gråtmilda svenskar inte bara vänder bort huvudet så är risken stor deras rabiata och rentav våldsamma sida tittar fram.
  Sen ska inte förglömmas att det i denna skara finns en icke obetydlig del som då rakt inte fäller några tårar när vita drabbats och drabbas än idag, Sydafrika är ett exempel.

 6. Det kommer garanterat en kontring från ett visst håll om att Sverige en gång i tiden också idkade slavhandel om man beskyller en idag viss helig grupp för att ha eller fortfarande ägna sig åt denna mindre trevliga sysselsättning !

 7. Muslimer har historiskt sett varit de lett slavhanden. Detta är sanningen. Som bluffen Al Gore hade formulerat det: ”An Inconvenient Truth”.
  Brian Kilmeade har skrivit en bok om ämnet: ”Thomas Jefferson and the Tripoli Pirates” och här Christopher Hitchens: https://www.youtube.com/watch?v=fbqPrsDGW0w

  1. ”The First Barbary War (1801–1805), also known as the Tripolitanian War and the Barbary Coast War, was the first of two Barbary Wars, in which the United States and Sweden fought against the four North African states known collectively as the ”Barbary States”. Three of these were nominal provinces of the Ottoman Empire, but in practice autonomous: Tripoli, Algiers, and Tunis. The fourth was the independent Sultanate of Morocco.” (Wikipedia)

 8. Ja, pärlvita svennar ska passa upp på muslimer i deras paradis. Det är inte mina ord, utan koranens. Så de hade mött vita människor, som de förslavat.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: