Stäng

Stort baconköp på plats

GOTT OCH BLANDAT. Danish Crown and Tulip Food Company har godkänts av Konkurrensverket för att köpa baconspecialisten ”Zanbergen” från Holland. Bacon är en av de matkategorier som Danish Crown strävar efter att bli en ledande aktör globalt. Det kommer nu att bli verklighet, eftersom förvärvet av Zanbergen kommer att göra Danish Crown Group till Europas största baconleverantör.

Med förvärvet av DK-Foods tidigare i år blev Danish Crown europeisk marknadsledande inom pepperoni, och med förvärvet av Baconspecialist Zandbergen gäller samma sak för den mycket intressanta baconkategorin.

Zandbergen grundades 1984 och ligger i stadsdelen Haarlem i Amsterdam och verkar huvudsakligen på de nordliga europeiska marknaderna som Holland, Tyskland och Sverige.

-Pettersson säger att bacon är gott, synd bara att det finns så många människor som inte begriper det…

Om bacon är gott på bloggen…

 

6 reaktioner på “Stort baconköp på plats

  1. Haarlem är en egen stad flera mil väster om Amsterdam, och dansk djurhållning är bedrövlig! Köp svenskt!

  2. Jag har aktivt testat diverse olika baconsorter och kommit fram till att med Tulip i stekpannan är näst intill omöjligt att misslyckas. Knaperstekta baconskivor utan att vara brända.

  3. Bacon är gott, under mina många år som resande i främmande länder bestod min frukost av bacon och ägg, sunny side up, orange juice och bröd de fanns på alla hotell utom i Judarnas eller deras kusiner muslimerna land. Men, det fanns alltid utanför hotellsfären att få tag på.
    En god vän, en muslim, kom ofta till mig och undrade om jag inte kunde bjuda på bacon och ägg eftersom han hade lärt sig tycka om detta under sin tid i Sverige, det skedde under min bosättning i Bangladesh.
    Alltså ägg och bacon är gott för alla sorters människor, att inte Judar och muslimer äter är för trikinrisken som var en uppenbar fara förr i tiden.
    Nu kan ni alla trångsynta, trycka på tummen ner!

  4. Jag vet ett asylboende där kocken (ja de har egen kock) fick gratis råvaror från en stor butik för att datum var kort, så i stället för att kasta bort så skänktes maten till boendet. Det var bacon och annat fläskkött i olika former. De boende som vägrar mat från grisar älskade maten och krävde att få samma mat hela tiden. De stackarna…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: