En afghan på folktandvården


INVANDRING. En spännande historia om ett ”berikande” möte i det nya Sverige. Den här gången handlar det om en afghan som på morgonen den 6 mars 2017 gör ett besök på Råslätts Folktandvård i Jönköping. Han har ont i en tand och erbjuds tid samma eftermiddag – men detta duger inte. Afghanen får ett vredesutbrott, vräker ur sig förolämpningar över den kvinnliga personalen – och sparkar sedan på vägen ut med full kraft sönder en glasruta i dörren.

I efterspelet till historien anser sig afghanen inte behöva betala något för den trasiga rutan utan enligt honom är det istället Folktandvården som är skyldig honom pengar för att han hade ont i en tand. Tingsrätten försöker, dock utan större framgång, reda ut afghanens något märkliga resonemang;

Hussain Karimi har uppgett att han inte fick någon tid för behandling trots att han hade mycket ont, att han blev arg för det och att han på väg ut försökte sparka upp en dörr utan att tänka sig för men att rutan i dörren då gick sönder, samt att han i stället för att återvända till Folktandvården uppsökte en annan tandläkare. Hussain Karimi har vidare uppgett att han inte anser sig skyldig att betala något skadestånd eftersom Folktandvården är skyldigt honom pengar för den tand han hade ont i.

NN har beskrivit hur hon försökte ge Hussain Karimi en tid så fort som möjligt, vilket var på eftermiddagen samma dag, men att han snabbt blev ursinnig och aggressiv samt hävde ur sig förolämpningar och tillmälen. På väg ut slängde han upp dörren och sparkade mot den med full kraft så rutan gick sönder, men utan att det fick honom att stanna upp på vägen ut.

Vad gäller Hussain Karimis invändning mot skadeståndsanspråket, har tingsrätten uppfattat honom som att han vill göra någon form av kvittningsinvändning mot fastighetsbolagets yrkande. Hans påstående om en egen fordran framstår emellertid som mycket oklart, trots rättens försök att klarlägga vad han menar, och riktar sig också mot annan part än den som nu söker ersättning från honom.

Döms för skadegörelse. Straffet blir dagsböter 80 á 70 kr, alltså 5.600 kr. Domen överklagades inte. Tidigare dömd två gånger för ringa narkotikabrott och snatteri.

-Pettersson säger att Hussain Karimi, född 1989, är medborgare i Afghanistan, någon utvisning var tydligen inte att tala om, visserligen är en trasig ruta inte hela världen men vad eller vem sparkar han sönder nästa gång han får vänta ett par timmar…

Jönköpings Tingsrätt Dom B 1060-18

Om Råslätt på bloggen…


38 responses to “En afghan på folktandvården

 • Gus

  Klockren fullträff OPete 19.21 !

  Gilla

 • age

  Kommentar till ”OPete” om ”Mia”;

  => Vi kar skyldighet att acceptera alla former av handikapp och defekter.

  D.v.s. om ”Mia” är svensk medborgare så måste vi acceptera ”henne” (?)

  Vi vet ju att 87% av röstberättigade i vårt fosterland har liknande handikapp!

  Resultatet ger den form av belastning på vårt fosterland, vår välfärd, det
  vi byggt upp och vår egen tillvaro.

  Vi har dock ett halmstrå kvar att hålla oss i:
  Att SD får bestämma vår framtid och vår välfärd.

  Gilla

 • Gus

  Hur som helst, SD är Sveriges nuvarande största parti ! 😊

  Gilla

 • age

  ”Öppna ERA hjärtan!”

  Reinfeldt har väl egen tandläkare?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Jasså, en elak tandläkare ?
  Fy på sig att behandla en framtida pensionsräddare illa.

  Gilla

 • Monica

  Vad är det för verklighetsfrämmande personer som arbetar i domstolen? Varför blir han inte utvisad? Är det för att flertalet som arbetar där har levt ett skyddat övre medelklass-liv och därför inte kan tänka nyanserat.

  Gilla

 • ericr45

  Bara en vanlig dag på jobbet…
  ”Lättkrengta” nyanlända är ju dussinvara idag..

  Gilla

 • Bosse S

  Löjligt med böter som.skattebetalarna ändå tvingas betala. Han förstår ju inte att han fått ett straff och kommer aldrig någonsin att betala eller få ihop medel till böterna. Det hade varit bättre med någon slags samhällstjänst, typ plocka tuggummi och fimpar från gångbanor i närmaste stad.

  Gilla

 • Hanna

  ”Har tidigare dömts för ringa narkotikabrott och snatteri” Det är den röda tråden hos alla våldsbrottdömda ”killar” från Af……..n. Vad är det för personer vi fått hit? 99,9 % knarkare?

  Gilla

  • Mia

   Det är den röda tråden hos de flesta som hamnar i fängelse. Det är ofta narkotikabrott som fört dem dit plus de brott de begår under påverkan av droger.
   Ett perfekt tillfälle att försöka bli drogfri vore att utnyttja fängelsetiden för detta.
   Det kallas ju kriminalvård så hur mycket gör man egentligen för att hjälpa de intagna med detta?

   Gilla

   • OPete

    Mia ! Många av de nyanlända som har drogmissbruk hade det med sig från hemlandet ! Ge mig en enda orsak till att mina skatte pengar ska gå till att hjälpa och vårda dessa individer ??? Dom ska ut ur landet direkt ! Ska några ha vård för mina stålar så ska det i första hand vara vårt eget folk !!!

    Gilla

   • Mia

    Jag tycker alla ska få hjälp med sitt drogmissbruk oavsett etnicitet, och tiden i fängele används till något vettigare än att bara sitta av tiden.
    Det går åt mer av dina skattepengar om de fortsätter att ägna sig åt missbruk.

    Gilla

   • Mia

    Tar hand om är fel uttryck.
    De som är bosatta här och kostar samhälllet en hel del pengar pga drogmissbruk borde vi göra något åt.

    Men du kanske har bättre förslag? Tyvärr hör man aldrig något konstruktivt här, mest klagomål och gnäll för hela slanten.

    Gilla

   • Jörgen

    Mia jätte gärna bara du betalar.

    Gilla

   • Mia

    Då är du väl emot behandlingshem utanför murarna också som samhället betalar.
    Jag tycker det verkar praktiskt och billigare om behandlingen sker under fängelsetiden.

    Liked by 1 person

   • Mia

    Jag har mycket svårt att tänka mig att folk från andra länder söker sig till Sverige för att få hjälp med drogmissbruk, så det går bort.
    Narkotika och dess konsekvenser kostar samhället stora pengar och jag tänker också på de barn som växer upp i så kallade utanskapsområden.
    Med narkotika och elände på nära håll är det lätt att även de så småningom hamnar där och så fortsätter det till en ny generation.

    Gilla

   • Jörgen

    Mia tycker du Sverige har lyckats hitills med fångvården,narkomanvården,intregrationen,skolan,omsorgen, äldrevården,polisen,försvaret det här landet är i kaos och du tyckdr vi ska satsa på vård för utländska missbrukare.
    Läser du aldrig själv vad du skriver

    Gilla

   • OPete

    Mia ! Vem du nu är så kan jag bara konstatera att det är hål i huvudet på dig !!! Om du tycker alla ska få hjälp så kan du betala också ! Troligen så bor det miljoner människor i detta land som inte vill men blir tvingade pga sådana som du ! Problemet är att allt och alla kommer till vårat land för bidragen och att här kan man göra vad man vill utan att bli straffad ! Inga krav krävs alls ! För det har ju funkat klockrent systemet som ni har valt ???För du är en sådan hjärntvättad person som tror att man kan ändra o hjälpa hela värdens kriminella och missbrukare !!! Det är sådana som DU som har förstört vårat Sverige för nästa generationer ! Men som sagt om du nu har några barn och vem du nu är så vet jag att även dom kommer att drabbas av dina beslut i framtiden !!! Precis alla kommer att drabbas förr eller senare av en generation som förstörde precis allt !!!

    Liked by 1 person

   • Ki

    Mia, dessa personer har inte asylrätt , skulle inte ens ha fått komma in, ännu mindre få bidrag,vård ,för att sen begå brott,med eller utan uppehållstillstånd…….
    För att vi har en regering som gör fel..
    SD 2018

    Gilla

  • Mia

   OPete
   Jag ger upp.
   Vem har påstått att det ska vara tvång, det krävs en egen vilja för att lyckas.
   Ju färre som missbrukar ju bättre är det för samhället…. och billigare. Nu blir det bara in och ut i fängelse och det gäller även svenskar.

   Kalla inte mig hjärntvättad så länge alla här har exakt samma åsikt i precis allt.
   Och om någon skulle gå en millimeterr utanför den förbestämda åsiktskorridoren dyker det direkt upp en nedåttumme för att hålla folk på plats.
   Det måste vara jobbigt att aldrig få tänka själv utan bara följa strömmen.

   Gilla

   • Sleven

    Det du Mia inte vill få in i skallen är att sådana som den där afghanen inte ska vara vårt problem.
    Vi antingen fängslar eller kanske vårdar våra egna och sådana som din afghan åker hem till Afghanistan och lever sitt liv där.

    Du säger att vi inte tänker själv och bara följer strömmen på grund av att vi inte delar dina ideal?
    Nu råkar det vara som så att vi här tänker och tycker väldigt lika och därav är det inga som helst problem att följa strömmen, inte det minsta påfrestande.
    Stackars liten som inte klarar av att få tummen ner! :´((

    Liked by 1 person

   • OPete

    Mia ! Det är väldigt enkelt att konstatera att du lider av hjärntvättning eftersom du hela tiden lägger in så fruktansvärt korkade kommentarer !!! Hoppas verkligen att du ger upp som du säger !!! Vad är det som är så svårt att begripa och försvarar att det har blivit så mycket sämre i vårat underbara före detta land ??? Precis allt har blivit sämre! Allt från skola , sjukvård , åldringsvård , polis och militär . Kaos på skolor , bibliotek ,simhallar , sjukhus och i samhället över lag . Såsom våldtäkter , skjutningar , mord , balkongflygningar , tvångsgifte mm . Du snackar om kriminalvård ! Vi har beprövat denna idé i 30 år utan några goda resultat precis som vår integration ! Så i detta fall måste jag påstå att man måste vara hjärntvättad om man inte kan att se resultatet eller verkligheten !!! Och som jag sa så vill jag att mina skatte stålar går till våra svenskar som har kommit snett i detta liv . Varför ska vi importera alla världens människor som har problem ??? Om du tycker vi ska hjälpa alla dessa missbrukare/kriminella/våldtäktsmän så tycker jag du ska flytta till deras hemländer och hjälpa dom på plats och bekosta av egna medel !!!!!!!

    Gilla

   • Mia

    Det här blir min sista kommentar i detta ämne.

    Sleven
    Jag har aldrig nämnt afghanen, jag har bara skrivit att en bidragande anledning till att människor hamnar i fängelse är deras drogproblem och att tiden i fängelse vore ett bra tillfälle att göra något åt detta. Oavsett etnicitet och för samhällets bästa.

    Jag blir gång på gång beskylld för att vara hjärntvättad, vilket känns ganska konstigt när ni själva verkar tänka mer kollektivt än självständigt. En slags hjärntvätt er emellan och jag har lärt mig exakt hur det verkar uppgjort att ni ”ska” tänka inom varje område för att få godkänt.

    OPete
    Eftersom du skriver att jag har hål i huvudet och lägger upp fruktansvärt korkade kommentarer, så blir det ingen kommentar till dig den här gångern.

    Gilla

   • Sleven

    Ojojoj, du är då bra rolig.
    Du försöker på bästa politikermanér dribbla bort oss, du lyckas inte.
    Visst, vänd du bort huvudet när det börjar bli obekvämt, jag känner till er.
    Du har inte nämnt afghanen men nu är det som så att denna artikel handlar om just denna afghan och det är därför du kommenterar så försök inte bara.

    Du säger vi tänker kollektivt och är hjärntvättade, detta är ett forum där människor som tänker ganska likvärdigt om en viss fråga samlas och är det hjärntvätt enligt dig så för all del.
    Jag har sett forum där sådana som du och dina gelikar samlas och där kan vi tala om kollektiv galenskap och inte minst aggression.
    Men ni är ju i majoritet och de ni ödmjukt tjänar har ju med er hjälp fått ett fast grepp om Sverige, så känn dig nöjd.

    Liked by 1 person

 • Macke

  Vad sägs om denne sympatiske som F T nämner om.
  Får även helt spel i arrestlokalen och slår bl.a sönder både Tv:n och en radio.
  Någon ersättning för Tv och radion var det inte tal om.
  Enbart påspädning på tidigare fängelsstraff med 5 ! mån.
  Vad hjälper detta med att först låsa in dem i buren som kostar multum av skattepengar och sedan släppa ut dem i samhället igen.
  Någon utv. yrkades heller inte.

  ”Den 23-årige mannen från Syrien dömdes nyligen för att ha försökt våldta en kvinna under knivhot efter att ha klagat på hur hon klädde sig. Bara ett halvår senare frigavs han och nu döms mannen återigen för att ha slagit sönder sin cell och under dödshot ha misshandlat personal på häktet. Även denna gång slipper 23-åringen utvisning.

  Enligt vaktmästaren hade araben tidigare klagat på hur kvinnan klädde sig.

  I tingsrätten dömdes 23-åringen till ett år och fyra månaders fängelse för en lång rad brott – men slapp utvisning. Redan i april i år blev han villkorligt frigiven.

  Eftersom han misskötte sig under frigivningen omhändertogs han av polis den 5 juni, och när han sattes i förvar på häktet i Kristianstad begick han där nya brott som han nu döms för.

  Den 7 juni larmades häktespersonalen om att det var stökigt i Ashrafs cell. När de öppnade luckan i dörren slungade 23-åringen en termos rakt emot dem. Han började sedan kasta andra föremål mot personalen och slog sönder tv:n och radion i cellen.

  – Kommer ni in här så kommer jag till att döda alla! skrek syriern.

  När han vägrade lyda personalen sprutade de in pepparsprej genom dörren. En grupp om 7-9 kriminalvårdare med sköld stormade sedan in i cellen för att övermanna Ashraf. Han lyckades ändå få in sparkar mot två av vårdarna, mot benet respektive magen.

  När syriern sedan förflyttades till häktet i Malmö hotade han personalen även där när han inte omedelbart fick röka.

  – Ska röka nu, annars blod! skrek han och hotade sedan att döda kriminalvårdaren.

  Nu döms Ashraf återigen, av Kristianstads tingsrätt, för skadegörelse, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott. Straffet denna gång blir endast fem månaders fängelse.

  Inte heller denna gång yrkade åklagaren att syriern skulle utvisas, så han får stanna i Sverige efter att ha avtjänat sitt nya korta straff.”

  ”Våldtäktsman slog sönder sin cell: ”Röka – annars blod!”
  http://www.friatider.se/v-ldt-ktsman-slog-s-nder-sin-cell-r-ka-annars-blod

  Gilla

 • tikamax

  Försvinn från landet, ju fortare dessto bättre!

  Gilla

 • Lena

  Jag vet att det är fegt av mig, dock så inser jag min begränsning…..i alla fall där dessa typer finns så flyr jag.
  Jag vill inte ens vara i närheten av detta kaos.

  Gilla

 • Lena

  President Trump har så rätt, vi måste stoppa …………………..

  Så här agerar ockupanterna var de än väller in, i alla fall i Sydeuropa.

  Gilla

 • hllviken

  lll

  Gilla

 • ruben

  Naturligtvis skall han utvisas. Han har visat att han inte förtjänar en enda krona i bidrag i Sverige. Skicka hem han direkt innan han gör mer skada.

  Gilla

 • Tony

  Tro inte att den idiotiska Median tar upp någon kritik mot det nya
  frälset, nej dom är fullt upptagna med att prata skit om
  Donald Trump, alltså man mår ta mig fan illa av hur mycket energi
  Kommunisterna på SVT lägger ner på att baktala D.T??
  Vi har själva en högsta ledare som av merparten av folket
  plus omvärlden ses som ett grovt skämt, men honom benämner
  SVT hovsamt statsminister Stefan Löfven.

  Antagligen har väl förste skitpratare Om D.T Carina Bergfeldt
  semester, för nu var det en manlig Dito, som till och med
  precis som Carina står och rister på huvudet och ser överlägsen
  ut, men det ingår kanske i SVT s instruktioner? Otroligt.

  Uttrycket att sopa rent framför egen dörr först borde tillämpas Av SVT.

  Gilla

 • Grune

  Det skulle inte förvåna mig om han får några hundratusen i skadestånd för en värkande tand och för att han fick ont i foten.

  Gilla

 • Lena

  Respektlösheten sitter i deras ”kultur”, se hur det ser ut i deras länder.
  https://voiceofeurope.com/2018/07/after-wave-of-sex-attacks-in-cemeteries-german-media-now-give-prevention-tips-to-women/
  Vi behöver inga råd om hur göra för att undvika våld från skitstövlar……..det vi behöver i västvärlden är politiker som ställer upp för den etniska befolkningen i första hand !

  Gilla

 • Galten

  Fanskapet borde få adekvat behandling innan respasset börjar gälla.

  Gilla

 • Ki

  Är det inte dax att massringa pk streammedia och fråga varför de inte är intresserad att publicera händelserna som påverkar vårt samhälle ,vem får de betald av för att bedra svenka folket?

  Liked by 1 person

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Land skall med hot och våld byggas – eller hur, Fatemeh Khavari?
  Man kan bara beklaga att personalen tvingades utsättas för detta påfrestande intrång.
  Förhoppningsvis inser de nu hur genuint dårhusmässigt det påtvingade globalistkonceptet gestaltar sig i praktiken.
  Andreas.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: