Stäng

Regeringen vill förbjuda rasistiska organisationer

VALET 2018. Regeringen menar att nazistiska och rasistiska organisationer både kan och ska förbjudas enligt lag, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Sedan år 2010 finns det redan ett stycke i Regeringsformen som inte har tillämpats och som innebär att sammanslutningar som ”innebär förföljelse av en folkgrupp på grund av etniskt ursprung, hudfärg eller annat liknande förhållande” kan förbjudas.

Enligt justitieminister Morgan Johansson (S) innebär det ett stort steg för Sverige att införa ett förbud.
– Men nu tycker vi, att nu får det vara nog när det gäller den här typen av aktiviteter, säger han till Ekot. Johansson menar vidare att det finns ett brett stöd i riksdagen för saken.

-Pettersson tycker det verkar intressant.

 • Ska socialdemokraterna förbjudas för sin  bruna historia och förföljelse av ursprungsbefolkningen i Sverige?
 • Ska alla muslimska organisationer i Sverige förbjudas på grund av deras förföljelse av alla ickemuslimer och utbildning av jihadister?
 • Ska AFA och andra vänsterextremister som EXPO förbjudas för att de är våldsbejakande och antidemokratiska?

Regeringen är vill inte så dum så den riskerar demokratin och yttrandefriheten för några muppar från Ludvika eller???

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

54 reaktioner på “Regeringen vill förbjuda rasistiska organisationer

 1. Det är just vad herr Pyggmen vill, att förbjuda det fria ordet,
  så att ingen ska kunna krittisera förd politik. Hade
  regeringen varit intresserade av att förbjuda våldsamma organisationer så hade även AFA och vänsterdräggen lyfts fram, men det gör han inte

  Förbjud gärna NMR men även AFA = Inga Nazister och kommunister på våra gator!

  1. Se där ja!
   Man kan ju tycka samtliga sådana skulle hoppa och studsa av glädje nu?
   Kan det så vara att man inte vill förlora en syndabock man kan peka på när saker och ting börjar gå illa?
   När exotiska ”svenskar” känner sig kränkta och man från vänsterhåll inte kan peka på banjospelande partier och rörelser som skäl?

 2. Vilken fin demokrati vi lever i. Ingen yttrandefrihet, ingen åsiktsfrihet, ingen rätt att själv välja vilken värdegrund eller moral man vill ha (utan alla tvingas följa en sorts sekulär religion – ”värdegrunden”) och snart därtill ingen organisationsfrihet.

  Någon kan ju försöka förklara vad som är skillnaden mellan detta och sedvanlig diktatur? Faktum är att skillnaden snart är utraderad. Att man får rösta på ett antal av-makten-godkända partier.. detta var möjligt även i flertalet diktaturer.

 3. Nmr må vara lite(egna) men c med Annie Lööf i spetsen är långt mer extrema.
  Sen så värnar nmr om Sverige och svensken och det tror jag ingen sverigevän kan säga om psykopaten A.L.

 4. Regeringsformen 2010? Alltså den stora grundlagsförändringen som röstades igenom i smyg, utan någon some helst debatt? Utan någon som helst medierapportering?

 5. Om man vill förbjuda rasistiska organisationer i Sverige så kan man börja med dom som avskaffade demokratin, nämligen 7-klövern.
  Det finns idag ETT ( 1 ) demokratiskt parti i riksdagen och det är SD, så om ni är demokrater så skall ni rösta på SD.
  Är ni däremot anhängare av en diktatur kan ni lägga era röster på 7-klövern så får ni ert lustmete i form av ökad grov kriminalitet, minskad sjukvård, minskad äldrevård, sämre skola,avsaknad av poliser och mycket sämre välfärd. Det är bara att välja ( men sänd gärna en tanke till era efterkommande )

 6. SVERIGE HA ALLTID VARIT EN SKENDEMOKRATI, NU VILL DE VISA SITT SANNA ANSIKTE, DET KOMMER ATT BLI SOM I KINA EKONOMISK VÄLSTÅND TILL PRISET AV TOTAL KONTROLL AV MEDBORGARNA
  Ifall folk revoltera mot detta kan de tillkalla sina Muslimska stödtrupper för att hålla oss andra i schack

  1. glöm välstånd för Sverige , enligt FN så ska Sverige vara ett U-land ca år 2030,om ca 12 år ungefär 🙂

 7. I Finland är NMR redan förbjudet.

  Och varför vi ska ha kvar en rörelse som bildades av aktivister ur Vitt ariskt motstånd som ingen vettig människa står bakom och som bara ställer till bråk, som nu senast på Gotland förstår jag inte.

   1. Ja du, om än hon inte säger det rätt ut här så kan du lita på att SD gick samma väg ifall hon fick som hon ville.
    De vill förbjuda all opposition mot deras planer och vi ska tvångsintegreras till varje pris.

  1. Existerar inte NMR i Finland längre nu när de är förbjudna ?
   Naturligtvis finns de kvar, går inte att med bara ett pennstreck förbjuda åsikter och upplösa en för politiker och det övriga etablissemanget obekväma organisationer eller partier.
   Vem eller vilka står på tur att förbjudas i Finland och sedemera i Sverige, en farlig balansgång pågår nu mellan den s.k svenska demokratin och en alltmer framtida svensk diktatur.
   Att Sverige skulle börja införa censur mot olika åsikter det trodde man inte på den gamla goda tiden när landet var homogent tryggt kristet och icke mångkulturellt, som sagt kommunism, nazism, fascism och andra militanta extrema våldsbejakande organisationer har ingen framtid i en äkta demokrati där makthavare lyssnar på och respekterar sina medborgare vilket Sveriges välgödda föraktfulla och hycklande ryggradslösa folkvalda politiker inte gör men trots detta så ger den svenska väljarkåren dem förnyat förtroende vid varje val.
   Lite märkligt !!!!!

   1. Dom finns säkert kvar i Finland men nu tvingas inte polisen att tillåta dem demonstrera så fort de ber om det.

    Ett gäng halvkriminella män som nästan alla är dömda för brott och ibland allvarliga sådana, Medlemmar som gjort sig skyldiga till våldsbrott blir extra uppskattade av gruppen..

    Jimmie Åkesson kallar dem farliga, även Säpo gör det och jag tror de har rätt.

   2. Vad säger du om afa och revulitionära fronten mia våldsvänstrern, ska dom också förbjudas?
    Eller ska vänsterns våldsmän få fortsätta i din lilla sossevärld?

   3. Ja Mia, du kan alltså upprepa vad media och etablissemanget säger till dig. Och vad säger och har dessa sagt om SD? Ja just det.. Man tycker vissa borde lärt sig vid det här laget att de inte direkt är objektiva i sina uttalanden. Samt att de nästan konstant ljuger.

    Jag har träffat ett antal NMR:are precis som jag har träffat ett antal SD:are, några SVP:are (på den tiden dom fanns) osv.. Överlag normala människor – med undantaget att dom kanske skall säga vi då jag ju själv är invandringskritiker) är mer engagerade vad gäller samhällsutvecklingen och politik, mer oroade över förfallet, mer pålästa, och mindre konflikträdda än gemene man. Som tyvärr är omedveten i vissa fall, fast i långt fler (framförallt numera) – rädda för att gå emot PK.

  2. Vem är du, eller nuvarande makthavare, att bestämma vilka som skall förbjudas? Snacket om ”våldsbejakande” är ju bara dravel och ursäkter – man behöver inte ens läsa mellan raderna för att se att det handlar om åsiktsförbud.

 8. S och C har så mycket rasistisk och nazistisk barlast med sig så dessa partier måste betecknas som rasistiska organisationer och förbjudas.

 9. Detta är inget annat än totalt åsiktsförbud! Mycket värre än i Nord Korea.
  Och dagens Sverige är ett mycket farligt land att leva och bo i, morgondagens Sverige kommer att innebära ren livsfara!

 10. Vem eller vilka ska avgöra graden av rasism och ska inte vänsterfolket också bedömas som farliga?
  Detta gör att vi närmar oss Turkland med stormsteg och de första/största partiet förbjuds 2020. Absurdistan har aldrig varit närmare sin födelse.

  1. Det kommer de godaTM som sitter vid makten bestämma såklart. Den rådande definitionen av rasism är dock lätt = Alla som anser att vita har rätt till något enda eget land någonstans på jorden. Dvs alla som anser att vita har samma rättigheter som andra raser.

  1. 37% är nog väl optimistiskt men man kommer högst troligen bli största parti. SD är tyvärr inte att lita på i dessa frågor dock, de har själva öppnat upp för förbud för olika ”extrema” åsikter och när allt kommer omkring så är de PK-lite.

 11. Hur är med antisemitiska organisationer – är de rasistiska?

  I så fall skall Socialdemokraterna och Vänsterpartiet förbjudas?
  Några värre antisemitiska organisationer än SDP och VP är
  svåra att finna i detta land.

 12. Hur skulle det vara om man införde förnuft och ordning i riksdag och regering till att börja med istället för att förbjuda allt möjligt som är en effekt av uselt förd politik?

 13. Eftersom rasism verkar vara subjektiv, det är bara vissa som kan drabbas av den, så kan man ju anse att de som behandlar svenskar så är alla extremister rasister.

  Att inte förbjuda extremistiskt våld, som är vanligast bland islamister och vänstern, är att anse att bara vissa människor är skyddsvärda.
  I slutänden kan jag tycka att det är svårt att kritisera alla problem med invandringen eftersom allt som sägs räknas som rasism.

 14. Grundlagar kan i dag förändras på två sätt, riksdagen fattar ett beslut nio månader före ett riksdagsval, ett riksdagsval hålls och riksdagen bekräftar det tidigare beslutet. Eller så kan riksdagen fatta ett beslut nio månader före ett riksdagsval, ett riksdagsval och en folkomröstning hålls och väljarna godkänner eller förkastar beslutet. En folkomröstning som hålls samtidigt som ett riksdagsval är den enda folkomröstning som kan vara beslutande. Jag anser att endast det andra sättet är rättssäkert.

  (Karenstiden på nio månader före ett riksdagsval kan förkortas genom beslut i konstitutionsutskottet.)

  OnT: Det är bara att gratulera 32:an, han har uppnått vad han tillsattes för, rasera Sverige. Personligen tycker jag att stegling borde ingå i straffskalan för landsförräderi.

 15. Att politiker eller media undviker vara kritiska mot de, som hotar slå ihjäl en eller ens familj är det största demokratihotet idag. Hotet är att det finns de, som är beredda ta till våld och att medier och politiker viker sig för dem. Det går bra verka hårda och oförsonliga mot grupper, som inte visat några avsikter att döda motståndare. Det blir tyvärr bara mer eller mindre patetiska spel för galleriet, för de, som ser igenom dimslöjorna. Jag repeterar länken, som Mässkalle visade i sin kommentar. Det är inget nytt fenomen.
  https://samnytt.se/svt-opinion-raderade-artikel-om-hat-mot-judar-efter-hot-fran-muslimer/
  Dessutom, vem kan glömma MSB:s indragna forskning pga. hot?

 16. Räcker det inte med att förbjuda SD och M som Molgan och S anser är orsaken till dagens gängkriminalitet !
  Idiotin har tveklöst ett rejält fäste i Sverige.

 17. Som vanligt gör makthavarna lätt för sig och tror att en lag tar bort ett problem istället för att fundera på VARFÖR s.k odemokratiska organisationer och tankar uppstår vad är grundproblemet !
  Att ett stort missnöje råder i samhället med dagens och decinnier av katastrofal förd politik är naturligtvis inget politikerna vill tala om utan nan bara gömmer sig bakom nya förbud och ännu mer censur.
  Kommunism, nazism, fascism och andra extrema ideologier uppstår inte i en äkta demokrati där de folkvalda makthavarna lyssnar på och respekterar sina väljare och medborgare, så enkelt är det.

 18. Alla borde veta att detta kommer att användas mot dem som är emot immigration araber/muslimer/afrikaner eftersom detta i Sverige betecknas som rasism och av många som nazism.

  1. Regeringen funderar på detta av en enda anledning och det är att stoppa SD som 7-klövern hela tiden kallat för rasister.
   Nu är det ju så att S och övriga 7-klövern är rasister eftersom dom hatar Svenskar och älskar analfabeter från MENA-länderna.
   Dessa mena-folk går ju före svenskarna överallt, i bostadskön, på arbetsplatser, i utbildningen. på sjukhusen och i äldrevården.
   En invandrare kostar lika mycket för staten som 5 Svenskar.

 19. Sossar måste vara de mest korkade politikerskrå som finns i hela världen. Det brinner varje natt, det skjuts dag som natt, det gruppvåldtas varje dygn av några 100.000 invällare. Men nu skall man minsann ta itu med problem i Sverige. Genom att förbjuda några ca 100 kanske att demonstrera, att knuffa runt några bord på politikernas högtids vecka på Gotland.
  Att etniska svenskar med judisk tro inte kan vara trygga i Sverige utan tvingas emigrera pga invällare från Mena länder som förföljer och hotar dem. Fina gäster politrukerna bjudit in, att slösa bort våra surt förvärvade skatte intäkter på dessa utan fråga oss som skapat överskottet.
  Att vi har no go zoner som ökar i antal och där normal samhällsverksamhet inte fungerar på grund av kriminalitet, som ökar i omfattning. Etniska svenskar är sedan länge bortjagade o poliser kan inte gå in i områdena utan skyddsutrustning. Paket levereras inte längre pga överfallsrisker.
  Ni har lyckat bra 7-klövern med sossarna i spetsen. Om ni får fortsatt mandat att styra Sverige i ytterligare 4 år. Gud hjälpe oss

  1. I det s.k fantastiska och alltid trygga Sverige är ju allting så enkelt, bara ett pennstreck på ett papper och problemet är som bortblåst och det svenska lättlurade och konflikträdda folket sväljer som vanligt betet !
   DÅREN GJORDE SOM IDIOTEN SA.

 20. Låter bra, OM samfund förbjuds som är ett hot mot judars och staten Israels existens. Men så tänker nog inte Morgan utan han har NMR i åtanke. Bäst är att negligera dem. Att vara nationalkonservativ är väsenskiljt från den tyska Nationalsocialistiska Arbetarpartiet NSDAP. Det svenska arbetarpartiet gillade dem länge och bör påminnas om sina rötter. Se citat och länk 2
  Hycklare är s som nu senast hukat för Erdogan.

  https://samnytt.se/svt-opinion-raderade-artikel-om-hat-mot-judar-efter-hot-fran-muslimer/

  ”……det är anmärkningsvärt att en partiledare med dessa rötter ägnar så mycket energi åt att rikta nazistfokus på Sverigedemokraterna, som förvisso har haft ett brokigt förflutet i sin barndom men aldrig förnekat det,…”
  https://rosatraktor.com/2017/04/04/stefan-lofvens-och-socialdemokraternas-nazistiska-rotter/

  1. Det finns nog inget annat parti i Sverige som rensat så hårt i sitt parti som SD. Dom har nämligen rensat ut de kriminella medans alla partier i 7-klöver har sina kvar i partitoppen.

   1. Mannen med den svarta cykeln är feluppfostrad, citat: ”Min pappa sa ofta att jag måste vara dubbelt så bra. ”Om det går bra för dig är du allas, men om du gör något dumt beror det på att du är svart.” Det har alltid funnits i bakhuvudet. Det kan låta sorgligt men jag har vänt det till en drivkraft.” Vem sa det?
    Alice Bah Kuhnke.
    Det sitter inte i färgen. Felet med henne är att hon valde mussepartiet.
    – Drivkraften kanske gör att hon byter parti. 😊

 21. Men AFA håller de bakom sin rygg. I mitt tycke den farligaste organisationen just nu i Sverige. EXPO är en ljugande organisation som påverkar politikerna och PK-journalisterna på ett minst sagt negativt sätt. Även de borde granskas, men de kommer väl aldrig att ske.

  1. Så länge man inte är kritiskt till och ogillar svensk massinvandring, migration och migrationspolitik så får man i Sverige tycka uppföra sig och tillhöra vilken våldsbejakande organisation som helst gärna på yttersta vänsterkanten !

 22. Man vill förbjuda SD och få tillbaka alla S väljare sim flytt dit. Demokratin är under attack valet i sept är kanske det sista fria valet innan diktaturen slår till. och åsiktsfriheten är ju redan avskaffad.

  1. Det är just därför som valet i September är det absolut viktigaste valet som någonsin förekommit i Sverige. Vi måste alla se till att SD vinner med minst 50% av rösterna.

 23. Vilka aktiviteter och vad får vara nog och av vem och mot vem och åter igen, varför, varför, varför…

  Dom passar såklart på att gå bananas nu innan makten är förlorad men har vi tur blir resultatet lika tyngdlöst som tidigare.

  Något regeringen dock har lyckats med på ett par år är dock att förlama befolkningens handlingskraft och skapa normaltillstånd i skiten som händer!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: