Afghanerna Mohammad och Bagher överklagade brutal våldtäktsdom, fick hårdare straff


BROTTSLIGHET. Afghanerna Mohammad Gul Nori och Bagher Darvishi, begick en brutal överfallsvåldtäkt och fick löjligt låga straff men överklagade trots detta . Nu skärper Göta hovrätt straffen, tyvärr inte tillräckligt. 

Nu döms Mohammad till 2,5 års fängelse istället för 14 månaders sluten ungdomsvård och utvisning med förbud att återvända till 2033. Den andra, Bagher, bedöms vara under 18 år när brottet begicks men Göta hovrätt höjer ändå straffet till 14 månader istället för 11 månader och utvisning till 2033.

-Pettersson menar att straffen borde ha varit nära maxstraffet för grov våldtäkt, tio år, som ska avtjänas hemma i Afghanistan samt utvisning på livstid.

Göta Hovrätt B 1354-18

TIDIGARE 2018-05-30. Afghanerna Mohammad och Bagher överklagar brutal våldtäktsdom

BROTTSLIGHET. De två afghanska ynglingar som dömdes för en våldsam gruppvåldtäkt på en 40-årig kvinna vid Trollbackevägen i september förra året vill bli släppta på fri fot av Göta hovrätt. Och de vill i vart fall slippa utvisning efter avtjänat straff.

De båda dömda ynglingarnas ålder har varit föremål för diskussion. Tingsrätten fastslog till slut att den ene var 17 år och nio månader vid gärningen och den andre 16 år och nio månader. Den bedömningen gjorde att påföljden blev mycket mild, trots den grova brottsrubriceringen.

Advokaten och afghanerna menar att de är oskyldiga och att straffet i varje fall inte ska vara frihetsberövande och inte utvisning.

De dömda ynglingarnas sperma påträffades på, i och vid den 40-åriga kvinnans kropp. I den äldres mobiltelefon fanns ett foto på kvinnan från våldtäkten.

-Pettersson tycker  att en fängelsedom på tio år är lagom, straffet ska dock inte avtjänas i Sverige utan grabbarna ska skickas hem bums.

TIDIGARE 2018-04-25. Brutal gruppvåldtäkt av afghaner gav 11 och 14 månaders ungdomsvård, och kanske utvisning

BROTTSLIGHET. De både unga afghaner som genomförde en brutal gruppvåldtäkt på Trollbackevägen i september förra året döms till sluten ungdomsvård i 11 respektive 14 månader samt utvisning. En tredje man som deltog i gruppvåldtäkten är fortfarande på fri fot. 

 • Mohammad Gul Nori, född 1999 enligt egna uppgifter, medborgare i Afghanistan
 • Bagher Darvishi, född 1999 enligt egna uppgifter, medborgare i Afghanistan

Kalmar Tingsrätt Målnr: B 3154-17

Herrarna Bagher och Mohammad har rejält rutten kvinnosyn. Tyvärr tror jag inte det är något speciellt just för dessa två ensamkommande från Afghanistan, utan det gäller troligen en flertal med den kulturella och religiösa bakgrunden.

Tänk på detta nu när S, MP, V och C vill att 9.000 unga ljugande män utan asylskäl skall få en ny prövning.

Domen är ett skämt, visserligen döms herrarna till tio års utvisning men det är tveksamt om de kommer att skickas iväg. Tror någon att brottsoffret kommer få en enda krona av de 171 000 kronor hon tilldömts i skadestånd av Kalmar Tingsrätt.

TIDIGARE 2018-04-12. Afghaner våldtar – nyhetsvärde noll

BROTTSLIGHET. I går startade rättegången mot de ”ensamkommande” afghanerna Mohammad och Bagher som anklagas för att tillsammans med en tredje man  brutalt ha gruppvåldtagit en kvinna i Kalmar. Det mediala intresset hos de media som påstår sig försvara demokratin är noll! Petterssons tjatar och skriver om fallet för fjärde gången.

TIDIGARE 2018-03-17. Kalmar kommun skyddade ”ensamkommande” vid utredning om gruppvåldtäkt

BROTTSLIGHET. Polisen misstänkte att unga män på ett HVB-hem i Kalmar var inblandade i en brutal gruppvåldtäkt. Men kommunen vägrade lämna ut namnen på de boende. I september förra året blev en kvinna utsatt för en överfallsvåldtäkt intill cykelvägen vid Trollbackevägen. Tre män var inblandade.

Misstankar fanns att förövarna var inskrivna på ett HVB-hem i närheten och åklagaren Bengt Wahlström vände sig till kommunen med begäran om identiteten på de som bodde på hemmet.

Kalmar kommun vägrade och hänvisade till sekretess och har nu fått rätt i Förvaltningsrätten och genom att Högsta förvaltningsrätten inte tar upp fallet till prövning.

Bengt Wahlström lyckades gå runt kommunens nekande och fick uppgifterna från Migrationsverket. Nu sitter två unga män från ett HVB-boende häktade och kommer att åtalas. Den tredje mannen är fortfarande okänd och därmed på fri fot.

– Det handlar om ett mycket allvarligt brott. Att då en myndighet ska kunna sättar käppar i hjulet för en annan myndighets utredning är inte acceptabelt.

De två män som nu sitter häktade kunde identifieras genom ”operation DNA-topsning” sedan åklagaren fått det efterfrågade materialet från Migrationsverket.

Brottsrubriceringen är grov våldtäkt – ett brott som ger minst fyra års fängelse.

-Pettersson menar att lagstiftningen är fullständigt orimlig. Nu blir i stället alla på HVB-hemmet misstänkta. Får polisen namn och telefonnummer till ”barnen” så kan de börja med att titta om de befunnit sig på brottsplatsen eller inte. Märkligt nog lämnar Migrationsverket ut uppgifterna. Är det olika lagar för olika människor.

Nu har två personer häktats som endast är 18 år. Det vill säga om nu åldern stämmer. De kan ju ha uppgett en felaktig ålder när de kom till Sverige från Afghanistan/Iran.

Den ena, Mohammad, bor på ett hvb-hem i Norrliden och den andre, Bagher, bor på ett boende för ensamkommande vid Getingen enligt häktningsframställan vid Kalmar tingsrätt. Båda är medborgare i Afghanistan.

 • Det är något fel i vårt rättssystem när kommunen kan hänvisa till sekretess i ett så allvarligt brott och därmed skydda grova brottslingar.
 • Justitieutskottet borde ta tag i detta direkt.
 • Kalmar kommun kanske ska anmälas för skyddande av brottsling för att få debatt om saken.
 • Skyddande av brottsling är ett brott enligt 17 kap 11 § brottsbalken. Brottet kan bestå i att man hjälper den som begått ett brott undkomma eller genom att undanröja bevis. Straffet är böter eller fängelse i högst ett år. Är brottet grovt är påföljden lägst fängelse i sex månader och högst fyra år.

TIDIGARE 2018-02-21. Två ”ensamkommande barn” begärs häktade för överfallsvåldtäkt

BROTTSLIGHET. Två 18-åriga män har häktats i Kalmar på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt i stadsdelen Norrliden i september i höstas.

Offret är en kvinna i 40-årsåldern. Enligt kvinnans anmälan överfölls hon av tre okända män natten till den 10 september. Därpå förgrep sig en eller flera av förövarna på henne.

Polisens presstalesman Robert Loeffel säger att olika utredningsåtgärder ledde fram till gripandet av de misstänkta. Han utesluter inte fler frihetsberövanden.

-Pettersson noterar att SVT glömmer att nämna att det rör sig om ”ensamkommande barn” som enligt egna uppgifter är 18 år…

TIDIGARE 2017-0914. Kvinna gruppvåldtagen av tre män i Kalmar

INVANDRARVÅLD. Polisen söker vittnen till en våldtäkt som ska ha ägt rum på Norrliden i Kalmar i helgen. Det var under natten mellan lördagen och söndagen som en kvinna i 40-årsåldern var ute och gick på Norrliden i Kalmar, på en cykelväg som går vid Trollbacken.

Tre män i 20-30-årsåldern ska då ha angripit kvinnan, puttat omkull henne och våldtagit henne. Kvinnan chockades svårt.

Polisen har i nuläget inga misstänkta, och männen var helt obekanta för kvinnan. Under veckan har en teknisk undersökning på platsen gjorts, och andra utredningsåtgärder. Nu söker polisen efter tips och eventuella vittnen för att komma vidare i utredningen.

SVT

-Pettersson noterar att kvinnan såg att männen var 20-30 år och att de var obekanta men tydligen inget mer och hon verkar inte ha hört något språk heller…

Nåväl, det är de socioekonomiska effekten som slagit till igen…

Om Norrliden på bloggen…


7 responses to “Afghanerna Mohammad och Bagher överklagade brutal våldtäktsdom, fick hårdare straff

 • compulsoryunion

  Mohammad och Bagher kom olika tidpunkter (även om 60 stycken barnlajvande afghaner per dag anlände 2015) det kallas ensamkommande av vänstermedia.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Utvisning direkt, varje timme och minut på Kriminalvårdens fina välservade hotell kostar svenska skattebetalare stora summor !

  Gilla

 • Mm

  Dessa invällande kriminella män är skyddade av sossar och övriga i 7-klövern. Kom ihåg det när du röstar den 9 september.

  Gilla

 • age

  Än en gång:
  Sök tillfällen att visa uppskattning för våra skyddsänglar, poliserna!
  Vi behöver våra poliser!
  De gör sitt jobb för oss!
  // age

  Gilla

 • Gringo

  De va ett jävla gullande med dessa pojkar, bara utvisa dem, kan de inte leva efter våra normer, värderingar och traditioner har de inget här att göra.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: