Läkarförbundet kräver åtgärder för att få stopp på våld mot läkare

BROTTSLIGHET. En tredjedel av landets läkare har varit utsatta för hot eller våld från patienter under de senaste 12 månaderna. Det visar en ännu opublicerad undersökning på Sveriges Läkarförbund. – Det här är väldigt höga siffror. Det är helt oacceptabel att detta sker, säger Läkarförbundets ordförande Heidi Stensmyren.

Sydsvenskan bakom betalvägg…

-Pettersson säger att det händer alltså i landet där brottsligheten minskar och tryggheten ökar tack var socialdemokratisk politik och det eventuella våld som finns är Sverigedemokraternas fel enligt justitieminister Morgan Johansson (S)…

14 thoughts on “Läkarförbundet kräver åtgärder för att få stopp på våld mot läkare

  1. Uppträd hotande mot läkare eller annan sjukhuspersonal och du blir portad från alla våra vårdinrättningar. Så enkelt kan det vara om vi hade politiker med en aning stake.

    • Utesluta stackars missförstådda hotande personer från sjukvården ?
      Så kan och får man inte göra i Sverige, vore kränkande rasistiskt och skulle strida mot de mänskliga rättigheterna !

  2. Södertälje sjukhus har taktiken med att stäva våldet genom att bära pins samt föreläsningar med dialog
    Med att bära pins har de fått ifrån ”Rör inte min kompis”.

    ”Södertälje sjukhus har noll tolerans mot hot och våld. Hittills i år har säkerhetsenheten Melina Mellin hållit över 65 föreläsningar om hot och våld, både inom och utanför sjukhuset. Och fler föreläsningstillfällen är inbokade. Intresset för ämnet och behovet av dialog är stort. Med stöd av sjukhusets chefer och ledning tillverkar hon nu en pin – liten men betydelsefull.”

    Med att samhällsklimatet har förändrats om det klimatet talas det tyst om i MP.
    Kan det månne ha med en viss algblomning.

    ”Pins och föreläsningar mot hot och våld”
    http://www.sodertaljesjukhus.se/om-oss/pressrum/nyheter/pin-mot-hot-och-vald/

    • Kan ni förstå att om ni bär en nål som det står Tillsammans mot hot och våld på så behöver ni inte riskera att bli utsatta för detta.
      Så om alla satte på sig en sådan nål så blev det inget mer våld.
      Det är väl en dåre till sosse som hittat på detta.

  3. Jätteenkelt. Stoppa flyktinginvandringen och släng ut alla kriminella utlänningar. Så är problemet löst.
    Den det är mest synd om är Åkesson som har tvingats se allt elände som de andra politikerna skapat. Han hade lösningen för många år sedan, men ingen ville lyssna.
    Nu ojar sig alla för det flyktinginvandringen har förstört.
    Här kommer en enkel lösning till.
    Gör Åkesson till statsminster och rösta på SD.

  4. Och vad kräver de för i svenska mått mätt s.k kraffulla åtgärde som naturligtvis aldrig kommer att hörsammas eller införas i 7 klöverns trygga och heligt mångkulturella Sverige ?
    Det är numera i Sverige bara trams och idioti från morgon till kväll 7 dagar i veckan.

  5. Vad slags manniskor hotar läkare?? Man måste vara jævligt fuckad i huvudet för att bråka på et sjukhus. Jag har inte sett det förut, det är ju fullstendigt idiotiskt.

    Bra det finns en enkel løsning; om någon bråkar på et sjukhus, så kast ut dom. Dom får ingen hjälp. Kast ut pasienten och familjen. Sleng dom på huvudet och röven ut för fan. Så får vi se hur skoj det är at bråka när dom ligger på gatan och blöder ihjäl. Bråkar dom så förtjener dom ingen hjälp, låt dom ta hand om sig själva. Det måste vara en grunnleggande regel; beter du dej som skit, då behandlar vi dej som den skiten du är.

    • Klart att det är !
      Vem skulle det annars vara, någon av de kreativa pensionsräddarna som kommit för att att stanna och rädda Sverige framtid ?
      Nej knappast, är bara att fråga 7 klövern eller någon annan mångkulturälskare om man är osäker om den saken.

Kommentera