Stäng

S-ministrar: M och SD göder gängkriminaliteten

BROTTSLIGHET. Både Moderaternas och Sverigedemokraternas politik kommer leda till växande sociala klyftor, vilket i sin tur göder gängkriminaliteten. Det hävdar ministrarna Morgan Johansson (S) och Peter Hultqvist (S) i ett debattinlägg i Expressen.


De pekar på partiernas löften om skattesänkningar, sänkta ingångslöner och reformer av turordningsreglerna på arbetsmarknaden, LAS.

”Det är när tron på framtiden går förlorad, när spelet känns riggat och inget längre står på spel, som gängen och våldet blir ett alternativ”, skriver ministrarna.

Socialdemokraterna, vill i stället satsa på en starkare välfärd och integration, finansierat genom skatter, skriver ministrarna. Det viktigaste är att bostadsområden blir tryggare, skolorna jämlika och att det finns tillgång till utbildning, praktik och arbete i hela Sverige, tillägger herrarna Hultqvist och Johansson.

-Pettersson har inget emot socialdemokraternas målsättning men medlet, högre skatter har provats sedan slutet på 1960-talet med känt resultat.

Så länge S och M inte erkänner att problemen beror på för stor invandring och kravlöshet och är beredda att göra något åt den så skulle jag tänka mig för många gånger innan jag röstade på något parti som orsakat gängkriminaliteten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

40 reaktioner på “S-ministrar: M och SD göder gängkriminaliteten

 1. Det senast hos den nazistiska diktaturen i Sverige är att förbjuda rasistiska organisationer.
  Eftersom 7-klövern i många år kallat SD rasister så står det nu klart att den muslimska regeringen nu är så desperata att mista diktaturen så dom tar till detta knep för att förbjuda SD.
  Dom har inget för detta eftersom SD bildar majoritetsregering efter valet då dom får 60% av rösterna i valet.

 2. Bra försök, Morgan, men skulle du vilja vara så vänlig att utelämna SD ur ekvationen, de värsta områdena i Sverige styrs av S. Vad som händer i framtiden, om SD får inflytande, vet vare sig du eller jag. Vad som händer om S regerar, har vi ett smärtsamt facit att gå efter.

 3. Ok Molgan och Lövet, om SD och M inte får något politiskt inflytande efter valet så är gängkriminaliteten löst !!!!!!
  Dårarnas paradis och gökboet Sverige fortsätter att blomstra.

 4. OM S-ministrarna har rätt så måste ju Svenska Folket va helt dumma i huvudet som inte begriper detta. S har ju högst 25% idag att allt är M o SD:s fel borde väl folket begripa, eller? Jag ska INTE rösta på S.

  1. Var på en skala 1-10 ligger intelligensen hos majoriteten av den trygga svenska väljarkåren som fram till 2014 röstat på 7 klövern trots decinnier av totalt samhällsförfall ?

 5. Jaha, och så bra det blir om man röstar på (S) och inte på (M) och (SD)…. Men tyvärr, (S), så får vi ju kvitto varenda dag nu vad er politik innebär. Och det har ju inte blivit bättre med (M) tidigare heller, bara nåt slags sosse light i praktiken.

  Rösta bort de som kört landet åt helvete i valet, de har haft makten de senaste hundra åren. Och nu ser vi hur det blev….

 6. Och Morgan och Peter har inte fått nog av detta helvete dom skapat.Nu vill EU stänga gränserna för invandring,men Sverige säger nej och är snart det enda land som inte vill det.Nu är fängelserna överfulla här men dessa dårar ska ta in fler. Måste vara jordens mest dåraktiga land.Vi säger att dom som kommer är dysfunktionella,men hur är det med dessa i regeringen?

 7. Fantastiskt att SD har sån makt.
  Trots att det mestadels är sossar som suttit vid makten och skapat hela kaoset så är det SD:s fel!

  Bara genom att finnas till har SD alltså lyckats skapa ett kaos som löper 40 år tillbaka. Detta trots att de bara funnits i drygt 20 år.

  Ingenstans hittar jag någon som lägger ansvaret på dem som lever i dessa ”getton”. De som kommit hit och förväntar sig ett lyxliv bekostat av dem som betalar skatt. Ett okänt begrepp för dem.
  Att som en ung man sa på tv, jag kan ta ett vanligt jobb som ger 50 papp rent i månaden. Det var vad han drog in på drogförsäljning.

  Underlig symbios mellan vänstern och invandrarna. Ingen av dem är ansvariga för all skit som finns i förorterna eller utarmar samhället ekonomiskt.

 8. Morgan Johansson, tappade dom han i golvet när han var
  liten (mindre) ? Han är ett levande bevis på att man behöver inte
  vara speciellt begåvad för att få en hög ministerpost i en
  sosseregering, däremot är jag lite förvånad att Peter Hultkvist
  ställer sig bakom detta Svammel, han brukar ju annars höja sig
  något över mängden bland dessa Einsteins Motpoler?

 9. Mycket ska man läsa innan ögonen trillar ut.
  Vänsterfeministerna måste vara järnskadade från födseln.
  De säger att de vill förhindra segregation och jämna ut inkomsterna.
  Då frågar jag,
  – vad händer när vi tar in 100 000 människor i Sverige som inte äger en krona och är analfabeter?
  Vill man förhindra segregation får man väl för helvete sluta att ta in fattiga människor som inte kan eller vill arbeta.
  Det verkar alla förstå, utan vänsterfeministerna.
  Det blev lite aggressivt, men okunniga politiker i riksdagen föder aggressivitet hos folket.

  1. Ja det är inte alls konstigt att fler och fler söker sig till SD. Det som är än mer konstigt är att inte fler vaknar ock börjar titta på nyheterna på TV och läser tidningar, för hur konstigt det än låter så står det faktiskt i skräppressen om alla dessa mord ( lika många på en dag nu som det var under ett år på 60-talet ). Vi får väl hoppas att resten vaknar, då blir det bara de politiker som sitter i 7-klövern med feta löner och livvakter som röstar på 7-klövern.

 10. Efter 4 år vid makten samtidigt som allt våld har eskalerat så är det dags att skylla på M o SD,,, och med den artikeln förlorade man ytterligare några väljare. Jag skriver några för jag tror att de få sossar som man ännu har kvar i fållan är så hjärntvättade och själsligt dränerade att oavsett vad för stolleprov man hittar på så kommer de lydigt att rösta som man alltid gjort.

 11. Nu är sossarna rädda för att förlora sina feta löner och gör allt för att få sitta kvar vid köttgrytorna. Hur det går för vår nation är av mindre intresse verkar det som.

 12. I Expressen har de som krönikörer sällskap med Özz Nujen, Alex Schulman, Lars Lindström, Cecilia Hagen m fl. En samling som inte är värda att offra tid på att läsa.

 13. Det är när tron på framtiden går förlorad, när spelet känns riggat och inget längre står på spel. Som när gängen och våldet blir värre och värre för varje dag. Nu har vi även vi fått sämre välfärd och integration, och det har finansierats med höjda skatter
  Enligt oss som röstar

 14. Sverige var mitt favorit-land att åka på semester. 1970- och 1980-tallet var fantastisk i Sverige. Jeg var där hundravis av gånger på semester och upplevde aldrig problemer. Inte ett enda problem. Sverige var vakkert, svenskar var roliga och snälla.

  Jag vill tilbaka til Sverige på semester. Det hadde varit så trevligt. Men jag kan inte resa til Sverige mer. Fördi ni har sleppt inn hela den 3. världen. Det Sverige jag kommer ihåg, det finns inte mer. 🙁 Det är borta. Jag tror inte jag någonsinne åker till Sverige igjen. Det är inte verdt risikoen.

 15. En röst på sjuklövern är garanterat en förlorad röst!
  En röst på fortsatt vanstyre av Sverige och våra SverigeFrånVända s k ”politikeradel” inom sjuklövern.
  En röst på fortsatt förminskning av Svenska medborgare!
  Ett landsförräderi genom sitt utbyte av Svenskar till förmån för MENA-individer!
  En röst på SD kan ingjuta oss ett nytt hopp.
  En ny önskan om förbättring för oss Svenskar.
  Jag och många med mig är villiga att ge SD några mandatperioder för att få tillbaka Sverige igen. Det lär ta tid men ge SD den tiden!
  Släng ut sjuklöverns s k ”politiker” i kylan.

  1. Det är ju fakta att SD har ALDRIG haft förmånen att regera i Sverige, ändå är det enligt 7-klövern dom som tar hit alla analfabeter som enligt egen utsago inte kommit hit för att arbeta utan för att få hjälp.
   SD får skulden för allt vad det andra partiet nämligen 7-klövern har ställt till med.
   Min lösning på detta är att vi ger SD 4 mandatperioder på sig att få ordning på Sverige igen.
   Tyvärr är det nog så att 7-klövern kommer att säga efter 6 måmader
   ” Vad var det vi sa, dom klarar inte detta”.
   Dom begriper nämligen inte att det tar minst så lång tid att få tillbaka Sverige efter att 7-klövern gjort det till ett U-land.

 16. Från Nyheter Idag……….

  Regeringstjänsteman sprider näthat mot poliser: ”All cops are bastards!”

  ”Fredrik von Malmborg, kansliråd på miljö- och energidepartementet, har skrivit ”ACAB!” i en kommentar på Facebook, vilket betyder ungefär ”alla poliser är svin”.

  Efter hård kritik har han raderat kommentarerna, och i ett automatiskt mejlsvar meddelar han att han är ledig.”

  https://nyheteridag.se/regeringstjansteman-sprider-nathat-mot-poliser-all-cops-are-bastards/

  1. Hans Twitterkommentar finns sparad ifall han påstår att det är hat från SD som skrivit kommentaren.

  2. Han representerar ju det ”goda hatet”..

   Lär inte bli några rubriker i gammelmedierna
   om den här saken.

  1. Planeten Ding Dong Kokko!

   Vilka är det då som föder: gruppvåldtäkter, misshandel, bedrägerier, barn-äktenskap (pedofeli), hedersmord, bränder, mord, undanhållande av terrorister, terrordåd och bidrar till ökad extrem islamisering av Sverige och övriga världen.

   Vill ni ha ytterligare 4-år till !?

   VAL 2018….för ANSVAR o FÖRSTÅND !

 17. Så går veven runt igen för hundrade gången. Svenska skattepengar mals ner till noll och intet. Sedan fylls landet på med ännu fler av samma sort, så går veven igen. Vi är bara förlorare.

 18. Denna artikel från slaskpressen stinker till grad att den framtvingar illamående. Orden från dessa ministrar visar i allra högsta grad dessa personers karaktärsdrag eller snarare bristen på densamma, något som sannolikt utvecklats gonom modermjölken i socialdemokratin.

  Man lär sina barn att ta ansvar för sina handlingar och aldrig ljuga. Endast individer utan karaktär, heder sk. gummi- eller syltryggar ljuger och skyller ifrån sig.

 19. Det är så att vilken 5-åring som helst kan räkna ut att om man köper mjölk för alla pengar så kan man inte få något godis.
  Det etyder att vilken 5-åring som helst i landet är klokare än vad 7-klövern är tillsammans.

 20. Detta debattinlägg från Lillemojen och Masen stinker av desperation.
  Det är inte seriöst vare sig från debattörerna eller blaskan som publicerar att gå ut med sån skit!

 21. Det återstår att se om väljarna låter sig luras av de fula firrarnas bluffpoker!?!?

 22. Apropå att en sosse betygsätter sin regering…………

  Ledarsidorna.se betygsätter ”Löfvens Sällskap” ( enbart sossarna i regeringen) .

  Bedömningen faller in i tre kategorier samt bygger på statsrådens prestationer ”bakom” media kulissen.

  Kategori 1 och 2 får ni läsa om på länken, men kategori 3 är intressant.

  I kategori 3 återfinns de personer som aldrig skulle ha blivit statsråd alls. Inte ens i en socialdemokratisk regering med egen parlamentarisk majoritet.

  Personer som genom sitt utövande av ämbetet antingen bidragit till att förorsaka stor skada och stort mänskligt lidande eller presterat så pass lite att taburetten som sådan borde rationaliserats bort. Listan är utan inbördes rangordning.

  I kategori 3 ingår alltså……

  – Stefan Löfven, statsminister
  – Morgan Johansson, justitieminister
  – Ibrahim Baylan, samordningsminister
  – Margot Wallström, utrikesminister

  https://ledarsidorna.se/2018/07/ledarsidorna-se-betygsatter-regeringen-lofven/

 23. Ministrarna Morgan Johansson och Peter Hultqvist i den socialdemokratiska/ MP regeringen, har ju inget ansvar för den uppkomna situationen till dags datum. Hur utvecklingen av det svenska samhället fortskrider.

  Är naturligtvis någon annan politikers fel. Eller politiskt parti.

  Talespersoner för Medborgerlig Samling yttrar sig angående jordbrukspolitiken och torkan som råder i år.

  Edward Nordén och Anna Jung: ”Det är inte sommarens torka som gör att svenska bönder går på knäna”.

  https://nyheteridag.se/edward-norden-och-anna-jung-det-ar-inte-sommarens-torka-som-gor-att-svenska-bonder-gar-pa-knana/

 24. På sätt och vis har de rätt fast de vet inte om det. Skillnaden mellan att vara ”nysvensk” och exempelvis gammalsomalier som de förhoppningsvis åter blir är hundratusentals kronor om året. Så på så vis är det inte stora utan astronomiska sociala skillnader.

  Det blir också skillnad för Socialen och dess anställda. 😉

 25. Står det någonstans i Morgan Johanssons debattartikel
  något om att ifall man importerar problem då får man problem?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: