Halsbandsrånen i Göteborg beror på vädret


BROTTSLIGHET. Vi har flera gånger rapporterat om att ”ynglingar” rycker halsbanden av oftast äldre kvinnor med rollattor. Nu har det hänt igen, en äldre kvinna blev idag på torsdagsmorgonen rånad på sitt halsband, skriver Göteborgs-Posten.

Efter dagens rån uppger kvinnan att gärningsmannen var mörkhyad, mörkhårig, smal, ca 20-25 år, ca 165 cm lång. Iklädd t-shirt och svarta byxor. Han talande engelska, men det är sällan vi får ett signalement.

Polisen har sina teorier om skäl till den senaste tidens många incidenter. – Dels så beror det på vädret då många går lättklädda med smyckena synliga, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen i region Väst, och tillägger att värdet på guld är rätt högt i nuläget.

Tidigare i veckan gick polisen ut med en uppmaning till alla om att överväga ifall man verkligen ska bära halsband.  Stefan Gustafsson vill dock vara tydlig med att det aldrig är offrets fel att rånen begås.

-Pettersson säger att det är varken offrens, guldprisets eller vädrets fel. Ansvaret vilar i första hand på de utländska gärningsmän som genomför rånen och i andra hand på de politiker och journalister som medverkat till massimporten av kriminella och vägrar tala klarspråk om problemen…

-Pettersson undrar om någon hörde talas om halsbandsryckningar innan massimporten av pensionsräddare?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


13 responses to “Halsbandsrånen i Göteborg beror på vädret

 • Ingvar Gustavsson

  Guldpriset var mycket högre 2011
  Konstigt att inte rånen var fler då.
  Som vanligt trams av polisen de fokuserar på guldpriset och temperaturen. Varför ägnar sig inte polisen åt att gripa brottslingar istället för att vara meteorologer och råvaruspecialister.
  http://www.metallpris.se/thenews/33/#.W0fO8dUzYY1

  Gilla

 • Johan

  Sverige har blivit en soptipp för allehanda slödder.
  Ingen gör nåt konkret som ändrar situationen.
  Om svenne blir antastad och hävdar sin rätt så blir denne svenne bannad I media och tingsrätten. Neger o Afghan har fått nån form av fribrev I detta land. Personligen har jag inget problem med att hantera våra nyiflyttade raketkirurger….Det räcker med att direkt visa vem det är som bestämmer.
  Men så ska det inte behöva vara!

  Jag citerar nåt jag läste idag: Himlen har murar, men helvetet har Inga gränser.
  Sug på den och ni finner att vi har kommit en bra bit närmare helvetet….

  Gilla

  • ruben

   Att himlen har murar och helvetet inga gränser är faktiskt en hård isbit att suga på för de, som förnekar det. Helvetet visar upp sig lite här och var i många länder. Trump har tydligen koll på läget i sitt twitter. Valet i Sverige är nog välkommet för många nedslitna människor nu.

   Gilla

  • Joy

   Det blir ett bevingat citat av Trump, tror jag. Det går till historien.

   Gilla

 • Mr Jordan

  Det måste vara jobbigt att vara polis och samtidigt förhålla sig till PK-maffian. Samtidigt finns det säkert massvis med poliser som inte köper problembilden av Sverige, men de sitter bakom ett tryggt skrivbord, fjärran från ”det nya” Sverige. Den splittringen inom kåren borde vara ett stort problem och absolut ingen utmaning. Jag kan se samma kopplingar inom Svenska kyrkan, det är djupt oroande, att en karriärklättring omöjliggör obekväma sanningar och sunt förnuft. De ska verka för svenskars väl och ve, ingenting annat.

  Gilla

 • Tony

  Undrar ifall man vågar gå ut med en bricka om halsen som talar
  om att man tar blodförtunnande medicin??
  En medicin som talar om att man kan förblöda vid skada.
  Sverige är ruttet ända in i märgen, inte ens rullatorförsedda
  äldre kan gå fredade på gatorna, allt medan vi har en Statsminister
  som bara svamlar??

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Ja, och våra barn som blir gruppvåldtagna beror på att de inte var klädda i 1500-tals rustningar.
  Bilbränderna som sker, beror på att Antarktis is smälter.
  De misshandlade svenskarna har alla ramlat, eller bara drömt allt.

  LÅT IDIOTIN FÅ ETT SLUT….

  VAL 2018….för FÖRSTÅND !

  Gilla

 • Stenbock

  I Absurdistan skall vi inte förvåna oss…. Hörde just att den mördare som försvann från kriminalvårdens transport var barfota,och försedd med handbojor !! Hur f-n kan en sådan lyckas fly från vuxna män,eller har man anställt muslimer för sådana förflyttningar ? I vilket annat land på klotet skulle något sådant kunnat ske ?

  Gilla

 • The proud swede

  Hallå? Betnér? Var är du? Hallååå?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hörde aldrig förr när Sverige var ett icke mångkulturellt land att polisen varnade för stöld av smycken i samband med vackert väder det var bara meteorologerna precis som idag som varnade om torka och fara för gräsbränder !
  Tänk vad mycket nytt man får lära sig i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige.

  Gilla

 • Carlekström

  Vilken smart polis ,var kommer han ifrån.Kör regndansen så blir det lungt.p…n

  Gilla

 • Jörgen

  Vad beror alla gruppvåltäkter på då kan man undra.
  Den låga grundvatten nivån.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: