Stäng

Polisen: Undvik halsband i Göteborg

BROTTSLIGHET. Under tisdagen försökte ytterligare en man rycka halsbandet av en kvinna. Nu uppmanar polisen alla att fundera på om man verkligen ska ha på sig halsband.

”Grupperingar” av män har specialiserat sig på att råna äldre damer med rollator i Göteborg och andra delar av landet.

Den senaste tiden har många liknande incidenter ägt rum på olika platser i staden. Förra veckan var antalet uppe i tio fall – en siffra som fortsatte stiga under helgen och den här veckan.

Enligt Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen i Polisregion Väst verkar det röra sig om flera olika gärningsmän som dock kan ingå i en gruppering.

Han berättar också att det mestadels är äldre personer, främst kvinnor, som behöver rullatorer som utsätts.

– Vi är väldigt bekymrade och känner mycket för offren som drabbas av detta, säger Stefan Gustavsson, presstalesman på polisen.

Sveriges Radio

Polisen sökord halsband ger detta resultat

– Pettersson konstaterar att polisen dock inte är tillräckligt bekymrade för att be allmänheten om hjälp med att gripa brottslingarna genom att till exempel försöka sammanställa ett signalement.

I Danmark arbetar polisen annorlunda. Tidigare chefen för mordutredningar Ove Dahl undrar varför inte den svenska polisen talar om vad de vet om möjliga förövare vid varje tidpunkt.

Vi talar om vad vi vet, oavsett om det är mord, våldtäkt eller något annat brott där gärningsmännen kanske har setts. Vi talar om så bra som vi kan i ett försök att lösa fallen, säger Ove Dahl till Ekstra Bladet och fortsätter Jag har många exempel från min tid när vi har fått hjälpt av allmänheten. Om vi inte ger någon information alls, får vi ingen hjälp, förklarar den danska polisen.

Svensk polis arbetar mycket annorlunda än dansk polis.

”Problemet med den svenska polisen är att de har så många byråkratiska regler. Nästan alla undersökningssteg måste godkännas av en advokat”

”Jag har ofta sagt att jag är jätteglad att jag inte arbetar hosi svensk polis”,säger Ove Dahl.

Ove Dahl påpekar också att Sverige har mycket större problem med farliga brott mot personer än Danmark och i allmänhet är den svenska polisens uppklarningsprocent mycket lägre…

18 reaktioner på “Polisen: Undvik halsband i Göteborg

 1. I Stockholm rånmördades juvelerare i hemmet av en iranier.
  Det betyder att smycken är obsolet i asyltippen Sverige.

 2. Eliasson hälsar att armband kan man ha.
  Nästa uppmanig blir utegångsförbud för alla svenskar efter kl 18.00, så detta tjuvpack får härja fritt ute i samhället.

 3. Är det lönt att överhuvudtaget gå ut utanför dörren dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige ?

 4. Räcker inte bidragen från oss svenska skattebetalare, utan de måste dryga ut sin kassa med lite rån mot äldre människor, säger bara fy fan vad dåliga människor det finns, och den svenska polisen får inte be om hjälp eller berätta något om signalement eller något annat som kan göra så de kan gripa någon. Allt enligt regeringen och PK journalisternas linje.

 5. På tal om ”rättssystem” har det sedan årtionden i Tyskland,pågått ett sådant fall, i samband med ett mord på ett antal ”nybyggare”,främst turkar under 90-talet.
  PK-organen har under denna tid varit fyllda med rapporter om detta. Inget har tillnärmelsevis så politiserats i deras PK-press,som detta tacksamma ämne.
  De två som utförde morden valde ”fridöden”,när de förstod att polisen var dem i hälarna. Den som nu får bära hundhuvudet är en kvinna som hade umgänge med en av dem.
  I brist på annat och utan riktiga bevis mot henne,ställdes hon för c:a 5-10 år sedan inför domstol anklagad för medhjälp. Under denna långa tid har ärendet synats i alla riktningar.
  Även om inga bevis kunde föreläggas,dömdes hon nu till ”livstids fängelse”,för att ha umgåtts med de två döda.
  Som alla fall i Deutschland blir detta nu överklagat och hamnar i nästa instans. För PK-organen en lättnad,då de kan fortsätta fylla sina sidor med
  deras propaganda mot rasister,nazis,och främlingsfientliga.

  1. Du kunde platsa bra i PK medias värld det där med att vinkla är du bra på, eller så ha du problem med Tyska språket

   1. Kurt:
    Jag har i motsats till dig följt denna historia från början.(var då bosatt i Tyskland) Du har tror jag läst om det hela i PK-pressen,därför har du fått en helt sagolik berättelse !
    När det gäller att finna upp rubriker och sprida falska nyheter ligger ditt hemland t.o.m. före Absurdistan !
    Huvudsak deras slasktidningar säljer bra !!
    Du får gärna återge vad du fått ut av ”de korrekta medierna”

   2. För de av er som inte är riktigt hemmastadda i Tysk nyhetsförmedling ligger det till så ,att allt som kan förknippas med Adolf & gänget,blir gärna negativt med svarta rubriker publicerat.
    Det tråkiga är att alla brott mot invandrare/lyckosökare som förövas i Deutschland är enligt dem,s.k. Nazis. De brott de båda gangstrarna utförde,placerades omedelbart in bland dessa av PK-pressen. Möjligen var det också så att de hade förbindelse till ”främlingsfientliga”.Därom tvistas men av den orsaken kan ju inte en tredje dömas för deras brott !
    När nu dessa båda begick självmord måste ju någon annan ersätta bland PK-rubrikerna.
    Denna någon blev den kvinna som nu sedan mer än fem år sitter häktad för sitt förhållande med den ene av de döda.
    Pressen döpte dem till NSU-gruppen,och förklarade dem som högerextrema.(ni skall veta att minsta ryckning i högerarmen, eller något uttalande om Adolf innebär böter… (minst).
    Nåväl under dessa fem år har inte åklagaren kunnat finna bevis.Nu dömdes hon till livstid trots detta.Orsak till domen skulle vara,att hon sprängt sitt hus i luften.

 6. Det enda som bör undvikas är invandringen.
  Ingen tar ansvaret för alla komplikationer som invandringen skapat.
  Nomenklaturan och dess anhängare anklagar SD och de människor som vill få stopp på eländet för nazism och högerextremism.

  Det bör komma en sanningskommision i framtiden för att reda ut ansvaret för alla dessa katastrofer, även miljösvammlet. Att tillåta dessa människor helt utan verklighetsförankring fyra år till eller en framtid inom myndigheter kommer att bli en ännu större katastrof. Rösta därför rätt i september och glöm inte vilka de skyldiga är och att de har ljugit förr och lär göra det även i framtiden.

 7. Påminner mig om Bogotá, varje gång vi åkte in i Centrum tog all av sig sina halssmycken och ringar, vi ha verkligen berikats med andra kulturers sedvänjor. Folk stal till och med de tunga gjutjärnslock från kanalisationen.
  Inte rolig att köra med bil i ett sådant hål i vägen. Gångbroar som gick över motorvägarna skulle man undviker speciellt på kvällen, gängen lurpassade folk och spärrade vägen både back och fram och rånade folk. Så de flesta korsade vägen genom att sprinta över mellan bilarna. Men ändå tyckte jag Colombia va trevligt att vistas i Människor är väldig vänlig och glada

 8. Nästa steg från myndigheterna sida blir väl att föreslå oss inhemska,”dra en sopsäck över dig vid vistelse utanför ditt hem” !!
  Personligen skulle jag istället samlat samman ”de marockanska gatubarnen”, (sydeuropeisk zigenarart) och deporterat dem till sina hemregioner.
  Absurdska rättssystemet har nu kommit dit,att de importerade kriminella har större frihet,och rättigheter än urbefolkningen !

 9. Migrationsdomstolen i Malmö när de underkände den nya lagen om gymnasiestudier för ensamkommande innan 2016 med för lång handläggning så skedde det med hänvisning till schengenavtalet. Enligt schengenavtalet ska varje land inom Schengen ha kontroll på vilka som vistas inom landet.
  Sverige kan alltså uteslutas från schengenavtalet i det att man har tappat kontrollen över sitt territorium och har inte en aning om vilka och hur många som vistas inom rikets gränser.
  Dessutom har medborgarskap utdelas till personer som myndigheterna inte har en aning om identiteten.

  1. Dagens politiskt korrekta armbandsbärande dialogpolis har kanske tagit klivet in i modevärlden, passar ju bra för den kramgoa svenska poliskåren som tar ställning och varje år stolt går i PRIDETÅG !
   Sverige är idag ett enda stort genant spektakel, extremvänstern har sedan maktövertagandet 1968 på 50 år lyckats skapa oreda och totalt sänkt Folkhemmet när det gäller bland annat ställa krav, disciplin, moral, lag och ordning respekten för andra människor, djur andras och gemensam egendom.
   Nu kan det inte bli värre, bara bättre !!!!!

 10. Ställ alla ersättningsanspråk till Svenska regeringen ! De har ansvaret om vår välfärd !

  1. Regering och riksdag släpper in mördare, våldtäktsmän och tjuvar utan urskiljning in i vårt Sverige dygnet runt …

   1. Ja frågan är varför, kanske finns det någon/ra som tjänar bra på det !
    Skulle inte bli det minsta förvånad om så är fallet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: