Politiker vs väljare

Det är väl allmänt känt att det politiska skrået håller sig väl distanserade från de väljare som röstar fram dem.

Nu talar jag inte bara om att de har pensionsavtal som är långt mer lukrativa än vanliga medborgares. Inte heller att de bor långt från det mångkulturella Sverige de skapat och inte heller att de sällan behöver trängas på Arbetsförmedlingen med oss vanliga. De bryr sig heller inte om vad väljarna vill.

I en dagsaktuell undersökning från Novus visar det sig att 61 procent av svenska folket vill ha ett förbud mot böneutrop. Det kallas för en majoritet, men detta ignorerar det politiska skrået.

I april visade en undersökning från Ipsos att 60 procent av svenska folket vill se färre asylinvandrare i Sverige. Det kallas för en majoritet, men detta ignorerar det politiska skrået.

I april visade en undersökning från Novus att 62 procent av svenska folket vill se ett tiggeriförbud. Det kallas för en majoritet, men detta ignorerar det politiska skrået.

I juni visade en undersökning från Demoskop att 54 procent av svenska folket är emot flyktingamnestin för de 9 000 afghanerna. Det kallas för en majoritet, men detta ignorerar det politiska skrået.

I december 2017 visade en undersökning från Sifo att 56 procent av svenska folket inte vill ha högre pensionsålder. Det kallas för en majoritet, men detta ignorerar det politiska skrået.

Visst undrar man ibland varför man ens går och röstar? Stundtals får man uppfattningen att media och intresseorganisationerna är de som styr landet och inte de politiker vi röstar fram. ”Ja, men det är en demokratisk rättighet vi ska vårda”, säger förespråkarna. Demokratin i Sverige är som bekant satt ur spel till förmån för den sandlåda sju av riksdagens åtta partier sitter och jollrar i. Demokrati torde också innebära att det politiska skrået har att förhålla sig till den majoritet som är för eller emot något. Så är uppenbart inte fallet och därför respekterar inte politikerna de demokratiska spelreglerna.

9 thoughts on “Politiker vs väljare

  1. Pettersson har visat på den överenskommelse som S har gjort med de ledande mullorna om hur S åtagit sig att på olika vis främja att som det får uppfattas muslimernas intressen. Det bidrar sälerligen till att så länge S har makten i Sverige eller orter som Växjö och Karskrona kommer S gå emot alla önskemål från en majoritet om förbud mot böneutrop. Risken är annars att S förlorar muslimska röster och det vill nog S undvika i det längsta.

  2. Det bevisar frånvaron av respekt för svenska väljare. Besluten trotsar inte bara väljarnas vilja, de betyder även orimligt dyra och ständigt ökade kostnader vilket är lika med högre orimliga skatter. Det får vara nog nu.

  3. Det finns två farliga politiker i Sverige idag, Stefan Löfven som för en medveten politik med brutna löften, han svamlar sig igenom varje ämne,
    stort som smått, inget vettigt kommer ur karlen, tror att han är Eu s drifts kucku, men att han inte förstår det själv. Sen globalist dockan Annie Lööf
    som förmodligen är beredd att ingå avtal med själva f-n för att få sina sjuka ideer om en världsregering i lås, hon har ständiga kontakter med Bilderberg sällskapet som är en del av dessa ideer. Rösta bort dessa för landet skadliga individer.

  4. Det här var ett inlägg som heter duga.
    Uppriktigt tufft modigt sant. Uppskattar det verkligen.
    Åsikter som folk hade blivit skjutna för i vissa länder.

  5. Politikerna tog nyligen ett snabbt riksdagsbeslut om flyktingamnestin för de c:a 9 000 illegala afghanerna utan skyddsskäl till en initial kostnad av c:a 3 miljarder svenska skattekronor tog. Då talades det inte om några besparingar.

    Däremot kommer plötslig penningbrist hos Arbetsförmedlingen nu drabba c:a 10 000 arbetssökande i Sverige som redan finns registrerade hos AF.

    Delcitat

    Arbetsförmedlingen skär ner: 10 000 arbetslösa drabbas

    Omkring 10 000 färre arbetssökande jämfört med i fjol kommer att få hjälp med insatser som praktikplats. Det kan SVT avslöja. Arbetsförmedlingens pengar räcker inte och nu drar man åt svångremmen.
    Men det finns ett stort glapp mellan de arbetslösas förväntningar och vad myndigheten kan leverera.

    Är du arbetslös och har svårt att hitta jobb? Då kan en titt på Arbetsförmedlingen hemsida vara hoppingivande.

    Men tillhör du inte en prioriterad grupp, exempelvis ung under 25 år eller långtidsarbetslös, så är dina utsikter att till exempel få en praktikplats i själva verket minimala (Publicerat 5 juli 2018)

    Slut delcitat

    Mer info på länken nedan:

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/10-000-drabbas-av-arbetsformedlingens-svangrem

    Och statsministern hävdar …

    http://www.fristad.eu/wp-content/uploads/2017/11/485B02B7-679B-4C7B-ABB9-8B49308ED5D5-1024×550.png

    • Det patetiska när det talas om arbetslösheten är att det talas enbart om dem som räknas som arbetslösa, som går på A kassan under första året.
      Alla dem som därefter hamnar i arbetsmarknadspolitiskt program
      f.d. Fas 1 – 2 – 3 räknas aldrig med.
      Ej heller alla dem som går på alla dessa bidragsjobb som nu finns.
      Det vore bättre att de talade om den faktiska siffran hur många som verkligen är inskrivna på Arbetsförmedlingen.

      • Det verkar på 7-klövern som om inte de Svenska ungdomarna som är arbetslösa inte heller räknas dit.

  6. Så länge vi har en Muslimsk majoritet i riksdagen så kommer det att vara så att detta skrå skiter fullständigt i väljarna och gör precis som dom vill.
    Vi har ju diktatur i Sverige sedan D Ö.
    Detta D Ö där C:a 20% av Svenska folket inte fick vara med är ett bevis på att 7-klövern är för en diktatur.

  7. Så kontentan av ditt konstaterande Stefan är att vår enda räddning är SD . Vi ses på murarna i september !

Kommentera