Stäng

Bernt Herlitz avslöjade invandringsbedrägerier och fick sparken. När ska bedragarna ställas till svars?

BACKA BERNT. Nina Drakfors möter tandhygienist Bernt Herlitz på Gotland den 4 Juli 2018 när han får ta emot den orättvisa domen i Arbetsdomstolen. Bernt Herlitz fick sparken för att han avslöjade bedrägerierna med de ensamkommandes ålder.

När ska myndighetspersoner och andra som håller på med åldersbedrägerierna ställas till svars? Detta bedrägeri får fruktansvärda konsekvenser för moralen i samhället. Det får också konsekvenser för de ensamkommande som verkligen är barn och som ska blandas med vuxna i boendena.

Det får också absurda konsekvenser i skolan men också inom idrottsverksamheter. Vi har fått ta del av berättelser där ungdomar inom exempelvis brottning ska möta vuxna män som påstås vara tonåringar. Detta är ett övergrepp mot hela samhället som måste få ett slut.

De verkliga bedragarna måste ställas till svars. Vi har tidigare berättat om Bo Hofvander som för mer än 20 år sedan förlorade sitt jobb efter en dom i Arbetsdomstolen. Han hade ifrågasatt massinvandringen. Liknande processer pågår alltså även idag och nu har Bernt Herlitz blivit av med sitt jobb inom Region Gotland efter att med rätta ha ifrågasatt vissa ensamkommande barns ålder baserat på deras tandutveckling.

Inte heller denna gång gav facket stöd i kampen för att behålla jobbet. Kampen för att behålla jobbet har pågått i två år. Bernt berättar att han till och med var på väg att ta sitt liv under denna tid. Bernt tackar alla människor som har uppmuntrat och stött med pengar. För dig som vill stödja Bernt Herlitz, som ska betala närmare en halv miljon i rättegångskostnader, går det bra att donera till Swish 0768-226122. För ytterligare info besök Bernt Herlitz hemsida berntherlitz.com.

Stöd Bernt Herlitz som dömdes till att betala 500.000 kronor för att han avslöjade för Migrationsverket att de afghanska ”barnen” ljög om sin ålder och som dessutom fick sina åldrar uppskrivna.

Se intervju med Bernt där han bekräftar att han agerat på uppmaning av Migrationsverket – men sedan blir anmäld av landstinget och region Gotland.

 

25 reaktioner på “Bernt Herlitz avslöjade invandringsbedrägerier och fick sparken. När ska bedragarna ställas till svars?

 1. Jag anar likheter med fallet Anders Kompass på FN . Där blev det också stora svårigheter och umbäranden men att det ordnade upp sig till slut.
  Och han blev väl hjälteförklarad, han med.

 2. Googla Bernt Herlitz och du kommer inte att hitta en enda artikel i gammelmedia om fallet. Inte om rättegången och inte om solidariteten som en del av svenska folket visat Bernt. När det visas solidaritet i andra fall så brukar journalisterna genast vara på bettet. Detta är vad jag kallar ”suppressed news”. Ingenting som eventuellt kan gynna SD ska meddelas svenska folket. Att så många ändå ställt upp visar genomslagskraften för alternativmedia.

  1. Helt rätt!
   Nu har det dessutom kommit fram att insamlingen lyckats, att han nu kan betala de rättegångskostnader han blev dömd att punga ut med! 😀

   Alla som kände skadeglädje över Berlitz olycka, hoppas er skadeglädje kväver er långsamt. 😀

  2. Precis, även sett några andra sajter som lagt märke till att vår mesta MSM-press knappast någon notis har om den stora insamlingen till Herlitz’ rättegångskostnader. De lär gnissla tänder på redaktionerna då detta tyder på att deras folkuppfostrande projekt visar skrämmande luckor. Att folk bara subversivt understår sig skramla ihop…

 3. Gotland är ruttet och fientligt mot fastlandet. Inget nytt under solen, men är de även mest extremt i hela riket?

  1. Det är samma lagar där och jag tror att cheferna kommer från fastlandet.
   Men beslutet kommer säkert att överklagas eller tas till högre instans . Det gällde vem som bröt tystnadsplikten, och bör vara felaktig dom , nästan helt övertygad. Även om domstolar ofta inte handlar om vem som har rätt utan vem som får rätt.

 4. Den äckliga kvinnan som drev frågan för region Gotland borde själv fråntas jobbet och få ett antal miljoner i skadestånd.
  Sista utposten för att rädda Sverige är den 9 september annars är allt förbi. Oavsett vad ni tycker om SD så är det halmstrået att gripa tag i om ni inte vill att Sverige ska gå under och bli islamistisk.

 5. Jag befarar att myndighetspersoner infattas av ansvarsfrihet, samma som politikerna har men hoppas verkligen att jag har fel.
  Jag skrev en kommentar på svegots inslag på Youtube .
  Ja så här behandlas Visselblåsare I en humanitär stormakt. Bra reklam för Sverigebilden?
  Och det får jag väl stå för .

  https://youtu.be/eUY3wVGRjaA

 6. Swebbtv som har lagt ut samtalet.

  I kommentarsfältet stöttas det också för fullt med att Swicha in pengar.

  ”Svensk Webbtelevisionför 42 minuter sedan”

  ”Nina Drakfors meddelade tidigare ikväll att insamlingen kommit upp i 410.000 kr! Härligt!! Bernt Herlitz avslöjade bedrägeriet och får hjälp med rättegångskostnader. Nu får vi se till att bedragarna bland makthavarna förlorar sina jobb efter valet.”

 7. De flesta känner väl till nedanstående citat från talet som Palme höll 19 april 1975.

  ”Inrikesministern, polisministern, hade häromdagen ett möte med polis- och säkerhetstjänstens ledare och framhöll därvid att ordningsmakten skall göra allt för att avslöja och utrensa reaktionära grupper och individer och i rättan tid och utan kompromiss stoppa deras verksamhet. Så talar diktaturens kreatur till varandra.”

  För en tid sedan skulle nästan en exakt kopia av talet kunnat hållits av någon ansvarig i Regeringen och skulle då ha låtit ungefär så här.

  ”Inrikesminister Morgan Johansson och rikspolischef Dan Eliasson hade häromdagen ett möte med polis- och säkerhetstjänstens ledare och framhöll därvid att ordningsmakten skall göra allt för att avslöja och utrensa reaktionära partier och individer som röstar på SD och i rättan tid och utan kompromiss stoppa deras verksamhet.”

  Min slutkommentar blir naturligtvis – så talar diktaturens kreatur till varandra.

 8. Vasaorden sattes i malpåse 1973 då man beslutade om avskaffande av bland annat tjänsteansvaret och tvåkammarriksdagen. Nu har röster hörts för att åter öppna för att belöna svenskars insatser. Bernt Herlitz vore lämplig att belöna som första person.

  Det som stör mig, förutom kärringarna i AD, är; Hur fick Region Gotland resta på att Bernt hade anmält dessa medelålders afghaner från Iran? Det är en fråga att utreda tycker jag.

 9. Etablissemanget, som styr viktiga samhällsfunktioner, är helt galna!!!
  Bernt Herlitz försökte göra rätt genom att skydda oss alla och landet mot kriminella bedragare men straffades istället. Så jäkla omoraliskt och lågt!!!
  Jag skickade en donation alldeles nyss. Gör det du också, om inte annat så för att visa att vi är många som inte stillatigande ämnar gå med på detta vanstyre!

   1. Swebbtv som har lagt ut samtalet med Nina.
    De hoppas att få mer av Nina framöver.

    Swebbtv nämner bl.a. följande:
    ”———–Uppdaterad 5 Juli: Nina meddelar den glädjande informationen att insamlingen har gett 410.000:- !!! ————”

 10. Det är en skam att döma Bernt. Detta börjar likna diktaturens domstolar där man döms för att var oliktänkande. Den som talar sanning skall straffas och lögnen hyllas, man tror inte det är sant. Jag tycker alla skall lämna facket, ställer man inte upp för medlemmarna så skall medlemmen lämna. Jag har aldrig varit fackligt ansluten och inte blir man det efter denna skandal, för det är just vad det är. FY FAN

 11. Det vore befriande att höra Jimmie Åkesson i sitt tal på lördag hårt kritisera alla som burit sig illa åt mot visselblåsaren på Gotland, inte minst hans eget fack. Dessutom kritik mot dem som stör demokratiska möten och särskilt när kyrkan använder sina klockor för att ta död på ett möte.

 12. Topparna på Region Gotland ska ställas inför rätta och dömas till hårda straff för det de utsatt Bernt för.

 13. Förr i världen i det här landet (jag vägrar skriva vårt land, så sade vi aldrig när jag var ung) så hade Bernt Herlitz fått beröm och lovord, fusk skulle beivras. Nu har han gjort en bra sak, agerat enligt tidigare moral i det här landet och han får sparken och ska dessutom ut med en massa pengar. Detta land är sanslöst. Jag avskyr mer och mer hur man agerar och vilka krafter som styr!

 14. Det är så bedrövligt att det går att ljuga sig in i vårt land, men man straffar en person som vågar öppna munnen och påpeka saken. Jag blir inte klok på det här landet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: