Stäng

Två av tre skjutna har dött i Örebro

BROTTSLIGHET. De två män i 20-årsåldern som skadades allvarligt i en skottlossning i Örebro i går kväll har avlidit uppger polisen. En person har också anhållits som misstänkt för mord.

Skottlossningen inträffade vid 22 tiden i Vivalla centrum. Tre män besköts, den tredje mannen skadades lindrigt.

Två män är identifierade och kända av polisen. – Vi vet ännu inte vem den tredje är, säger Christina Hallin vid polisen i region Bergslagen.

Om Vivalla på bloggen…

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

22 reaktioner på “Två av tre skjutna har dött i Örebro

 1. Självsanering delux!

  Det skrivs om att hela evenemanget filmats av många runt omkring, vill gärna se och sprida vidare så ALLA får se vad som händer i Vivalla!
  Någon som sett det och kan länka??

  Haha. Handhjärta.

   1. “Vapen försvann innan polis greps”

    Publicerat 2005-01-20

    Varför rensade polisledningen ut fyra AK47:or från kommissarie Olle Liljegrens vapenskåp innan denne greps? Frågan har blivit brännhet i rättegången mot Liljegren. “Nu måste vi höra hans chef Leif Jennekvist igen”, säger åklagaren. När internutredare från Västerås i fjol slog till mot stockholmskommissarien Olle Liljegren hittades ett gevär, en ljuddämpare och en pennpistol i hans vapenskåp på jobbet. Inget av vapnen fanns i något register. Bara några dagar tidigare hade även fyra ryska automatkarbiner modell AK47 förvarats i skåpet. Inte heller dessa vapen, som ska ha köpts in från kriminella i en hemlig operation, hade förts in i några beslagsprotokoll. Från flera håll bekräftas att Olle Liljegrens chefer blivit informerade om att ett tillslag var på gång – och att de inför detta städade undan de fyra AK47:orna. På torsdagen förklarade försvaret i Svea hovrätt att man tänker använda “städningen” som ett bevis för att hemliga, odokumenterade vapenköp ska ha varit praxis inom länskriminalen. Åtalet mot Liljegren gäller bland annat att han på eget bevåg köpt, sålt och på annat sätt hanterat en stor mängd skjutvapen utanför systemet. – Åklagaren hävdar att Liljegren själv bär ansvar för dessa hemliga vapenbeslag. I själva verket menar vi att det här har varit ett arbetssätt som varit sanktionerat från den högsta ledningen, sa advokat Per Liljekvist.

    BILD
    Kalashnikov vapnet som användes att döda Eddie Moussa med.

    Enligt Liljegren ska vapen ha undanhållits registrering för att skydda infiltratörer som deltagit i operationerna. Åklagarsidan hävdar å sin sida att det verkliga syftet varit att underlätta Liljegrens vapenhandel. Olle Liljegren lät på torsdagen förstå att han fortsättningsvis tänker skjuta över så mycket ansvar som möjligt på länskriminalens chef Leif Jennekvist. På fråga från chefsåklagare Katarina Johansson Welin om hur någon ska kunna veta vilka vapen som finns i beslag hos Stockholmspolisen svarade han: “det får åklagaren lyfta till Jennekvist”. Från början hade Johansson Welin i hovrätten bara tänkt åberopa de uppgifter Jennekvist lämnat i tingsrätten. Men försvarets linje har nu fått henne att begära att Jennekvist hörs på nytt. Förhöret är planerat till den 2 februari. – Eftersom han är högste chef är det lika bra, säger hon. Att AK47:orna plockades bort säger sig åklagaren dock redan ha fått en “bra förklaring till”. – De ingår i en pågående förundersökning som inte får röjas, säger hon. Advokat Per Liljekvist ger dock inte mycket för detta: – Äh, det pågår ingen förundersökning, det är bara ett sätt att försöka mörka de metoder som cheferna gett okej till. På torsdagskvällen framkom nya uppgifter i SVT:s Rapport om att det inte pågår någon förundersökning där de fyra AK47:orna ingår. Därmed skulle också skäl saknas till att plocka undan dem.

    Tillbakavisandet kommer från kammaråklagare Ronnie Jacobsson vid internationella åklagarkammaren i Stockholm. Jacobsson är den som har påståtts leda en förundersökning där AK47:orna ingår och även sagts ha godkänt att polisen köpte in dessa från kriminella i början av förra året. – Jag har pratat med polisen om de här vapnen, men det var långt senare och i allmänna ordalag. Några beslut har jag aldrig fattat och jag vet heller inte som hänt med vapnen sen, bekräftar åklagaren för DN. Uppgiften om att Jacobsson skulle ha inlett förundersökning lämnades av länskriminalens chef Leif Jennekvist under höstens rättegång i tingsrätten. Enligt vad DN erfar var det Jennekvists påståenden som fick åklagarna i Olle Liljegren-målet att acceptera att vapnen tagits bort alldeles före husrannsakan i Liljegrens vapenskåp.

 2. Vi i Sverige behöver ingen Hollywood. Vi har det i varje Svensk stad. Underhållningsvåld tror jag det heter.

 3. Vice rikspolischefen var med i ”Studio Ett” och var SÅ positiv till Löfvén och regeringen. Tyvärr fick han mothugg av professor emeritus Bo Wennström som starkt ifrågasatte vad som görs och polisens insatser. Han undrade också vad Löfvén egentligen sade i det inslag som hyllades av vice rikspolischefen Löfving. Det är många som undrar vad Löfvén pratar om….

 4. I dag rasar ju in positiva nyheter på text TV-sidan !
  Förrutom de två som dog i Örebro,dödades en med knivhugg i Huseby på förmiddagen. Inte nog därmed i Säffle fann man en död redan i söndags, men teg om detta tills idag. Vid Tensta var det en av dem som frivilligt for in i ett träd på flykt från polisen,och förbrändes på platsen.
  I Vänersborg hittades en av dem döda idag på morgonen. Här har de lyckats gripa en misstänkt !!
  Tja skrev ju tidigare,att jag misstänker att tiden, ”lite längre fram” nu är i antågande.Sedan 3 dagar tillbaka har vi nu kunnat räkna in,uppåt 10-talet som begett sig till Paradiset.Omsatt i rena nödmynt handlar ju detta om miljoner SEK !

 5. Ytterligare två vinster för samhället…Även om det väl ännu inte hunnit bli,”lite längre fram ” ! 😉
  Ja det går som tåget (på sommaren) just nu bland deras,”guldklimpar”.

 6. Det Märkliga är att Pizzaekonomen o skrikhalsen Ernman och Magnus Betner har tystnat om att Sverige har aldrig varit säkrare än nu??
  Har möjligen skotten vinit runt öronen på dem?

 7. Operation Självsanering!
  Fast det går lite för sakta när de ”dräper” varandra!
  Det är genom Operation Självsanering de ”räddar” upp våra pensioner då vi slipper livstidsförsörja dem och ev deras familjer?!?

 8. Strike! Jag sitter i trädgården och såg just en långskjorta somalier med muslim mössa gå in i en parkerad bil (hen jobbar aldrig), men känner mig glad att läst en god nyhet idag iallafall!

 9. Radarvägen i Täby byggdes vud samma tid, en kolloss som är så ful att kråkorna gråter. Inne mellan husen kan det blåsa orkan ”nästan” fast det är bara pg av byggnaden. Men hur många tror ni har blivit skjutna tilldöds där för enligt våra poliser och politiker är det husen fel, områdets fel och skolans fel. Ja du gissar rätt på 0 eftersom att det ligger i Täby.

  Gud vad jag är trött på politikers förklaringa som inte går ihop!

 10. Har ni tänkt på hur de medborgare,som inte får fakta över något fritt media,lever i ovisshet vad som händer och sker dygnet runt.
  I Absurdsk lögn och propagandapress invaggas deras läsare att allt är frid och fröjd. Bättre o. bättre dag för dag !!
  https://www.youtube.com/watch?v=pCeJc1utfcg

 11. Oj, nu har det hänt igen !
  Nu måste Örebro Kommun lägga ännu mer skattemiljoner på sin stolta trygga och heligt mångkulturella Metropol Vivalla så att detta aldrig mer upprepas vilket det med stor sannolikhet tyvärr ändå kommer att göra framöver.
  Vivalla var som nybyggt område 1969 Örebros modernaste och ett av de finaste ytterområdena att bo i på den tisen men något har hänt i Sverige sedan dess.
  Idag är det nog sorgens dag i Vivallas moské och förmodligen kommer kommunalråd och annat s.k fint folk från etablissemanget dit och beklagar sorgen.
  Undrar om den skadade tillhör och de två döda tillhörde något kriminellt gäng och som det så modert brukar heta, är kända av polisen ?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: