Stäng

SD:s väljare – vilka är de, var kommer de ifrån och vart är de på väg?

POLITIK. I måndags släppte Institutet för framtidsstudier en rapport om SD-väljare. Det mest intressanta är att det görs studier på att folk röstar på ett visst parti.

Studien Sverigedemokraternas väljare

-Pettersson undrar om det görs liknande studier på andra partiers väljare eller om det bara är ”hets mot folkgruppen SD”?

Twitter 

30 reaktioner på “SD:s väljare – vilka är de, var kommer de ifrån och vart är de på väg?

 1. Sverigedemokraterna består till största delen av Svenskar som kommer från Svenska föräldrar och tillhör de som älskar sitt land och sina Svenska medmänniskor.
  Sverigedemokrater är sådana som vill kunna gå till läkare när dom behöver, dom vill också kunna tillkalla polis när sådan behövs. Detta märkliga släkte vill även att deras barn skall kunna gå i skolan, att det skall finnas vård för de äldre och att välfärden fungerar.
  Är inte detta ett märkligt släkte?
  Samtidigt som dom vill detta så importerar dom miljontals analfabeter hit som kostar staten minst 2 statsbudgetar om året. Förstår inte Jimmy Åkesson att detta inte håller,
  DET SISTA VAR IRONI och en känga åt de verkliga landsförrädarna 7-klövern

 2. Institutet för framtidsstudier – vilka är de, var kommer de ifrån och vart är de på väg?

 3. Frågan kan uppfattas som att det handlar om en handfull vilsna själar som inte vet var dom är på väg? Jo vi är snart 2 miljoner förbannade invånare som sett det otroliga vanstyre som präglat landet i minst 20
  års tid, och vi är på väg att slänga ut dom satans landsförstörare som utan lov har monterat ner den välfärd som i första hand var till våra egna medborgare, betald via höga skatter, som vi nu ser konsumeras av folk som inte bidragit till den och där massor heller aldrig kommer att göra det, så ni kommer nog att märka vart vi är på väg!

  Detta otroliga svek är ett samarbete mellan Georg Soros gäng, EU, Sju klövern, och deras medlöpare den samlade Svenska Median, för att
  slå sönder den välfärd som våra fäder o mödrar byggt upp till oss och
  våra barn o Barnbarn, det ska inte glömmas!

  Som hjälp till detta svek har även trupper inom Dumvänstern deltagit.

   1. Nej, det gör vi inte alls, vi kommer att rösta på Alternativ för Sverige (AfS)!!

 4. Det är intressant att det offras så mycket resurser på att undersöka vilka som ämnar rösta SD. Den enkla sanningen är väl att vi är som folk mest men vi är trötta på massinvandringens resultat. Det pratas vitt och brett om alla satsningar på allt och alla om bara det eller det partiet får våra röster men vi ser och upplever hur allt bara blir sämre på alla plan. Troligtvis har vi en annan syn på hur samhället ska se ut och många av oss minns hur det var för inte så länge sedan.

  Vi är trötta på allt pladder alla lögner och alla tomma löfte, vi är trötta på politiker som inte bryr sig om sina uppdragsgivare.

  Vi har förstått att dom traditionella partierna inte ämnar ge oss en bättre tillvaro längre utan snarare ser oss enbart som bondeoffer och mjölkkor som enbart ska gilla vad politikeradeln bestämmer över våra huvuden.

  Det är väl huvudorsaken till att vi röstar SD, vi är inte en klass eller en personlighetstyp utan vi finns överallt.

  1. Det skall klargöras en gång för alla att vi Sverigedemokrater har inget emot FLYKTINGAR men vi är starkt kritiska till 7-klöverns vidöppna gränser och vidlyftiga penningslöseri på dessa snyltgäster som bara är ute efter gratisleverne resten av sitt liv som tagit sig hit just på grund av att 7-klövern vägrar att kontrollera vad det är för folk dom släpper in i vårt vackra land.
   Tyvärr så får vi Svenskar som finns kvar i landet finna oss i att bli ställda åt sidan till förmån för analfabeter från Afrika ytterligare 4 år efter valet på grund av att det är för många Svenska väljare som inte anser att detta elände tar 85% av statens pengar och att den Muslimska regeringen som vi har godkänner detta.

 5. Läste att vänsterpartiets väljare låg i topp vad det gäller kvinnomisshandel.
  Sossarna vet jag har flest utvecklingsstörda
  Till och med deras ledare är tappad som liten.

 6. Jag tror nog att Jimmy som är en klok människa kommer som vanligt att göra slarvsylta av dom andra klåparna.
  Jag är övertygad om att Jimmy är en sån som tar reda på fakta innan han slänger dom i ansiktet på dom andra.
  7-klöverns samtliga språkrör gör ju tvärt om när dom angriper SD.
  Dom hugger honom med dolkar först sedan tar de reda på fakta och då visar det sig att i 99 fall av 100 så hade dom fel.

 7. Läste en rubrik idag : Varför inte behandla SD väljare som folk ? Utmärkt idé men lite sent påtänkt speciellt för Sossarna. Valkvällen kommer det att undra yrvaket vad som träffade dem Vad har vi gjort fel ? Svetsaren kommer att gråtande meddela sin avgång.

  1. Jo Ossie, han har jobb, han ska ju ordna vatten o avlopp till alla världens fattiga , ty det Har Löfven lovat, och ord ska hållas,
   ”det har ju alltid sossarna gjort”, fast det var på TAGE ERLANDERS TID.

 8. SD byter till en EU-vänlig grupp, det var synd !
  Får bli en röst på partiet AFS som definitivt vill ut ur rikemansklubben EU.

  1. Du behöver inte berätta det något mer. Vi vet redan vad du sagt nu under ett bra tag. Lycka till med era 0,2%.

   1. Tack för det !
    0,2%, ?
    Först 10 September vet alla hur många % alla partier fått i valet, blir spännande.
    Passar samtigt på att önska alla väljare som i debattinlägg hos Petersson ständigt talar om att SD är det enda partiet att rösta på i September lycka till men aktar mig för att redan nu tala om hur många % exakt SD kommer att få i valet eftetsom det är svårt att veta i förväg.
    Lovar att inte tjata mer om AFS på denna äkta demokratiska debattsida Pettersson där allas åsikter oavsett höger eller vänster bemöts men ändå respekteras till skillnad mot i PK-media där allt är vinklat åt ett visst håll.

   2. Jag skulle vara mycket glad om SD och AfS fick alla röster(100%) av svenska folket. Då slipper vi höra dessa 7-klöverpsykfall nåt mer.Varför inte 50% till SD och 50%till AfS.

   3. Inte helt väntat att SD-sympatisörer har sådana problem med demokrati!??Själv önskar jag SD lycka till i valet men kommer att rösta på AfS.

 9. Inte alls märkligt. De andra står endast för misslyckanden och pladder.
  Så även om man inte är SD så är SD det enda alternativet om man vill ha en förändring.
  För de som tycker att SD är för hemskt så är en blankröst det alternativ som står till buds.
  Att de som har åstadkommit katastrofen också ska reda ut den ser jag som en romantisk förhoppning. I synnerhet om stållepartierna C, MP och V ska ingå i regeringsmakten.

 10. SD:s väljare kommer från alla s.k samhällsklasser !
  Hoppas att SD: väljarkår blir nöjd efter valet i September, att J.Å kan och kommer att göra verkstad av sina teoretiska vallöften.

  1. Tyvärr måste vi nog ha tålamod, för det kommer inte att bli lätt för den som ska ta över och röja upp i den skitiga verkstaden.

   1. Nej, lätt blir det inte men det viktiga är jobbet med att rädda Sverige startas och visar sig ute i den riktiga verkligheten där det s.k ”vanliga folket” som politikerna från V till SD alltid säger befinner sig och sedan får det ta den tid det tar tills jobbet är klart !
    SD är ju enligt dess väljarkår partiet som ska och kan utföra detta arbete om partiet nu får tillräckligt med politiskt inflytande efter valet i September, blir intressant att följa detta eventuella politiska arbete framöver att återställa delar av eller i bästa fall hela det forna Folkhemmet.

  2. Du säger teoretiska vallöfte? Vad annars kan han göra så länge dom andra gör allt för att stänga partiet ute, det enda som kan avhjälpa detta är att dom blir ännu större.

   1. Så länge SD inte har sjösatt något vallöfte vilket gäller alla partier så är dessa löften bara teoretiska men eftersom SD efter valet i September enligt dess väljarkår förmodligen kommer att bli näst största parti eller till och med största och kanske får politiskt inflytande så kommer J.Å naturligtvis att gå sin väljarkår till mötes och börja räddningen av Sverige annars blir väljarna nog lite besvikna !
    Allt har sin tid även SD:s verkstad.

   2. Jag håller fortfarande fast vid att årets va är det viktigaste valet som någonsin hållits i Sverige.
    Det handlar nämligen om Sveriges vara eller inte vara.
    En röst på 7.klövern innebär obönhörligt död för Sverige.
    En röst på SD innebär en möjlighet att få tillbaka Sverige igen, men det tar mycket lång tid att återställa landet efter den sörja som 7-klövern ställt till med.
    SÅ RÖSTA RÄTT I SEPTEMBER; RÖSTA PÅ DET ÄNDA DEMOKRATISKA PARTIET I SVERIGE; RÖSTA PÅ SD.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: