Stäng

Vill ha fyra års fängelse för de som sätter barn i koranskola

ISLAM. Den danska regeringen kommer att straffa föräldrar med fyra års fängelse om de skickar sina barn till koranskolor utomlands. Att skicka barn på sådana vistelser indikerar att föräldrar inte respekterar danska värderingar, säger Inger Støjberg, invandrings- och integrationsminister i Danmark. 

Bland somalier i Danmark är det skönt att skicka barn och ungdomar till hemlandet för uppfostran i koranskolor.

I mars presenterade den danska regeringen vad som kallades ” Ghettoplanen ”. Åtgärder som ska motverka ett parallellt samhälle i Danmark, och ge en bättre integration av invandrare.

I planen finns en punkt som danskarna kallar uppfostringsresor, barn och ungdomar skickas till ursprungslandet för att gå i koranskolor eller liknande institutioner.

Inger Støjberg säger att det är helt oacceptabelt att skicka barn och ungdomar på sådana vistelser.

– Föräldrar som gör det förstör ett ungt liv. Men det är också ett tydligt tecken på att de inte respekterar de värderingar och den livsstil vi har i Danmark, säger Støjberg.

Därför vill regeringen kriminalisera föräldrar som skickar barn på dessa rehabiliteringsresor, där barnets hälsa och utveckling utsätts för en allvarlig risk. Den kriminella ramen för detta föreslås vara fängelsei fyra år.

Det kan även leda till utvisning, oavsett hur länge föräldern har bott i Danmark.

Läs mer på NRK.no…

-Pettersson tycker det är märkligt att föräldrar i Danmark och troligen även i Sverige kan skicka barnen på skolgång i det land de flytt från. Dessutom, nu i sommartider passar många somalier på att åka hem på semester. Sedan håller jag inte med Støjberg om fängelse. Det är bättre att skicka föräldrarna efter barnen. Duger landet för barnen så duger det åt föräldrarna.

Somalia har allt för ett bra liv, odlingsjord, betesmarker, råvaror, fiskevatten, allt som behövs och de har inte torka oftare än vad vi har vinter och vi kan heller inte odla året runt. Jag tror att många somalier som kommer hit är lata eller kriminella. Somalia är i grunden minst lika rikt som Sverige…

23 reaktioner på “Vill ha fyra års fängelse för de som sätter barn i koranskola

 1. Sverige KAN INTE neka muslimerna något.

  Landsförräderiet från när socialdemokraterna skrev kontrakt med Muslimska Brödraskapet, 1999, om att införa islam i Sverige gör att muslimerna får mer och mer övertag över vårt fosterland.

  Du som röstade på landsförrädarna; Förstår du att du också är landsförrädare?

 2. I Sverige får alla 1-6 års fängelse vilka inte betalar 85% av sin inkomst till invandringskulten Sverige med 40 nya moskéer på kort tid.

 3. Självklart skall våra kära muslimska pensionsräddare ha rätt i all världen att skicka sina barn till Koranskolor i länder man flytt ifrån, hälsar Feministregeringen, Alliansen Jonas kommunister, FI o Metoo, för vi hatar bara SD.
  Gratis skedar delas ut före säkerhetsgenomgången till alla flickor, PK jublar och njuter godhetens sötma, stort grattis det kostar inget heller, bara skattepengar.

 4. Bra danskt förslag men hur är med islamiska koranska friskolor i Danmark, är det tillåtet ?
  I det heligt mångkulturella paradiset Sverige tillåts som alla vet renodlade islamistiska friskolor och förskolor där naturligtvis intensiv koranläsning pågår samtidigt som idiotpolitikerna tjatar om och är bekymrade över att integrationen inte fungerar.
  Dum, dummare dummast=Sverige !!!!!!

  1. Inte nog med det. Om jag inte missminner mig så hade ju moderaterna befordrat en sådan islamist, Waberi, som driver dylika islamistskolor till minister i försvarsutskottet.
   Hans värdegrund är enligt min mening glasklar.

 5. Pettersson har rätt bättre med att skicka föräldrarna bakefter med enkel biljett.
  Men om man jämför med Sverige så är förslaget ändå riktigt bra. Det markerar att man vill stävja islams framfart i Danmark.
  I Sverige kan man förmodligen gå till socialen och få resan betald i stället för att den ifrågasätts.
  Märkligt också att man flyr från ett islamskt helvete för att starta samma islamska helvete i Sverige.

   1. Greppar personligen ingenting längre !
    Det var bättre förr, det vet vi som växt upp i ett äkta tryggt icke mångkulturellt Sverige.

 6. Och vad hjälper det oss i Sverige. Man kan inte integrera folk som inte vill integreras det spelar ingen roll hur mycket pengar slösas bort på dessa idioter, Integration funka bara med människor som vill integreras och inte med dessa Somaliska invasiva livsformer

 7. Det har förekommit länge i Sverige, men det tystas ner nu. Det startades t o m en förening för dessa barn, men den har jag inte hört något om på länge. Journalister lägger locket på och tystar ner verkligheten. Flickor, men även pojkar gifts bort och kommer kanske aldrig tillbaka sina föräldrar i Sverige.

  Det är en sjuk migration vi har, men vi är rasister om vi pratar om det. Ofattbart att man vill införa menaländerna i Sverige, men så har det sett ut sedan 1980-1990-talet. Det är en sorg att gå ut på stan eller bara handla i vårt fina centrumhus här.

   1. Hjälper inte Sverige ett dugg, tvärtom !
    Ju fler andra länder inom och utanför EU som stoppar och försämrar för pensionsräddare desto fler får det mångkulturella och öppenhjärtliga paradiset Sverige som aldrig får eller kommer att säga nej ta emot och ge en fin bostad och ett arbete till om det nu passar att utföra ett arbete annars blir det svenska världsberömda välfärdsbidrag från Magdas välfyllda skattekista.

   2. Om inte annat så får vi ett säkert ställe att fly till. Dessutom finns ju chansen att det färgar av sig lite på svenska väljare (politikerna är nog immuna dessvärre).

 8. Kära danskar ödsla ingen energi på intregering, återvändning är mycket bättre !

 9. Lite skillnad mot ett annat nordiskt land. Där tar man hem terrorister och ger dom förtur på jobb, skyddad identitet och lägenhet.
  Men skillnaden är nog att i Danmark har dom folkvalda som lyssnar på folket, här sitter dom i sandlåda och kastar skit på folket som valt in dom. Gör inte folket som dom vill, då beskattar man folket mer bara för att straffa dom. Sen ger man bort dom pengarna till terrorister och annat, bara för att visa hur olydiga folket som valt in dom har varit

  1. Den som gav mig en tumme ner, kan väl komma fram med konkreta bevis om att vi inte betalar terrorister med våran skatt.
   Eller är det Özz som är här och påpekar att man bara betalar svart till terrorister ?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: