Stäng

Schweiz välkomnar radikalisering

av Judith Bergman • 2 juli, 2018

 • Det finns cirka 250 moskéer i Schweiz, men myndigheterna vet inte vem som finansierar dem. Genom att avvisa förslaget som skulle tvinga moskéerna att avslöja vem som finansierar dem kan de schweiziska myndigheterna nu fortsätta blunda för problemet.

 • Den muslimska världsligan ligger bakom ”ett helt nätverk av radikalt orienterade moskéer i Schweiz… med den tydliga avsikten att sprida salafistiska idéer här”. – Saïda Keller-Messahli, islamexpert i Schweiz.
 • Framför allt verkar den Schweiziska regeringen inte ha tänkt på de icke-muslimska schweiziska medborgarna, som får leva med konsekvenserna av regeringens dåligt uttänkta politik.

Schweiz har nyligen avvisat ett lagförslag som skulle kunna hindra moskéer från att ta emot pengar från utlandet, och tvinga dem att ange var deras finansiella stöd kommer ifrån, samt vilket ändamål pengarna ska användas till. Enligt förslaget skulle även imamer bli skyldiga att predika på ett av Schweiz officiella språk.

Medan förslaget nätt och jämnt gick igenom i parlamentets andra kammare redan i september 2017 så gav första kammaren avslag på det. Förslaget utformades efter regleringar i Österrike, där en lag som förbjöd utländsk finansiering av religiösa grupper gick igenom redan år 2015. Den österrikiska lagen syftar till att motverka extremism genom att kräva att imamer ska prata tyska, förbjuda utländsk finansiering av moskéer, imamer och muslimska organisationer i Österrike, samt understryka den österrikiska lagens företräde framför islamistisk sharialag för de muslimer som bor i landet.

Läs vidare

6 reaktioner på “Schweiz välkomnar radikalisering

 1. Schweiz, inget land att fly till. Till er som funderar på att lämna Sverige är Schweiz idag kanske ett alternativ men om senast 20 år kommer Schweiz att stå där Sverige står idag.

 2. Har Schweiz landsförrädare? Ja det kan verka så.
  För nu riskerar det landet förstöras av salafistisk Islam-invandring. Jag som tänkte semestra där men har tappat intresset. Vad är de ni svenska regering och EU-politiker sysslar med? Jag vill inte betala mer skatt för något, som bara begränsar min rörelsefrihet.

 3. Schweiz har kanske samma landsförrädare som vi har i Sverige?
  Socialdemokraterna skrev ju på ett kontrakt 1999 med Muslimska Brödraskapet att bidra till att islam införs i Sverige.

 4. Detta beslut företräder ett brottsligt bejakande av den terroristfrämjande lagstiftning som tillämpas, där regimen med samtliga till buds stående medel prioriterar underlättandet av islamismens avancemang inom
  Schweiziskt och europeiskt territorium.

  Här kan vi sannerligen tala om yrkeskriminalitet och landsförräderi på elitnivå – grava brott förövade av nationens inre fiender och folkets värsta vedersakare.
  Andreas.

 5. Till och med det forna fina landet Schweiz har fallit !
  Som sagt som man bäddar får man ligga, grattis Schweiz.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: