Stäng

Vänsterpartiet och rättvisa

Regeringen har tillsammans med sina vänner i Vänsterpartiet återinfört skattereduktion för den fackliga medlemsavgiften.

Detta sker med början idag och Vänsterpartiets riksdagsledamot Ali Esbati slår sig stolt för bröstet och kallar det för en jämlikhetsreform.

Notera hur Esbati stolt uppger att 3 miljoner vanliga löntagare får mer i plånboken fr.o.m. idag. Gäller givetvis bara de som är medlemmar i facket. Jonas Sjöstedt tror att fler kommer att gå med i facket efter denna sänkning och visar då på en okunnighet som är märklig för en partiledare. Han har uppenbart inte förstått.

För vanliga löntagare som är medlemmar i facket kan denna sänkning innebära 1 300 – 1 500 kronor mer i plånboken/år.

Notera då att samma Vänsterpartiet är emot de jobbskatteavdrag som Alliansregeringen införde 2006.

Här kommer det intressanta in i bilden. Vänsterpartiet slår sig stolta för bröstet och kallar det jämlikt när fackanslutna får 1 300 – 1 500 mer i månaden/år. På den här sidan kan du räkna ut vad du får i jobbskatteavdrag, det jobbskatteavdrag som Jonas Sjöstedt och hans kommu….förlåt, vänsterpartister är emot.

Jag själv räknar mig som vanlig löntagare och får så här mycket mer i plånboken, varje månad.

Kanske tur att Vänsterpartiet inte sitter i en svensk regering. De uppskattar mer att fackligt anslutna får cirka 1 400 kronor mer i plånboken varje år, än att samtliga löntagare får runt 1 900 mer i plånboken varje månad.

 

 

6 reaktioner på “Vänsterpartiet och rättvisa

 1. Att sälja sig till sossarna alternativt kommunisterna för denna ynka summa är att göra som Judas som sålde Jesus för 30 fattiga silverpenningar.

  Skillnaden är att Judas sålde Jesus, du som röstar S / V säljer dig själv.

  Resultatet blir dock detsamma offret kommer att gå en tragisk framtid tillmötes.

 2. Klart man skall få skattereduktion för att vara med i facket. LO-facken skänker ju stora pengar till ETT av landets partier. Fler medlemmar i facket = mera pengar till S. Fint också att komma med detta två månader innan valet precis som höjningen av studiemedlet. Vem sade något om röstfiske?
  Det är på gränsen till äckligt att se hur utstuderat detta är. Man kunde vidtagit dessa åtgärder långt tidigare men då hade ju folk hunnit glömma bort det tills det är dags att gå till valurnorna. Fy f_n vilket smutsigt spel vänstern ägnar sig åt.

 3. Kommunistiskt skit är väl inget att bry sig om. De har inte gjort upp med kirunafolket som besökte Stalins kommunistiska land för att hjälpa till med uppbyggnaden av sovjetstaten. Rovdrift på arbetare och som lyckades att ta sig tillbaka till Sverige och blev hånade av de svenska fackliga, politiska lata proletärsossar och kommunister. De som inte kunde något förutom att prata tog sig friheten när dessa grundlurade arbetare försökte berätta om tyranneriet i sovjet och vad de varit med om. Så behandlar kommunister sanningen och ränderna har inte gått ur ännu.

 4. Är det jämlikhet och rättvisa regeringen är ute efter borde väl fackavgiften sänkas istället för att medlemmarna kan göra skatteavdrag.
  Kan LO använda 30 miljoner av medlemmarnas pengar till att sponsra sossarna i valrörelsen är väl det ett klart bevis på att medlemmarna betalar in för mycket.

 5. Rättvisa är inte att människor som väljer att stå utanför facket, ska subventionera de som är med i facket, med deras egna och statens skattepengar.

  Ali Esbati skriver också i sitt inlägg ” 3 miljoner vanliga löntagare”. Då får man fråga sig vilka, som är de ”ovanliga löntagarna” ? Är det de som väljer bort fackanslutning och enbart är medlem i A-kassan?

  Vänsterpartiet och Ali Esbati har återkommande mycket svårt för detta med rättvisa, respekt och jämlikhet. Oavsett vad de vill ge sken av.

  Vänsterpartiet är det teoretiska partiet som inte ser helhetsbilden av verkligheten. Den som alla hårt arbetande människor befinner sig i dagligen. Där människor väljer att gör aktiva och egna val i sina liv.

  För det ska man inte bestraffas med orättvisa ”reformer”. Är det rättvisa, respekt och jämlikhet?

  Carl Hellström som är fackligt förtroendevald och medlem i Liberalerna, skriver ett inlägg om detta i Dagens Samhälle. Saxar lite ur det.

  ”Dels är avdraget inte förenligt med föreningsrätten. Genom att subventionera fackavgiften tvingar regeringen dem som vill stå utanför facket att med skattemedel vara med och betala för dem som vill vara med.

  En förutsättning för fackföreningars existens är fri föreningsrätt, och denna viktiga princip slås fast i både regeringsformen och Europakonventionen.

  Föreningsrätten innebär att alla människor har rätt att sammansluta sig med andra, bland annat att för gå med i fackföreningar. I denna rättighet ligger dock även rätten att inte behöva ansluta sig.

  Hur attraktivt det fackliga medlemskapet än är så kommer det alltid finnas personer som väljer att inte vara med, och det måste respekteras.

  Den som är för fria fackförbund och som värnar en fri föreningsrätt bör därför även stå upp för att dem som väljer att inte vara medlemmar inte heller ska behöva betala.”

  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/misstag-att-subventionera-fackavgiften-22904

Kommentera

%d bloggare gillar detta: