Stäng

Fridolins syn på demokrati

VALET 2018. I torsdags meddelade allianspartierna att de tänker låta valresultatet avgöra fördelningen av riksdagens utskottsordförande. Ett halv dygn senare meddelade C och L, att de ändrat sig, detta efter skarpkritik från S. 

Sverigedemokraterna har sedan de kom in i riksdagen 2010 varit utestängda från topposterna som ordförande och vice ordförande i riksdagens utskott och även i många andra frågor hållits utanför, detta genom att de röd-gröna och de borgerliga gått ihop i en kartell.

Den så kallade oppositionen är så splittrad att de inget törs göra utan att fråga Stefan Löfven.

-Pettersson undrar hur det blir efter valet med följande scenario, som inte är helt otänkbart:

SD 28 %, M 20 %, KD 4 %, sammanlagt 52 procent. Ska C och L be Stefan Löfven om lov då också….

Nåväl, det är val den 9 september 2018 och ni bestämmer framtiden.

Twitter

Så arbetar utskotten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

Ni kanske inte tror det, men den här lille gossen är faktiskt Sveriges utbildningsminister.

29 reaktioner på “Fridolins syn på demokrati

 1. Apropå Anns kloka svar till miljöpartisten med bristande demokratisyn…….

  ”Moderaterna måste gå sina väljare till mötes”, är rubriken på Ann Heberlein senaste inlägg på ledarsidorna.se. Hon skriver även om turerna kring SvD:s avbokning av hennes medverkan i Almedalen.

  Till sitt eget parti moderaterna ställer hon frågan och avslutar inlägget med.

  ”Väljarna har rätt att veta om vi är beredda på att föra vår politik eller inte. Det är nämligen våra väljare vi ska representera, inte vänsterpress, twittertroll eller Annie Lööf. De kommer nämligen inte att rösta M – och det är väl ändå det vi vill, vinna valet?

  Den moderata politiken är utmärkt, och det finns gott om rimliga, kloka, modiga och kunniga moderata företrädare. Se till att välja noga i september – inte bara parti utan också kandidat.

  Kontakta kandidater på listorna, fråga hur de förhöll sig till MÖK och DÖ och hur de förhåller sig till andra partier, vem de kan tänka sig att samarbeta med och vem de utesluter ett samarbete med. Kryssa rätt.

  Kryssa bort ängsligheten och fegheten.”

  https://ledarsidorna.se/2018/06/moderaterna-maste-ga-sina-valjare-till-motes/

 2. Men vadå ”..att de tänker låta valresultatet avgöra..”
  Tänkte de det? Är det sant?

  Är inte demokratins lagar som gäller i vårt samhälle?
  Är det inte så att när den beprövade demokratin missbrukas brukar folk (på normala ställen) gå ut och protestera?
  Jag röstar på SD. Igen.

 3. Den största villfarelsen omvärlden ha angående Sverige är att tro att Sverige skulle vara en parlamentarisk Demokrati/eller en demokrati överhuvudtaget, kanske Sverige är, men bara, om ens där på förenings/klubb nivå.

  1. Han kanske förpassas till någon ambassad där han kan fortsätta med miljöpartistisk verksamhet. T.ex. förmedla(= sälja) uppehållstillstånd till Sverige och på så vis få flödet till landet att fortsätta, fast som straff borde han placeras som lärare i någon utsatt förort och hotas med straff om inte ordningen i den skolan fixas på 100 dagar. Sedan kan han dela skomiddagen med Annie Lööf.

  1. Totalt ofattbart! Vårt rike styrs helt tydligt av inkompetenta ärthjärnor, utan minsta omtanke för dess befolkning.

 4. Under mitt korta besök i Sverige så börjar jag att förstå, unga svenskar med familjer bara älskar att få billig städhjälp, trädgårdshjälp och annat som (faktiskt är bra för figuren), medan de ” billiga” städar huset och trädgården för svenskarna, så går svenskarna på gymmet.
  Detta såg jag tydligt redan på 70-talet, då jag önskade att slänga ut hemspråkslärarna, det blev ett ”ramaskri” bland kollegorna”, min fråga var ………..ni vill inte att de talar svenska……..ni vill ha en underklass som ni kan använda till er egen bekvämlighet och som andra skattebetalare bidrager till med sina skatter ?
  Har aldrig stött på samma attityd i något annat Västerland !

  Vi byggde upp vårt land med hårt arbete och sparsamhet, (vad jag ångrar mig) inte personligen då jag flyttade ut ur landet, jag ångrar att jag inte höjde min röst och talade om vilka tankar jag hade om skitstövlarna.
  Nu är svensk kultur …..ett minne blott !

 5. Svensk demokrati, demokratur, diktatur eller vad man ska säga lever sitt egna lilla liv !
  Snart September och ödesval för Sveriges framtid, blir intressant att se vad den svenska väljarkåren väljer denna gång.

  1. Det kommande valet är det viktigaste valet som någonsin varit i Sverige.
   Det är valet då det skall bestämmas om Sverige skall finnas eller ej
   Rösta för fortsatt liv eller för en snabb död. Jag för min del kommer att rösta för fortsatt liv och därför väljer jag SD.

   1. Om SD ska rädda Sverige så är det bara hoppas att partiet får något att säga till om efter valet och att J. Å i så fall till skillnad mot 7 klövern när det kommer kritan verkligen vill, vågar och kommer att göra verkstad av sina teoretiska löften som sägs i riksdagens talarstol, om inte så blir naturligvis SD:s väljare mycket besvikna !

 6. Att C och L gör vad de nu, är att som finnarna säger ”taktisera.” Vi håller oss på god fot med S så kanske vi kan få bli ett av de möjliga regeringspartierna utan den vacklande Alliansen.
  Det är inte allt för Sverige som gäller, utan ”allt för oss politiker.”

  1. Ser ut som titeln på en ny bok skriven av Stephen King utan ett lyckligt slut, men det värsta med den boken är att den är sann

 7. För att citera Olof Palme, ” så talar diktaturens kreatur”. Det är egentligen vidrigt att valda riksdagsmän/partier gör allt för att inte erkänna väljarnas val och dom. Den sandlådenivå och demokratiförakt som landets PK-sekt uppvisar är häpnadsväckande.

  1. Dom skulle återinföra tjänstemannaansvar även för politiker, då skulle flera huvuden rulla efter valet. När allt kommer fram vad dom gjort mot det svenska folket.
   Men det är bara en utopi att man får se något sådant ansvar under sin livstid

 8. Fridolin bevisar här att han är en tvättäkta fascist och antidemokrat.
  Eller ”en lismande orm” (som GW en gång så väl beskrev honom), helt uppfylld av hat och galla. Under hans namn står att han är ”sponsrad”. Undrar av vem? Muslimska brödraskapet? IS? Bank Of America?

 9. Det känns virrigt och godtyckligt från Alliansens partier och en iskall ideologisk kommuniströra hotar från rödgrönt håll. När skall partierna, låta demokratin få rörelsefrihet i riksdagen? För närvarande verkar kriminalitet och otrygghet i samhället få både stöd och näring från riksdagen.

 10. Allt kunde ha varit en komedi av ren buskis. Men skrattet fastnar i halsen när man inser att det är ett ödesdram som avgör landets och våra barns framtid.

 11. Frippolin trampolin! Ännu en maktgalen s k ”politiker”! Han tillsatte, enhälligt, sina ministrar i regeringsbildningen 2014. En ”enkel” diktator! Som är sugen på makten.
  En röst på sjuklövern är en förlorad röst!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: