Stäng

Nu blir det hårda tag mot efterlysta, snudd på trakasserier

BROTTSLIGHET. Det är fantastiskt, nu ska riksdagen riktigt sätta ned foten mot kriminella. Stackarna ska inte längre få bidrag när de är efterlysta. 

– Det är alldeles uppenbart att det här systemet måste stramas upp. Jag kommer att ta initiativ till att vi skapar ett system med en spärrlista, så att den som är efterlyst helt enkelt flaggas upp. Om man vill registrera ett företag till exempel så ska det flaggas upp hos Bolagsverket att den här personen är efterlyst, och likadant hos socialkontoret eller Försäkringskassan, säger justitieminister Morgan Johansson till Aftonbladet.

-Pettersson tror det när han ser ett, utredningar och lagändringar, ja, ja…det självklara kanske blir verklighet om tio år om inget händer den 9 september…

Stena Löfven sa stolt idag att han inte ger pengar till tiggare, men jag misstänker att det gäller egna stålar. Andras har han inga problem med att ge bort…

17 reaktioner på “Nu blir det hårda tag mot efterlysta, snudd på trakasserier

 1. Indragna bidrag? Det fixar vi lätt med en ny identitet. Samkörda register, fingeravtryck, ansiktsigenkänning – nej nu pratar vi om något annat och trevligare!

 2. Löfven ger inte pengar till tiggare? Nej sina egna pengar nej? ,
  Men andras pengar skyfflar han med stora skövlar över
  hela världen, så mycket så biståndsorganet Sida inte hinner
  med att göra av med summorna, enligt en tidigare Sida chef
  hade Sida behövt anställa 300 personer till för att hinna med?

  Tänk ifall Stefan hade använt samma skyffel för att lyfta alla
  fattigpensionärer här i Sverige till en dräglig tillvaro, men det
  finns nog inte på agendan?

 3. Man borde göra som i England (och kanske hela Storbritanien?) att alla register samkörs och ingen person kan få mer än X kr i bidrag. Folk som jobbar svart, är efterlysta eller yrkeskriminella ska inte få en krona.

 4. Tänk att få träffa på Morgan i en mörk gränd, hjälp, jag skulle nog kissa på mig. Han skulle knappast befinna sig i en mörk gränd, kanske du med rätta invänder. Ok, tänk att sitta i samma soffa som Morgan, då skulle jag vara rädd på riktigt, och inte på grund av taskigt val av film.

 5. Folkhemmet i sikte? Kanske kan vi nå dit till 2028 och fira 100 år, dvs då är det 100 år sedan begreppet folkhemmet för första gången nämndes i riksdagen, förvisso av en sosse, Per Albin Hansson…
  Vi kan ju träna litet innan och återinföra Lösdriverilagen som avskaffades 1965 och Tiggeriförbudet som försvann 1981.

  1. Ja det blir synd om dem, men vi kan ju alltid göra handhjärtan och tänka på vilket trauma de gått igenom.

 6. Verkligheten börjar komma ifatt, det är bara sossarna som inte förstår det och kommer med förslag som nästan är 30 år för gamla, sakta men säkert vaknar även dom, alldeles för sent och till en fruktansvärd baksmälla som svenska folket får betala, allt enligt sosse maner.

 7. Den lille fåntratten har haft jävligt gott om tid att agera, så detta är bara valfläsk som fanskapet aldrig kommer att hålla…

  1. Samma med Moderaternas Beatrice Ask, prat prat och prat.
   Sen lite prat till men ingenting hände.

   Personligen tror jag att folket vill ha handlingskraftiga politiker som ser problemen och arbetar så fort det bara går för att lösa dom och inte som det är numera, en evig långbänk för att kunna lova lösningar till nästa val, och nästa, och nästa i all evighet.

   Dom gamla politikerna har dock för evigt bevisat att de varken vill eller kan lösa ett enda problem – rösta bort dem

 8. Även självklarheter är absurditeter i vårt land, eller tvärtom. Nu kommer den starke ministern att ta initiativ lagom till valet kantänka, eller inte.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: