Stäng

”Jag är bara polis – ingen politiker”

BROTTSLIGHET. Polischefen Jale Poljarevius har fått kritik för sitt sätt att arbeta och för att använda sociala med för att informera allmänheten. Han tillbaka gör får man väl byta chef, säger Poljareius.

De senaste dagarna har han fått svara på mycket frågor om Twitterkontot @polisenuppsala.

– Jag vill visa hur duktiga mina medarbetare är och sociala medier är ett oerhört effektivt medel att nå ut. Både till andra i organisationen och till allmänheten. Men vi lever i ett demokratiskt land och tycker man inte om det jag gör så är det helt okej.

Ger du en för ensidig bild av kriminaliteten? – Nej, gäng är ett stort problem i Uppsala och det vill jag vara tydlig med. Jag kommer fortsätta att arbeta stenhårt mot gängen och det berättar jag om på Twitter, dessutom använder jag inte termen gäng så ofta som vissa påstår utan skriver om massor av annat också.

Hur definierar du gäng? – Individer i grupp som påverkar sin omgivning på ett negativt och brottsligt vis, med hot och andra övergepp för att få sin vilja igenom.

Stödjer din bild av verkligheten en viss politisk agenda?– Återigen, jag har haft kontot i flera år och ingen har reagerat tidigare. Jag är bara polis och ingen politiker, men kan samtidigt inte avstå från att rapportera om arbetet bara för att det skulle peka i någon politisk riktning.

UppsalaTidningen…

-Pettersson konstaterar att Sverige behöver fler poliser som Jale Poljarevius, inte färre men politiker har vi definitivt ingen brist på…

TIDIGARE 2018-06-14 “Multikultur skapar multikriminalitet”

BROTTSLIGHET. Jale Poljarevius, chef för lokalpolisområdet Uppsala/Knivsta: ”Multikulturens baksida är att i kriminaliteten möts dess alla avarter och värsta sidor och korsbefruktar varandra. Multikulturen skapar en multikriminalitet…”

Katerina Janouch har intervjuat polischefen Jale Poljarevius om gängkriminalitet och invandring. Jale anser att frånvarande fäder har stor det i att sönerna slår in på en asocial bana. Vidare utvecklar han tankarna på att multikultur skapar en multikriminalitet.

Man går in och plockar bort några personer som är aktiva, resten låter man vara. Samma metod gäller med gängen: Signalvärdet är att vi kliver in och tar två. Det viktigaste verktyget är inte mina insatsgubbar, mina förstärkningsvapen, mina hundar, utan det är kommunikationen. Att vara kommunikativ, differentierande och underlättande är A och O. Då utlöser vi den fjärde faktorn som heter “self policing”, där de själva vidtar åtgärder. De renodlade gäng är lättast att hantera. De värsta är blandgängen. En svensk, en tysk, två från Syrien, nån från Afghanistan. De brukar vara de absolut svåraste att hantera.

– 1985-1986 jobbade jag som vanlig ABAB-vakt i Rinkebys t-bana. Jag och en kollega hade i uppdrag att hålla rent, perronger, tåg, biljetthallar. Jag hade sammandrabbningar med jugoslaviskt gäng, med chilenskt gäng, med romer, somalier… alla de här gick att hantera. Men det som var riktigt svårt var multigänget där det fanns representanter från många olika grupperingar. De ställde till den absolut värsta skadan…

Jale går och hämtar papper med statistik. – Från vecka 35 2016 till vecka 8 2017 har vi 99 gripna och 82 anhållna, 31 blev häktade och inlåsta. Då sitter man tills det blir rättegång. Sen har vi tagit 72 för drograttfylleri. Vidare beslagtogs 11 pistoler, 2 gevär, 3 automatvapen, 1 handgranat, 245 liter alkohol, 1,5 kilo cannabis, 5 cannabisodlingar utslagna, 543.000 cash. Vi har fem ammunitionsbeslag, 34 beslag av narkotika. 150 g kokain och 240 tabletter. Sen grep vi även fem individer som begick en grov våldtäkt mot en ung kille. De utvisas i minst 10 år…

Läs mer på Katerina magasin…

-Pettersson noterar att SVT har bekymmer med en ärlig polischef som gör sitt jobb

Twitter 

 

18 reaktioner på “”Jag är bara polis – ingen politiker”

 1. SOCIALDEMOKRATERNA och Stefan Löven har uttalat sig att de inte stödjer rasism och nazism! 40%+ röstade på S+MP+V i valet 2014, c:a 20% på Moderaterna, FI fick c:a 5%, UPPSALA har alltså en klar majoritet för ”öppna gränser” och massinvandring. Vi får se hur det går i valet i september….Tillägas bör att SD låg på runt 10% så det ser bra ut för de kriminella och för asylinvandrarna….Vi får det samhälle befolkningen beställer i allmänna val dessutom gjorde sig Dan Eliasson av med 450 kompetenta polischefer under omorganisationen strax före massinvandringen 2015….Jag tror de som sitter i ledningen kommer att byta ut denna polis som saknar stöd hos Sveriges politiska ledning som helst vill ha helt öppna gränser och mycket anhöriginvandring. Sveriges befolkning är tyvärr för efterbliven för att förstå vad som kommer inom några få år!

 2. När 3 miljoner hadjis fått svenska pass, kan man undra om polis är förkortning för politisk islamist?

 3. Det är givetvis ett problem för dem som försöker att dölja verkligheten när en som ser skiten dagligen förmedlar detta, men fortsätt detta.

 4. Skönt när någon vågar berätta sanningen ifrån hans ögon, de vi behöver i detta land är en öppen diskussion utan att bli kallad rasist, nynazist eller mista jobb, med andra ord en ärlig och saklig debatt, tyvärr sitter nog detta väldigt långt inne med tanke på så fruktansvärt mycket politiker och PK folk har mörkat och ljugit om.

 5. ”Jale anser att frånvarande fäder har stor det i att sönerna slår in på en asocial bana”

  Han har med andra ord genom sitt arbete kommit fram till samma sak som Jercy Sarnecki och andra som kan ämnet kriminologi..

  1. Mia ! Experten ??? Kan du då förklara varför kriminaliteten minskar på ur svenskar med tanke på att par skiljer sig mer än någonsin ??? Det vimlar av svenska ensamstående mammor med barn i form av pojkar i detta land . Dessa svenska pojkar växer upp utan pappor , utan att bli kriminella , konstigt !!!!!

   1. Ja och varför kommer dom hit som ensamkommande, dom hade ju familj när dom reste, och hur lyckas tjejer att klara sig i kriget?

   2. En far kan vara frånvarande även om föräldrarna inte är skilda och inte finnas för sin son. Sällan hemma,full, ointresserad.och mycket annat.

    Liksom han i de fall föräldrarna är skilda kan ha en bra kontakt med sonen, ha delad vårdnad o.s.v.
    Alla killar som har och har haft dålig eller obefintlig kontakt med en pappa går det inte dåligt för, de flesta klarar sig ändå.

    Men om du går in på ett fängelse och går runt och ställer frågor så kommer du snart få veta att de som är där oftast haft en frånvarande far.

    Nu var det en polis som upptäckt samma sak genom sitt jobb och jag bara uppmärksammade att han kommit fram till samma sak som många före honom.

    Så då får ni väl klaga på honom.

  2. Mia, ditt försvar av Snicki snacki, är lite underligt, verkar som om du är släckt med honom, för det är sannerligen inte mer än Sju klöverns politiker som har förtroende för hans undanhållande av verkligheten, att påstå att brottsligheten gått ner när den stigit som en raket. Där är väldigt många brott som inte tas upp, poliser som inte kommer ut, och som skrivs av med kommentaren ”brott kan ej styrkas”?

   1. Det går bra att uppskatta en person utan att vara släkt med honom.Det går även bra att uppskatta någon utan att rätta sig efter vad andra tycker om personen.

    Här skrivs ibland sådant som inte alls stämmer om honom och sedan upprepas det så många gånger att det blir till en sanning. Till det kan tilläggas att många inte verkar förstå vad han menar, det blir missförstånd hela tiden.

    För övrigt gillar jag G W Persson också, men det verkar vara mer tillåtet.

  3. Mia ! Du menar att det inte finns frånvarande svenska pappor i förhållande ??? Som är dåliga pappor för svenska pojkar i detta land då ??? Kan det vara så att svenska pojkar är imuna mot att bli kriminella i dessa situationer ??? Tycker verkligen du ska besöka ett fängelse och uppleva verkligheten !!! Då kanske du skulle begripa att det handlar om att dessa icke svenskar har andra värderingar än oss !!! För det vore väl väldigt konstigt om det inte fanns svenska pojkar som växer upp under samma förhållande ??? Ändå sjuker kriminaliteten för ur svenskar !!!

   1. Det är självklart att det finns frånvarande pappor oavsett etniciteten, vad får dig att tro något annat?
    Något som är negativt för en sons uppväxt.
    Men det är naturligtvis inte enda orsakent till framtida kriminalitet.

    Men jag och den erfarna polischefen Jale Poljarevius har förstås fel för att det inte ingår i åsiktskorridoren här.

    Ni lyssnar alldeles för mycket på varann, och blir till slut litert smått hjärntvättade.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: