Stäng

Svårt att locka nya medlemmar till partiernas ungdomsförbund

POLITIK. De politiska ungdomsförbunden har haft drastiska medlemstapp i många år. Även om tappet ser ut att ha stannat av något den senaste tiden så är det bara omkring 24.000 ungdomar i hela Sverige som engagerar sig i något av de politiska ungdomsförbunden, enligt Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor (MUCF). Det kan till exempel jämföras med Sverok, ett spelhobby-förbund för unga, som har cirka 66.0000 medlemmar.

Läs mer på SVT…

MEDLEMSANTAL I UNGDOMSFÖRBUNDEN

Ungdomsförbundens medlemsantal 31/12 2016, 6-25 år, enligt Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor (MUCF), som på uppdrag av regeringen ger ekonomiskt stöd till ungdomsförbunden.

Moderaternas ungdomsförbund : 8.909, ungeför 2,5 gånger större än SSU.

Kristdemokratiska ungdomsförbundet : 3 613

Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund: 3.404, myglar som vanligt.

Grön Ungdom : 3.034

Centerpartiets ungdomsförbund: 2.759 har ökat, låg tidigare under 1.500.

Liberala Ungdomsförbundet: 1.488

Ung vänster: 964, har tappat massor, har tidigare år legat mellan 1500 och 2800.

Ungsvenskar (SD): Har Ej ansökt om bidrag

Totalt är antalet medlemmar cirka 24 200. År 2002 var det registrerade antalet medlemmar i samma ungdomsförbund cirka 50 400 – men att försöka göra exakta jämförelser bakåt i tiden är svårt, inte minst eftersom det i flera omgångar avslöjats att det förekommit fusk med medlemssiffror i flera ungdomsförbund och de historiska siffrorna är därför i många fall inte tillförlitliga.

Källa: MUCF

-Pettersson konstaterar att SSU fortsätter sin tradition av mygel, de har 3.404 medlemmar men skriver på sin hemsida över 10.000.

Det får räcka, men det finns mycket mer om ni använder bloggens sökruta.

Ni vet väl att den illegale invandraren och nuvarande civilministern Ardalan Shekarabi var ordförande för SSU, då avslöjades att SSU myglat till sig 3,5 miljoner skattekronor i bidrag och det är bara en av många gånger, det ungdomarna lär sig som unga fortsätter när de blir vuxna och ofta hamnar i regeringen…

 

2 reaktioner på “Svårt att locka nya medlemmar till partiernas ungdomsförbund

  1. När man ser och hör vissa representanter för ungdomsförbund blir man mörkrädd. Det verkar som om ett bottenskrap som inte platsar någon annanstans söker sig till politiken. Där kan man berika sig utan några krav på kunskap eller vett. Bara man kan spruta ur sig inlärda floskler och prata en massa skit så kommer man långt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: