Muslimsk friskola stängs

SKOLAN. Gryningeskolan, en muslimsk friskola i Botkyrka kommun söder om Stockholm har inte rättat till brister som påpekades under 2017. Därför återkallar Skolinspektionen skolans tillstånd med omedelbar verkan.

Bland annat fick elever som behövde det inte undervisning i svenska som andraspråk och det saknades aktivt lärarstöd på lektionerna. – Det är väldigt omfattande brister vilket leder till en så pass allvarlig situation för eleverna att skolan måste stänga, säger Marie Högstedt, utredare vid Skolinspektionen.

-Pettersson läser, svenska som andraspråk, på en skola i Sverige, inte undra på att vi har problem. Alltså elever som pratar dari, arabiska, somaliska eller något annat tungomål hemma får inte chansen att lära sig svenska i skolan, tur det fanns resurser till koranskola…

Skolinspektionens beslut, skolan har tre veckor på sig att överklaga.

Koranakademin, lektion 1 och 2 från Gryningeskolans hemsida…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

11 thoughts on “Muslimsk friskola stängs

  1. Svenska som andra språk? De som ha hittad på detta måste ha en skruv löst. Hela den skiten med Hemspråks undervisning bör föräldrar stå själv för och bekosta själva. Inte krävde jag för mina barn Tyska hemspråks undervisning, de valde själv på gymnasium Tyska som andra språk, de blev födda i Sverige som Svenska medborgare och därför va det naturlig att de lärde sig Svenska som huvudspråk.

    • Integration kommer med språket, att kunna språket är nyckeln till allt.
      Det säger jag som ha kommit hit för 41 år sen

  2. Tror att skolinspektionen förhoppningsvis har full koll på detta och att det är helt KORREKT att stänga denna förskola / dagis !!!
    Grattis till ämbetsmännen !

Kommentera