Afghanen Khader Amiri, 40, gripen i Iran – misstänks ha mördat sin 16-åriga fru


BROTTSLIGHET. Idag kom en av bloggens stambesökare till Sverige. Khader Amiri greps i Iran i början av maj, efter att ha varit häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst sedan juni 2016. På måndagen kom han till Sverige, rapporterar tidningen Mitt i.

– Han har sedan första hälften av maj varit frihetsberövad i Teheran i anledning av vår internationella efterlysning, härefter har berörda myndigheter i Iran prövat vår utlämningsbegäran och gått med på att lämnas ut till Sverige, hit han kom i dag, säger åklagaren Tomas Malmenby.

Häktningsförhandlingar hålls under tisdagen.

-Pettersson är inte förvånad, en afghan som verkar trivas i Iran. Bäst hade varit att hålla rättegången där eller i Afghanistan. Givetvis av humanitära skäl.

Marzieh Amiri, mördad

40-åriga Khader Amiri från Afghanistan fortfarande efterlyst för mord på sin 16-åriga fru

BROTTSLIGHET. Khader Amiri, nu 40 år, är misstänkt för att ha mördat sin 16-åriga fru, begravt henne under mossa i Hökarängen och flytt från Sverige. Anledningen till mordet tros vara att flickan inlett en relation med en jämnårig pojke.

Amiri jagas över hela världen – nu hoppas åklagare att han kan gripas.

– Det finns uppgifter om var han kan befinna sig, det gör det, säger åklagare Tomas Malmenby.

Interpol

TIDIGARE 2016-06-22. 38-årig afghan efterlyst för mord på 16-årig flicka

INVANDRARVÅLD. En 38-årig man, Khader Amiri, har häktats i sin frånvaro misstänkt för mord på den unga kvinna som hittades mördad i ett skogsparti i södra Stockholm i slutet av maj. Enligt polisen kom hon som ensamkommande flyktingbarn till Sverige under förra hösten. Hon uppgav för Migrationsverket att hon var 16 år och har varit anmäld som försvunnen sen den 19 mars i år.

Enligt åklagaren kände den misstänkte och den 16-åriga flickan varandra. Mannen uppges ha bott i Sverige en tid medan flickan sökte asyl som ensamkommande i höstas. Även hon ska enligt åklagaren vara från Afghanistan. Hon bodde i Farstaområdet och åklagarens teori är att hon dödades mellan den 17 och 18 mars.

TIDIGARE 2016-06-02. 16-årig flicka hittat mördad i Hökarängen

I måndags hittades en mördad kvinna i ett skogsparti i Hökarängen i Stockholm. Det rör sig om en 16-årig asylsökande ensamkommande flicka från Afghanistan. Hennes pojkvän, asylboendet och en god man ska ha anmält henne försvunnen redan i mars.

I förhör med pojkvännen ska det enligt DN ha framkommit att det fanns en hotbild mot flickan, som formellt ska vara gift med en betydligt äldre landsman.

Tidningen har också uppgifter om att ett vittne ringt polisen förra veckan och sagt sig ha sett en flicka släpas in i skogspartiet. Ingen person har än så länge frihetsberövats eller delgivits misstanke om brott.


5 responses to “Afghanen Khader Amiri, 40, gripen i Iran – misstänks ha mördat sin 16-åriga fru

 • compulsoryunion

  SFI-läraren Anette med hijab i Kriminalvården har redan 2000 klienter

  Gilla

 • Realist

  Min privata och totalt personliga kommentar såsom varande en integritetsskyddad svensk !
  Varför blev inte han dömd i det land han flytt till ???

  Gilla

 • Nils Dacke

  Hade bara försäkringskassan varit lite snabbare att ge ut sin folder ”till dig som är gift med ett barn” så kanske den stackars flickan fortfarande varit i livet?

  Gilla

 • age

  Invällarna har en helt annan kultur än vår svenska kultur.

  Om nästan alla som döms till fängelsestraf ska utvisas efter straffet så tyder det på att nästan alla som döms till fängelsestraff är invällare.
  – eller etvisas svenskar också?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hemma igen i fristaden och paradiset mellan Norge och Finland !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: