Stäng

”Vi ska inte betala andra EU-länders fängelsenotor”

INVANDRING/BROTTSLIGHET. Den fria rörligheten inom EU innebär stora fördelar för Sverige men för också problem med sig, skriver Moderaternas rättspolitiska talesperson Tomas Tobé på SvD Debatt, bakom betalvägg. Bland annat innebär den att kriminella lättare kan ta sig in i landet, skriver Tobé.

Därför vill han nu se en satsning på den europeiska polisbyrån Europol men också nationella satsningar på tullen. Dessutom vill han att EU-medborgare som döms i Sverige ska överföras till fängelser i sina hemländer, samt utvisa EU-medborgare som begår upprepade brott. ”Vi ska inte betala andra EU-länders fängelsenotor”, skriver Tobé.

-Pettersson säger att Tobé har varit moderat riksdagsledamot sedan år 2006, så han har varit med i regeringspartiet i  åtta år utan att försöka göra något åt självklarheter. Tobé vill också att handeln med svenska pass stoppas, ha fler utvisningar av EU-medborgare och bättre terrorsamarbete, allt som moderaterna borde ha börjat med 2006.

Sedan undrar jag om EU-medborgare är det stora problemet i våra fängelser. Om de som är efterlysta av svenska myndigheter på Interpols hemsida idag motsvarar dem som sitter i fängelse så borde moderaternas rättspolitiska talesperson Tomas Tobé koncentrerar sig på andra personer än de från EU…

13-1 till bortalaget…

Men tror ni Tomas Tobé kan hålla vad han lovar trots att M inte gjorde något på de åtta år de hade makten så ska ni naturligtvis rösta på M eller något annat parti i sjuklövern den 9 september 2018…

Detta bildspel kräver JavaScript.

För övrigt borde fängelser läggas ut på entreprenad. Kan skolor, vård och omsorg drivas privat borde våra anstalter kunna göras det. Mitt förslag är att kontakta Bulgariens regering som enligt uppgift har Europas billigaste fängelser med en dygnskostnad på 30 kronor per fånge, eller kanske Eritrea där vi borde kunna byta fängelseplatser mot bistånd.

Då fick vi dessutom lediga platser med högsta standard till våra äldre…

9 reaktioner på “”Vi ska inte betala andra EU-länders fängelsenotor”

 1. ”Kent Ekeroth (SD) anser att de svenska fängelsernas lyx uppmuntrar till att utländska kriminella återkommer till Sverige på brottsturnéer.
  Han vill att ”regeringen återkommer med ett förslag om att bygga en ny form av kriminalvårdsanstalt för utländska medborgare som ska utvisas, avvisas eller väntar på beslut om sådan åtgärd”.
  Anstalten för utländska medborgare ska vara spartansk med endast tillgång till mat och husrum ges och ligga innan eller i närheten av gränspassager för att underlätta och effektivisera hanteringen av av- och utvisade, skriver Ekeroth i motionen”.

  Vi vet alla vad som hänt efter det, och det är ingenting.

 2. Den dyra hotellnotan betalar mångkulturella Sveriges skattebetalare redan sedan ett antal år tillbaka !

 3. Det är lätt att prata, särskilt i valtider, men nu verkar faktiskt svenskarna genomskåda sånt. Tips: berätta gärna konkret hur fler utvisningar ska verkställas och hur (främst irakiers och syriers) handel med svenska pass ska stoppas.

  1. Alla politiker från V till SD pratar, lovar och ljuger speciellt i valtider och inte förrän det som sägs och lovas har blivit verklighet är det trovärdigt !

 4. Tobe? Ytterligare en s k ”politiker” som hycklar!
  En som berikar sig på skattebetalarnas bekostnad! Aldrig gjort ett hederligt arbete eller handtag!
  Han är i klass med – enligt mig – Thorvaldsson! Olika partier men likartad historia, berika sig själv genom politiken!

 5. Jag har en viss förståelse att moderater höll tand för tunga under despoten men han har varit historia i snart fyra år så det är så dags att vakna nu. Den f.d. Alliansen är större än S + MP och de icke-socialistiska har en majoritet i riksdagen. SD med sina 12,86% hade säkert varit villiga att hjälpa en M + C + FP + KD-regering mot vissa gentjänster. Då hade vi sluppit minst 164 000 lycksökare och 9 000 hazarer.

  Så det är så dags nu under hotet att bli avlägsnad från köttgrytorna.

 6. Tobé, makten framförallt. Tobé skulle säkert sälja sin egen mor som slav i Saudi om han fick garanti om valseger.

 7. Fel av mig . Låna är silver råna är guld. Heter boken Catharina Ingelman-Sundberg författaren. Ska försöka med källforskning innan uttalanden.

 8. Rent allmänt borde det vara ok att framföra att det är besynnerligt att fångarna i fängelset har en bättre standard än de fria på äldreboenden.
  Det gavs ut en bok Tala är silver men stjäla är guld, som handlade om några uppgivna åldringar på ett hem. Det var mycket humor men också en samhällskritisk vinkling. Rekommenderas

Kommentera

%d bloggare gillar detta: