”Vi ska inte betala andra EU-länders fängelsenotor”


INVANDRING/BROTTSLIGHET. Den fria rörligheten inom EU innebär stora fördelar för Sverige men för också problem med sig, skriver Moderaternas rättspolitiska talesperson Tomas Tobé på SvD Debatt, bakom betalvägg. Bland annat innebär den att kriminella lättare kan ta sig in i landet, skriver Tobé.

Därför vill han nu se en satsning på den europeiska polisbyrån Europol men också nationella satsningar på tullen. Dessutom vill han att EU-medborgare som döms i Sverige ska överföras till fängelser i sina hemländer, samt utvisa EU-medborgare som begår upprepade brott. ”Vi ska inte betala andra EU-länders fängelsenotor”, skriver Tobé.

-Pettersson säger att Tobé har varit moderat riksdagsledamot sedan år 2006, så han har varit med i regeringspartiet i  åtta år utan att försöka göra något åt självklarheter. Tobé vill också att handeln med svenska pass stoppas, ha fler utvisningar av EU-medborgare och bättre terrorsamarbete, allt som moderaterna borde ha börjat med 2006.

Sedan undrar jag om EU-medborgare är det stora problemet i våra fängelser. Om de som är efterlysta av svenska myndigheter på Interpols hemsida idag motsvarar dem som sitter i fängelse så borde moderaternas rättspolitiska talesperson Tomas Tobé koncentrerar sig på andra personer än de från EU…

13-1 till bortalaget…

Men tror ni Tomas Tobé kan hålla vad han lovar trots att M inte gjorde något på de åtta år de hade makten så ska ni naturligtvis rösta på M eller något annat parti i sjuklövern den 9 september 2018…

Detta bildspel kräver JavaScript.

För övrigt borde fängelser läggas ut på entreprenad. Kan skolor, vård och omsorg drivas privat borde våra anstalter kunna göras det. Mitt förslag är att kontakta Bulgariens regering som enligt uppgift har Europas billigaste fängelser med en dygnskostnad på 30 kronor per fånge, eller kanske Eritrea där vi borde kunna byta fängelseplatser mot bistånd.

Då fick vi dessutom lediga platser med högsta standard till våra äldre…


9 responses to “”Vi ska inte betala andra EU-länders fängelsenotor”

 • Ettan

  ”Kent Ekeroth (SD) anser att de svenska fängelsernas lyx uppmuntrar till att utländska kriminella återkommer till Sverige på brottsturnéer.
  Han vill att ”regeringen återkommer med ett förslag om att bygga en ny form av kriminalvårdsanstalt för utländska medborgare som ska utvisas, avvisas eller väntar på beslut om sådan åtgärd”.
  Anstalten för utländska medborgare ska vara spartansk med endast tillgång till mat och husrum ges och ligga innan eller i närheten av gränspassager för att underlätta och effektivisera hanteringen av av- och utvisade, skriver Ekeroth i motionen”.

  Vi vet alla vad som hänt efter det, och det är ingenting.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Den dyra hotellnotan betalar mångkulturella Sveriges skattebetalare redan sedan ett antal år tillbaka !

  Gilla

 • Hanna

  Det är lätt att prata, särskilt i valtider, men nu verkar faktiskt svenskarna genomskåda sånt. Tips: berätta gärna konkret hur fler utvisningar ska verkställas och hur (främst irakiers och syriers) handel med svenska pass ska stoppas.

  Gillad av 1 person

  • Kenth Andersson

   Alla politiker från V till SD pratar, lovar och ljuger speciellt i valtider och inte förrän det som sägs och lovas har blivit verklighet är det trovärdigt !

   Gilla

 • Jag

  Tobe? Ytterligare en s k ”politiker” som hycklar!
  En som berikar sig på skattebetalarnas bekostnad! Aldrig gjort ett hederligt arbete eller handtag!
  Han är i klass med – enligt mig – Thorvaldsson! Olika partier men likartad historia, berika sig själv genom politiken!

  Gilla

 • Argus

  Jag har en viss förståelse att moderater höll tand för tunga under despoten men han har varit historia i snart fyra år så det är så dags att vakna nu. Den f.d. Alliansen är större än S + MP och de icke-socialistiska har en majoritet i riksdagen. SD med sina 12,86% hade säkert varit villiga att hjälpa en M + C + FP + KD-regering mot vissa gentjänster. Då hade vi sluppit minst 164 000 lycksökare och 9 000 hazarer.

  Så det är så dags nu under hotet att bli avlägsnad från köttgrytorna.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Tobé, makten framförallt. Tobé skulle säkert sälja sin egen mor som slav i Saudi om han fick garanti om valseger.

  Gilla

 • S Eriksson

  Fel av mig . Låna är silver råna är guld. Heter boken Catharina Ingelman-Sundberg författaren. Ska försöka med källforskning innan uttalanden.

  Gilla

 • S Eriksson

  Rent allmänt borde det vara ok att framföra att det är besynnerligt att fångarna i fängelset har en bättre standard än de fria på äldreboenden.
  Det gavs ut en bok Tala är silver men stjäla är guld, som handlade om några uppgivna åldringar på ett hem. Det var mycket humor men också en samhällskritisk vinkling. Rekommenderas

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: