Går det inte att byta plats på äldre och kriminella?


INRIKES. Det mesta här i landet är satt under prispress och besparing där det inte är så noga med kvalitén, ekonomerna bestämmer. Dock finns några undantag, ett är regeringskansliet som har vuxit enormt under de senaste regeringarna, ett annat är Migrationen där det tydligen finns obegränsat med resurser. 

Det tredje området som är skyddat från privat prispress är landets fängelser. Jag menar går vård, säkerhet, skolor och en massa att lägga ut på entreprenad borde vi kunna lägga ut fångförvaringen till Bulgarien som enligt uppgift har Europas billigaste fängelser, 30 kronor per dygn…

Det känns orimligt att en fånge ska kosta 5.900 kronor per dygn när det inte finns resurser att ta hand om gamla och sjuka.

 

 


7 responses to “Går det inte att byta plats på äldre och kriminella?

 • Luntan

  sek 30:- / dygn?
  Förslaget skulle bli en win-win situation för båda länder, även om Sverige skulle betala det dubbla.

  Gilla

 • Utländska fängelser i stället för brottslingar på gatorna | Petterssons gör skillnad!

  […] inte placera fångar i Bulgarien, Europas billigaste fängelser, till en kostnad av 30 kronor per dygn? Vi kan då placera äldre i de fina enkelrummen och med en […]

  Gilla

 • jgarn

  Gör som Norge, där har man inrättat enkla och billiga fängelser för fångar med utvisningsbeslut. Dessa fångar som således inte skall ut i det norska samhället behöver man således inte rehablitera för ett liv i Norge.

  Gilla

 • ossie

  Där skulle vi outsoursa när det gäller fängelseplatser som är mycket billigare och obekvämare, men sånt får kosta vad det kosta vill medan dessa vidriga politikers fantasi inte vet några gränser när det gäller att spara på gamla, sjuka, handikappade svenskar.

  Gilla

 • Billy Boy

  Byta plats på äldre och kriminella

  Det skulle bli knepigt att i en handvändning genomföra detta rakt av eftersom det i Sverige vid varje tidpunkt påstås finnas …

  mellan c:a 300 000 och 600 000 äldre som befinner sig i någon form av omsorg offentlig eller privat …

  … medan antalet kriminella som sitter i svenska fängelser vid varje tidpunkt uppges variera …

  mellan c:a 4 000 och 5 000.

  Källor:

  https://www.socialstyrelsen.se/Lists/Artikelkatalog/Attachments/20088/2016-2-29.pdf

  https://www.kriminalvarden.se/forskning-och-statistik/statistik-och-fakta/anstalt/#antal

  Gilla

 • Albert

  Läste någonstans om att det på 1800-talet fanns tankar om att göra Gotska Sandön till en fångkoloni enligt fransk modell (Djävulsön i Franska Guyana). Detta var i samband med att det nya cellfängelset på Långholmen skulle byggas.

  Kanske en tanke att återuppliva idag?
  Man skulle då enkelt kunna minera vattnet därikring och sedan släppa ner förnödenheter (sådant de inte kan odla själva) med fallskärm några gånger per år.
  Alternativ till denna ö kunde vara Helgeandsholmen, som ju redan befolkas av kriminella (SD undantaget). Nackdelen är dock att möjligheterna till självförsörjning inte är så stora där, (förutom god tillgång på valfläsk).

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: