Ohygieniska immigranter


Nästan alla utländska arbetstagare som testats i en studie visade sig ha mikrober som kan orsaka matförgiftning och till och med döden, och en liten andel av dem hade antibiotikaresistenta bakterier, enligt en studie i Malaysia.

Nyligen konstaterade en forskargrupp från ”Universiti Malaya”, ledd av Assoc Prof Dr Siti Nursheena Mohd Zain, att det var en mycket hög förekomst av matförgiftningsbakterier på händerna på utländska arbetare som arbetar inom livsmedelsindustrin. Prov som tagits från 383 legala migrerande arbetstagare, som hanterar mat i tre städer – Ipoh, Kuala Terengganu och Shah Alam – nästan alla indikerade en potentiell hälsorisk.  99,5% av arbetarna som testades hade nivåer av aerobplattor (APC) som översteg acceptabla värden. Allra värst var Indier, följda av Nepaleseare.

64% av de testade arbetarna hade halter  av Staphylococcus aureus som översteg acceptabla hygiennivåer, medan en femtedel visade höga nivåer av Escherichia coli ( E. coli ).  Större delen av tiden orsakar Staphylococcus bakterier inte allvarliga problem men kan bli dödligt om bakterierna kommer in i blodomloppet, lederna, benen, lungorna eller hjärtat.

TheStar

 


10 responses to “Ohygieniska immigranter

 • Cirkus Sverige.

  Och alla våldtäkter och gruppvåldtäkter som sker i Sverige…och inte ett ord om att offren utsätts för en mycket stor risk för en livsfarlig sjukdom, utöver denna sinnessjuka ”kulturberikning” som våra barn och kvinnor utsätts för.
  Att en/flera våldtäksmän får vara kvar på vår jord utan stenhårda kännbara straff.

  Tycker ni att denna regering med den förra polischefen (D.E) har gjort det bra…delade ut armband….låt detta sjuka få ett slut !!!

  VAL 2018…för FÖRSTÅND och stenhårda straff till våldtäktsmännen.

  💛 – till alla brottsoffer.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Sådant man får ta, vad gör vi inte för den heliga och trygga mångkulturen ?

  Gilla

 • Kurt

  Tack för den, ha legat 6 månader på liv och död med endokardit på lasaret tack vare Staphylococcus aureus. Njurar la av så jag fick ha dialys under tiden Jag lova är det va inget kul. Doktorn talade om för mig senare att ingen trodde att jag skulle klara livhanken eller att njurarna skulle börja funka igen.

  Gilla

  • Kurt

   Men till mångas besvikelse klarade jag mig hahaha 😉
   Tack vare den otrolig duktiga personalen (underbetalda) på AVD 8
   Nyköpings Lasarett .

   Gilla

  • B.O.R.

   Predisponerande faktorer (endokardit i Sverige):

   – Klaffprotes 20 %
   – Hjärtvitium 18 %
   – Intravenöst missbruk 17 %
   – Tidigare endokardit 11 %
   – Hjärtelektrod utan klaffprotes 8 %

   Gilla

 • Lena

  Västerländska ungdomar som tog ett års avbrott från sina studier och begav sig till Indien och Nepal en del blev smärtsamt påminda om den urusla matstandarden.
  En del blev allvarligt sjuka.
  De fick även vara med om att det fanns särskilda vagnar på tågen för kvinnor………det ansågs säkrare så,för kvinnorna.

  Gilla

  • B.O.R.

   Stackars ungdomar i ett antal östeuropeiska länder har inte råd med något avbrott från sina studier ifall att de känner suget efter exotism. De måste börja arbeta redan som högskolestudenter för att kunna betala tillbaka sina studiebanklån. Det är bankerna som lånar ut studiebidrag om man inte fyller villkoren för stipendium.

   Gilla

   • B.O.R.

    Sa jag ‘stackars’ ? Hade fel: ungdomarna får behålla hälsan och arbetskraften. Fattigdom är ingen skam, man struntar i sloganen ”Vi kan inte förbjuda fattigdom” tutad i öronen av ”humanitära” skurkar. Man har egna skurkar att fajtas med.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: