Schweiz – kan det bli till ett Nytt Kosovo?


Schweiz vann igår med 2-1 mot Serbien eller var det Kosovo som vann?

Närmare 200 000 personer med kosovoalbanskt ursprung lever i Schweiz. Att hjärtat hos de flesta av dem inte slår för Schweiz utan för Kosovo är sedan länge uppenbart.

Igår blev Schweizarna igen uppmärksammade på detta faktum när de båda målskyttarna av kosovoalbanskt ursprung efter sina träffar formade ”dubbel-örnen” med sina händer.

xhakashaqiri

kosovo_f

P.S.

Under mina först två år på gymnasiet hade jag en serbisk klasskamrat som med sin familj tvingats lämna regionen Kosovo efter långvarig brutal förföljelse (misshandel, våldtäkter, mord, …) av den serbiska delen av befolkningen som över åren hade blivit till en minoritet i sitt egna land. Han visade foton på sin familjs lantliga hus och ägor som de tvingats lämna.

Schweizarna borde fråga sig vad de har att vänta i en inte alltför avlägsen framtid. Demografin talar sitt klara språk p.g.a. födelseöverskott och vidare invandring inte minst genom giftermål hos den kosovoalbanska delen av befolkningen.

I Kosovo efter det att den serbiska delen av befolkningen i stort sett helt fördrivits blev nästa steg att utplåna alla spår av den serbiska kulturen. Bl.a. har de allra flesta serbiska kyrkorna jämnats med marken:

https://sputniknews.com/europe/201511071029735123-serbia-churches-kosovo/

”An Instagram account run by Serbian activists who were posting pictures of Christian places of worship in Kosovo which had been demolished by the region’s Albanian Muslim majority population has been removed; the site’s administration explained that the group had been posting ”disturbing images.””

 

 


6 responses to “Schweiz – kan det bli till ett Nytt Kosovo?

 • gamgubben

  Har ni ännu inte förstått att vara muslim är något de är oavsett om de bor i civiliserade länder. Målet är för många uppenbart, den forn/medeltida religionen skall segra och införa sitt styre och sina lagar vart de än hamnar.

  Gilla

 • Lena

  Jag blev full i skratt av bilderna ”en dubbelörn”, menas händerna ?
  Jag fokuserade på hans mun och den har jag sett på platser där man tar inträde och berget där de vistas är ganska roande att studera några minuter, ibland går de på två ben, ibland på fyra och gärna på knogarna.

  Gilla

 • Mässkalle

  @Bertram, Det är mycket man får tänka om stort och smått. Men för att önska måste man tänka rätt. I all vänlighet.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Mångkultur är som sagt fin fina grejer !

  Gilla

 • hllviken

  Hur länge ska schweizarna/svenskarna finna sig i att mötas av vissa invandrargruppers vidriga beteende?

  Gilla

  • Bertram

   Jag tror att många vill veta både hans och hela hans familjs identitet och bostadsadresser. Jag önskar att all sådan ohyra mördas.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: