Stäng

Schweiz – kan det bli till ett Nytt Kosovo?

Schweiz vann igår med 2-1 mot Serbien eller var det Kosovo som vann?

Närmare 200 000 personer med kosovoalbanskt ursprung lever i Schweiz. Att hjärtat hos de flesta av dem inte slår för Schweiz utan för Kosovo är sedan länge uppenbart.

Igår blev Schweizarna igen uppmärksammade på detta faktum när de båda målskyttarna av kosovoalbanskt ursprung efter sina träffar formade ”dubbel-örnen” med sina händer.

xhakashaqiri

kosovo_f

P.S.

Under mina först två år på gymnasiet hade jag en serbisk klasskamrat som med sin familj tvingats lämna regionen Kosovo efter långvarig brutal förföljelse (misshandel, våldtäkter, mord, …) av den serbiska delen av befolkningen som över åren hade blivit till en minoritet i sitt egna land. Han visade foton på sin familjs lantliga hus och ägor som de tvingats lämna.

Schweizarna borde fråga sig vad de har att vänta i en inte alltför avlägsen framtid. Demografin talar sitt klara språk p.g.a. födelseöverskott och vidare invandring inte minst genom giftermål hos den kosovoalbanska delen av befolkningen.

I Kosovo efter det att den serbiska delen av befolkningen i stort sett helt fördrivits blev nästa steg att utplåna alla spår av den serbiska kulturen. Bl.a. har de allra flesta serbiska kyrkorna jämnats med marken:

https://sputniknews.com/europe/201511071029735123-serbia-churches-kosovo/

”An Instagram account run by Serbian activists who were posting pictures of Christian places of worship in Kosovo which had been demolished by the region’s Albanian Muslim majority population has been removed; the site’s administration explained that the group had been posting ”disturbing images.””

 

 

5 reaktioner på “Schweiz – kan det bli till ett Nytt Kosovo?

  1. Har ni ännu inte förstått att vara muslim är något de är oavsett om de bor i civiliserade länder. Målet är för många uppenbart, den forn/medeltida religionen skall segra och införa sitt styre och sina lagar vart de än hamnar.

  2. Jag blev full i skratt av bilderna ”en dubbelörn”, menas händerna ?
    Jag fokuserade på hans mun och den har jag sett på platser där man tar inträde och berget där de vistas är ganska roande att studera några minuter, ibland går de på två ben, ibland på fyra och gärna på knogarna.

  3. @Bertram, Det är mycket man får tänka om stort och smått. Men för att önska måste man tänka rätt. I all vänlighet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: