Stäng

Ta ut lag efter etnicitet

Ni minns säkert kritiken mot SR när deras utsände ifrågasatte mångfalden i det svenska landslag som nu spelar VM i Ryssland.

Denna pinsamma fråga visar att den utsände är totalt okunnig om idrott. Daniel Riazat är riksdagsman för Vänsterpartiet och är bevisligen lika okunnig han, eller så är en människas etnicitet viktigare än kompetens.

Så här kommenterade han Sveriges startelva mot Sydkorea (1 – 0 till Sverige förövrigt).

Daniel Riazat (V) anser m.a.o. att de svenska spelare som vann över Sydkorea är dåliga. Kanske något som borde gå fram till dem? Toivonen och Berg är främst de spelare han ger sig på och de är definitivt inga världsspelare och håller långt från samma klass som Messi och Ronaldo. Vi som kan lite om fotboll vet dock att övriga spelare Riazat nämner håller ännu lägre klass och det är just av den anledningen de inte startar matcherna. Fast Daniel Riazat (V) kanske inte anser att kompetens är det viktiga inom idrotten, utan att etnicitet och mångfald ska stå över allt annat.

Om Riazat (V) reagerar över Janne Anderssons laguttagning, måste han sitta hemma i barnkammaren och gråta floder över det svenska damlandslaget i fotboll.

 

26 reaktioner på “Ta ut lag efter etnicitet

 1. Vad fan har en politiker med fotboll att göra?
  Vad kommer här näst? Skidlandslaget eller hockeylandslaget?

 2. Herr Riazats unika idrottskompetens borde snarast komma svensk nattorientering tillgodo istället för att slösas bort på meningslöst riksdagsarbete.

 3. Tala om att det är rasism för bönderna att ställa ut platsbalar i den svenskflaggan.

  Inte ens bönderna kan ställa ut sina platsbalar i den gula och blå för att heja på vårat fotbolslandslag.
  Den skulle även vara ett initiativ och stötta kampen mot barncancer föll heller inte i god jord.
  Det blev några bönder varse om i Torshammar mellan Sundsvall och Ånge känning av.

  Samhälsnytt skriver följande:

  Bönder hyllade Sverige i fotbolls-VM – utpekas nu som rasister

  ”Det behövs inte mycket för att bli skälld för rasist numera. Det fick några bönder i Torpshammar erfara när de ville heja på Sveriges landslag i fotbolls-VM inför den första matchen mot Sydkorea. En bild där man smyckat höbalarna i de blågula färgerna ådrog sig de nätaktivistiska ”antirasisternas” ogillande.

  Bilden lades ut på Facebook och gillades av tusentals svenskar. Men alla kunde inte uppskatta initiativet. ”Antirasister” på vänsterkanten fyllde kommentarsfälten med hets och hat mot bonden Per Johan Andersson och hans fru Katrine.

  Att det vid sidan av en hyllning till det svenska fotbollslandslaget också var ett initiativ för att stötta kampen mot barncancer blidkade inte de hatiska aktivisterna. Dessa tyckte sig i bilden få en bekräftelse på att ”alla jävla bönder är rasister”.

  – Jag blev ledsen att se kommentarer om att vi skulle vara rasister, säger Per Johan i en kommentar till Sundsvalls Tidning.

  Han förklarar att man varje år brukar göra något kul med balarna och i år var det att smycka dem i de svenska färgerna för fotbollslandslaget, för svensk jordbruk och för kampen mot barncancer.”
  https://samnytt.se/bonder-hyllade-sverige-i-fotbolls-vm-utpekas-nu-som-rasister/

 4. Han bör sniffa på IG Farbens produkt, lite gammalt nu men säkert lika effektivt nu som under tiden denna produkt va en storsäljare.

 5. Vid Hanbolls VM då var det minsann tyst om mångfalden.
  Liksom under vinter OS i alla de sporterna.
  Stockholms maran och Göteborgsvarvet bland alla dessa motionärer.
  Hur var det med mångfalden som hade anmält sig dit och var med.
  Även i Vätternrundan eller Vasaloppet och Vansbrosimmet.

  Men vart är då mångfalden i alla supporters som har åkt över till fotbolls VM för att hjälpa och heja på vårat fotbollslandslag.
  Tala om att det var ett härligt rejält supporterstöd de fick från läktarna.
  Vilket även laget tackade för efter matchen.
  Flertalet av dem är nu på väg i bilar och tåg för att tar sig ända bort till nästa arena, som ligger ca.190 ! mil längre bort.

  Vänstern med systerpartiet Fi kunde rikta in mångfalden i alla dessa Priedtåg som är runt om i landet.
  Flytta ut det som är i Humlegården till mångfalden på Järva.

 6. Varför ska slemmiga kräk alltid klanka ner på den ariska rasen? Åk hem om inget passar.

 7. Jag jobbar i offentlig förvaltning. Här vimlar det av chefer från Mellanöstern. Dom är uppenbarligen inkvoterade, för kompetens har dom inte. Hjälp säger jag bara. Chefernas svenska är på mellanstadienivå, uttrycksfullheten ännu sämre.
  En hade väldigt dåliga mattekunskaper och växlade ständigt ihop miljoner och miljarder. Det värsta hon sa på ett morgonmöte var,
  – Nu går det inte så bra, vi måste säga upp 50% av personalen. Då reste sig alla personal upp och sa,
  – Va det här har vi inte hört något om. Då ursäktade sig chefen från Mellanöstern och sa
  – Ursäkta jag menade en tjänst på 50%.
  Jag skulle kunna hålla på i oändlighet med att ge skräckexempel från dessa inkvoterade chefer från Mellanöstern, men då skulle jag få hålla på hela dagen.
  Vansinnigt att goda svenskakunskaper inte är obligatoriskt vid dessa chefsrekryteringar. IQ över 90 hade också varit önskvärt.
  Vad är det mångkultur tillför?

 8. Det finns ju några tjejer med invandrarbakgrund i damlaget. De får dessutom spela eftersom de är bland de bästa, inte för sin bakgrunds skull.

 9. Han vill väl att Jonas Sjöstedt ska bli förbundskapten. Mera negrer o araber o kommunister i landslaget. För att inte tala om damlandslaget bara vitt så långt ögat kan nå fast dom har ju många flator det får väl kompensera.

  1. Skulle platsa bättre till att ta hand om hockey-, bandy-, alpina-, curling-, simning-. och handbollslandslaget.

  2. Ja damlandslaget är säkrat men herrlandslaget i fotboll och ishockey måste få mycket mer av mångfald !
   Hur går snacket omkring svensk travsport där kryllar det ju inte heller direkt av mångkultur trots att den politiskt korrekta och mångkulturälskande kanalen TV4 sänder ombesörjer sändningarna ?

   1. Även i dem man nämnde ovan.
    Inom kanot och rodd samt segling.
    För att inte tala om inom motorsporten i synnerhet med speedway och roadracing samt motorcross.
    Inom orientering behövs det med mångfald men då är risken stor att det blir skallgång.

    Med TV4 så är de enormt dåliga med mångfalden.
    När de väljer in tävlande i deras Let’s dance.

 10. Varför gnäller han inte om Irans eller nåt av alla Afrikanska lag ? Hur ser etniciteten ut i deras lag? Jävla idiot!

 11. De stolliga teoretikerna i vänsterpartiet, finns det alldeles för många av.

  Det är tur att inte han är förbundskapten för herrlandslaget. Illa nog att han sitter i riksdagen med den analysförmågan.

  Han får väl lösa detta med att lägga in en motion om kvotering, av hur landslaget ska se ut. Efter etnicitet, hudfärg, sexuell läggning, ålder, inkomst och partitillhörighet.

  Janne Andersson är vi mer än nöjda med och han kan sin sak. Dessutom har landslagets spelare gjort det mycket bra, som har tagit sig till VM-slutspelet. Har även inlett på bästa sätt med en trepoängare.

 12. Finns ju två sätt att lösa det där på.

  Antingen fler blattar i laget eller färre blattar i Sverige.
  Om det nu är full representation de vill ha, Å andra sidan kunde vi ju haft ett SVENSKT fotbollslag.
  Hur som helst jag röstar på att omkvotera Sverige så att vi minskar ner antalet invandrare i riket istället.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: