Båt katastrof i Indonesien

Så många som 192 passagerare saknas efter att en färja sjönk i en vulkanisk sjö på Sumatra i Indonesien i Måndags.

Men det är fortfarande oklart hur många som var ombord på fartyget när det kantrade i måndags i Toba-sjön, ett populärt turistmål på Sumatra.  Båten var kraftigt överlastad, den var ”godkänd” för 43 passagerare. Hittills har fyra kroppar hittats och 18 personer räddade, enligt byrån. På onsdagen är det officiella antalet saknade 192 stycken.

Myndigheterna har skickat dykare och undervattensutrustning, cirka 400 personer, för att söka av den stora sjön, en operation som förväntas vara minst en vecka.

Toba-sjön, populär bland internationella och inhemska turister, fyller kratern av en vulkan som hade utbrott för tiotusentals år sedan. Det är en mycket djup sjö, ca 450 meter.

Det var inte klarlagt  om några utlänningar var ombord på färjan eller vad som orsakade katastrofen.

Traditionella fartyg – som i Toba-katastrofen – är sällan utrustade med tillräckligt med livvästar eller annan utrustning och fartygens tillstånd är ofta väldigt dåligt 

FjärranÖsternRedaktörens kommentar: Det är ytterst tveksamt om det i Indonesien, som har folk boende på tusentals öar, finns en enda färja som uppfyller internationella säkerhetsbestämmelser.

 

1 thoughts on “Båt katastrof i Indonesien

KommenteraAvbryt svar