Djurgårdens nyvalde ordförande dömd för mordförsök på poliser


BROTTSLIGHET. Paul Akofely är i dag 41 år och har invandrat från Kongo. Han är inte svensk medborgare och har ägnat större delen av sitt liv i Sverige åt kriminalitet.

Första domen kom 1993, då Akofely var 16 år. Han dömdes då för bland annat misshandel. Sedan dess har det rullat på. Akofely förekommer under 23 avsnitt i belastningsregistret.

Den 16 maj hade den anrika boxningsklubben Djurgården sitt årsmöte, där en ny styrelse skulle väljas. Mötet kuppades, då ett antal medlemmar dök upp oanmälda och körde över valberedningen. Flera ledamöter åkte ut och till ordförande valdes en person utan meriter från vare sig förenings- eller arbetsliv, det var Paul Akofely som bland mycket annat är dömd för mordförsök och grovt vapenbrott, efter att ha öppnat eld mot två poliser i samband med en biljakt utanför Västerås.

Läs mer om Paul Akofely  på Nya Tider…

-Pettersson fortsätter med Pauls storebror som också visat sig vara en lönsam pensionsräddare, numera död. 

Storrånaren och storebror René Akofely som hittades mördad, skjuten i huvudet den 14 maj 2014.  2009 dömdes han till sju års fängelse efter ett väpnat rån mot postterminalen i Göteborg. Han var även misstänkt för delaktighet i kuppen på Arlanda 2002 då över 40 miljoner kronor stals.

René Akofely

Polisen har inlett en förundersökning om mord och kriminaltekniker arbetade under hela förmiddagen för att säkra spår i huset på Kungsgatan. 38-åringen hittades på första våningen och hade skottskador i huvudet.

René Akofely var misstänkt för delaktighet i det stora rånet på Arlanda 2002 då över 40 miljoner kronor stals. Han åtalades för häleri men åtalet ogillades.

2009 dömdes han till sju års fängelse efter ett rån mot postterminalen vid järnvägstationen i Göteborg. Den 22 januari 2008 stormade tre tungt beväpnade rånare in på postterminalen vid järnvägstationen. Där tvingade de under vapenhot ned elva anställda på golvet.

Strax innan eller samtidigt placerades bombattrapper ut vid polishuset i centrala Göteborg och vid Citypolisens lokaler. Fem bilar sattes i brand för hindra polisen att komma fram och för att ytterligare öka förvirringen kring vad som höll på att hända. Delar av centrum spärrades av och ett 100-tal personer tvingades lämna sina hem på grund av bombhoten.

Men trots alla förberedelser och avledningsmanövrar blev storrånet mot postterminalen 2008 ett fiasko. Rånarnas mål var 80 miljoner kronor men deras plan var flera år gammal. De fick nöja sig med cirka en halv miljon kronor, det mesta i rikskuponger. Samtliga i ligan kunde senare dömas efter att två personer tjallat på dem.

René Akofely, som pekades ut som ligans huvudman, dömdes av Göteborgs tingsrätt till sju års fängelse för misshandel, olaga hot, rån, anstiftan till skadegörelse, medhjälp till sabotage och anstiftan till grovt sabotage. Han blev villkorligt frigiven ur fängelset den 31 januari 2013.

René Akofely förekommer i över 20 avsnitt i belastningsregistret. Bland annat är han dömd för vållande till annans död, övergrepp i rättssak, grovt rån samt misshandel vid ett flertal tillfällen.

2004 fastställde Svea hovrätt en dom på tre månaders fängelse gällande olaga hot från Stockholms tingsrätt. René Akofely hade, enligt domen, brevledes dödshotat en reporter på tidningen Expressen.

Brevet, som var adresserat till reportern, ankom till Expressens redaktion efter att han skrivit en artikel som handlade om Arlandarånet.

Det får räcka för denna gång, men tycker ni det är lämpligt att den kongolesiske medborgaren Paul Akofely går lös i Sverige så röstar ni naturligtvis på något parti i sjuklövern…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


11 responses to “Djurgårdens nyvalde ordförande dömd för mordförsök på poliser

 • bajen666

  Ja dessa djurgårdare. men ärligt talat så tror jag inte det är så mycket bättre i mitt lag/förening…det ser mörk ut.

  Gilla

 • Mm

  Hur kan en sådan kriminell person vara ute, borde sitta på cell i Kongo, adjö adjö

  Gilla

 • Argus

  Vi behöver lagar och politiker som utvisar grovt kriminella invandrare.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Dessa politiker och lagar finns inte och kommer heller aldrig att finnas i Sverige trots allt valfläsk från V till SD !
   SD:väljarkår tror och hoppas och naturligtvis med all rätt på ett underverk från detta parti, bara hoppas att J.Å inte gör sina väljare besvikna framöver utan verkligen gör verklighet av sina teoretiska lösningar som sägs från talarstolen i riksdagen om nu SD får politiskt inflytande efter valet vilket borde vara fallet om SD blir näst största eller kanske till och med det allra största partiet.
   Ett gigantiskt arbete väntar de politiker som verkligen VÅGAR ta tag i dagens svenska kriminella anarkisamhälle med bland annat mångkulturella parallella s.k stackars utsatta ghetton där invånarna har sina egna lagar och bestämmer sin egen agenda och inte de svenska myndigheterna, bara önska det eller de politiska partier lycka till med arbetet att återställa Folkhemmet till en respektabel kristen rättsstat igen priset kommer nog att bli högt för landet.

   Gilla

 • Kurt

  Sverige ha alldeles för länge levt i en realitets frånvänd bubbla.
  ”Sånt händer inte i Sverige” en bubbla som ha hållits vid liv av makthavarna typ facket politiska etablissemanget, media.
  Bla. som exempel ICA köttfärsskandalen :Sånt händer inte i Sverige.
  Fackets utsvävningar på medlemmarnas bekostnad :Sånt händer inte i Sverige. Listan kan göras hur långt som helst. Jag kan bara säger
  GOD MORGON SVERIGE, Ha du sovit gott?

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Detta är en vanlig strategi utövad inom islam i Europa. Danmark är utsatt! Flera idrottsföreningar är där kapade och det finns misstankar om att de kapade används för brottslig verksamhet.
  I UK har på detta sätt islam, trots att de varit i befolkningsmässig minoritét systematiskt genom kupper, föregådd av utmobbningar av ”motståndare” och efter kuppen fortsatt utmobbning av kvarvarande icke muslimer, tagit kontroll i småkommuner, men även i storstäder. Alla åtgärder drivs i skydd av PK-etablissemanget, alltså kultur-marxistiska vänstern. Polis, myndigheter, domstolar etc bemannas således av aktivister (i varje fall inom ledningarna), som slår ned all opposition. I spelet finns bl a som exempel de ca 100000 småflickor som under 15 år sålts ut av etablissemanget åt pedofila våldtäktsmän, där Tommy Robinssons fängslande är ett exempel på hur opposition slås ned med ”Sovjetmetoder”.

  Men RF normalstadgar för en idrottsförening ger faktiskt den avgående styrelsen i boxningsklubben en möjlighet att slå tillbaks en kupp. Så den som kan bör meddela den avgående styrelsen att de bör kontakta en jurist (advokat) samt RF jurister. Förmodligen lär kuppmakarna svara med hot, misshandel etc!

  Snart är det lika här i Sverige också. Rösta rätt 9/9!!!!

  Gilla

  • Pettersson

   Islam?

   Jag har svårt att tänka mig att Akofely är muslim.

   Gilla

   • Argus

    Det finns sju Akofely i Sverige varav en Kareem som enligt ”Svenska namn”: ”Kareem kommer från arabiska…Kareem betyder ”generös” från Gud är generös”. Med andra ord ett muslimskt namn. Enligt Helena Akofely kom hon och hennes man hit med fyra barn och hon födde minst ett till här så det verkar vara samma släkt.

    Gilla

 • Suzie

  Det är en stor synd och skam att Sd toppen gjorde sig av med Kent Ekeroth, som jämte Thoralf Alfsson (som petades från riksdagslistan 2014) är de bästa riksdagsledamöter Sd någonsin haft.
  Hoppas innerligt att Kent E kommer tillbaka till riksdagen inom en snar framtid för Sverige och svenska folket behöver den tuffe,modige,påläste ,sanningssägande och med starkt rättvisepatos kämpen Kent E.
  Han är helt oslagbart bra i sin sistaa debatt i riksdagen mot socialisten tillika migrationsminister Helen Fritzon angående utvisning av kriminella.Migrationsministern formligen lyser av hat och hennes upprepade vurmande för utländska grova brottslingars ”rätt” till skyddad lyxtillvaro i brottsparadiset Sverige är så groteskt otäckt och uppenbar så man blir illamående och heligt vred,som den socialist hon är så uppvisar hon noll medkänsla för alla brottsoffer,det viktigaste för henne och den feministiska socialistjunta hon sitter i är att utlänningar som begår grova brott i Sverige skall skyddas från utvisning till hemlandet då de riskerar hårda straff där detta upprepar hon gång på gång och understryker att där följer Sverige minsann internationell lag och det är hon myckeet stolt över.
  Svenska folket måste rösta bort sjukklöverligan innan dessa folk och landsförrädare lyckats fullborda sin djävulska landsomstörtande plan.

  Gilla

 • Hanna

  Godtrogna Sverige med sina mer eller mindre ideella föreningar….. Den tiden är förbi…., Tvivlar på att denne man vill göra en ideell insats för sporten, handlar nog om något annat, typ bidrag.

  Gillad av 1 person

 • Joy

  Sverige har blivit ett land där kriminella får råda i många sammanhang. Det har gått totalt snett!

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: