Vad är relevant enligt Sveriges Radio?


MEDIA. Vi sätter trovärdigheten främst. I vårt dagliga journalistiska arbete arbetar vi på olika sätt för att leva upp till publikens förtroende. Vi är måna om att ge en bred, mångsidig och nyanserad bild. Vår strävan är att publicera det som är sant och RELEVANT, skriver Sveriges Radio på sin hemsida. 

Relevant betyder: hör till saken, betydelsefull, som är av intresse i det aktuella sammanhanget. Motsatsen är ovidkommande.

Sveriges Radio rapporterade igår att polisen gripit tre ungdomar i Arvika. – De har krossat rutor och kastat sten och möbler på hus, och uppfört sig illa, säger Peter Persson, vakthavande befäl på polisen.

Ungdomarna bor i närheten av området där de greps. Senare under kvällen anhölls ungdomarna.

-Pettersson undrar om det inte är RELEVANT att berätta att de tre ungdomarna är asylsökande och flyttade nyligen till sitt asylboende i Arvika.

Menar alltså Sveriges Radio att det är ovidkommande att unga, nyinflyttade, asylsökande män krossar rutor, kastar sten, kastar möbler och uppför sig illa?

Arvika Nyheter ska ha en eloge för att de skriver sanningen.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


12 responses to “Vad är relevant enligt Sveriges Radio?

 • Pannloest kadaver

  Systembolaget saeljer sanning i flaska.

  Gilla

 • Björn

  SVT och SR sitter i en guldsits och de vet om det.
  Ingen politiker vågar kritisera dem ordentligt av rädsla att bli anklagad för att försöka styra public service politiskt.
  Man behöver inte bry sig om hur många tittare/lyssnare man har (och gör det inte heller) för man vet att man får mångmiljardbelopp i tilldelning ändå.
  Ingen granskar public service utom den extremt tandlösa Granskningsnämnden.
  Snacka om skyddad verkstad!

  Gilla

 • Erik Bergman

  Alla som uppför sig illa ska kastas ut ur landet oavsett ev asylskäl.

  Gilla

 • Jörgen

  Sanningsofober hela bunten, dom ljuger sig hellre blåa i ansiktet än säger ett sanningens ord.
  Men det västa är att ni nu ska betaladessa amöbor på skattsedels framöver.

  Gillad av 1 person

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den kompakta respektlösheten och folkföraktet vilar tungt över vårt arma land, där den moraliska, ekonomiska och politiska korruptionen ogenerat utspelas framför våra ögon och där det samlade etablissemangets hycklande aktörer vältrar sig i självgodhetens och förnumstighetens kvalmiga dunbolster, tryggt avskärmade från den bistra verklighetens brutala beskaffenhet.

  Absurditeten i ovan angivna produktbeskrivning, vilken urartat i ren propagandistisk perversion, motsvarar ett oförtäckt hån mot svenska folkets intellekt och förmåga att genomskåda det nationella sveket!
  Andreas.

  Gilla

 • ossie

  BULLSHIT !!

  Gilla

 • Mike E

  SVT/SR har brutit alla regler när det gäller saklighet och opartiskhet. Inget annat land än Sverige hade tillåtit ”public service” att bete sig så här men journalisterna har makten i Sverige och alla politiker är skiträdda för dem.

  Gilla

  • Argus

   Det är lika illa i Storbritannien både inom journalistiken och landet. Är det korrelation (samvariation) eller kausalitet (orsakssamband)? Ja döm själva.

   Gilla

 • Joy

  Att de orkar!

  Gilla

 • Jan

  Public service har som regel att förtiga nyhet som är negativa för den förda migrationspolitiken – rörtiga och förringa.

  Gilla

 • Blodsven

  De ljuger redan på hemsidan, så då kan vi ju räkna ut resten…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: