Låg i elva timmar på akuten i Lund utan vård – dog ett dygn senare


VÄLFÄRD. En 90-årig man som kom in till akuten på SUS i Lund efter en fallolycka och misstänkt lunginflammation fick ligga och vänta i en korridor i elva timmar i väntan på en plats. Det rapporterar Sydsvenskan.

Under vistelsen på akuten fick han hjälp att vända sig i sängen en gång, men i övrigt har inga andra omvårdnadsinsatser erbjudits patienten. Det finns heller inga journalanteckningar på att mannen fått mat eller dryck.

Han blev slutligen förd med ambulans till Centralsjukhuset i Kristianstad men där försämrades hans hälsa och han dog följande dag. Händelsen inträffade år 2016 och har nu utretts av Inspektionen för vård- och omsorg, Ivo.

Ivo konstaterar att vårdplatsbrister utgör ett hot mot patientsäkerheten och att vårdgivaren brustit i att planera, leda och kontrollera verksamheten, samt att dokumentationen varit undermålig.

-Pettersson säger att detta tar vi upp enbart för att statsminister Löfven vill diskutera välfärd i stället för invandring.

Vet du Stefan, hur många människor som arbetar i invandringsindustrin som dadda år vuxna människor och som i stället skulle kunna arbeta i vården?

Varför tjänar en biståndshandläggare mer än vårdpersonal och poliser, Stefan?

 

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


21 responses to “Låg i elva timmar på akuten i Lund utan vård – dog ett dygn senare

 • Jaeu

  Skaffa president i Sweden i stället

  Gilla

 • hllviken

  mm

  Gilla

 • hllviken

  lll

  Gilla

 • gamgubben

  Mycket av kaoset på våra akutmottagningar är naturligtvis att vårdcentralerna endast gör de enkla jobben. I måndags fick jag rosfeber i ett ben, vårdcentralen skrev ut antibiotika som inte verkade igår fredag blev jag remitterad till närmaste akut Kom in 15:15 fick intravenöst antibiotika kl 21:00. Att sätta en shunt kan alla sjuksköterskor på alla VC men av någon anledning så görs det inte. Den importerade läkaren hade säkert med hjälp av Fass hittat lämpligt medel som få mindre än 10 minuter kunnat administrerats direkt. Istället blev jag inlagd och fick ytterligare en injektion kl 05:00 idag, den hade kunnat ges på VC i vår lilla Stad. Svenska läkare är förmodligen de mest ineffektiva i förhållande till sin utbildning. OBS de som jobbar på landstingets VC.

  Gilla

 • Erik Bergman

  Vi måste börja göra invandrarna. När en anhörig åker in till sjukhus måste hela släkten åka till sjukhuset och hota personalen tills dom prioriterar den anhörige.

  Gilla

 • hllviken

  Det finns något som blivit bättre

  Gilla

 • age

  Knappast förvånad!
  Vi blev skickade i ilfart från Sankt Eriks Ögonsjukhus till akuten på Södertälje sjukhus.
  Anledningen var en konstaterad stroke i ett öga.

  På akuten var det lungt och väntan blev lång.
  Endast 4 personer väntade.
  Lugnet upphörde när en ”familj” syrianer ( den folkgrupp som styr Södertälje) kom instormande.
  Ingen av dem hade synlig anledning till akutvård.
  Narurligtvis ”lyckades” de komma före oss, som väntat i timmar!

  Min inställning till den folkgruppen är kanske speciell?
  Tre djärva män (som Owe Thörnqvist sjunger i sin låt, ”Sverigebesöket)
  slog ner och rånade min pappa på pensionen han just hämtat ut.
  Han dog sedan av sviterna.

  Hurra för syrianerna! – eller kanske inte?
  Syrianerna fick ju i alla fall akutvård före oss svenskar som väntat länge!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Mia !
  Att inte våga stå för sina åsikter under riktigt namn är inte ok men är ett tecken på att demokratin med yttrandefrihet inte fungerar tillfredställande vilket den inte gör i dagens Sverige när vissa åsikter och uttryck bestraffas medan andra frias och återigen så anser jag att åsikter och påståenden från höger om M av makthavarna anses som allvarligare än åsikter och påståenden från vänster om V.
  Naturligtvis ska alla försöka lägga band på sig och föra en sund diskussion om andra människor och grupper i samhället men tyvärr så jäser det i dagens Sverige efter decinnier av totalt hänsynslös och okontrollerad massinvandring som skapat kaos och orättvisor i Folkhemmet och mot infödda hederliga arbetande svenskar och dessutom visar ju de folkvalda politikerna ett förakt mot sitt eget folk vilket självklart inte gör saken bättre.
  Efter valet vet vi vilka partier den svenska väljarkåren satt i riksdagen och vilken väg Sverige kommer att ta, bara att vänta och se.
  Undertecknad:
  Kenth Andersson, ej påhittat namn !

  Gilla

 • hllviken

  jj

  Gilla

 • Lena

  Min numera avlidna mor vid en mycket hög ålder, önskade för några år sedan en utredning om vissa av hennes sjukdomsproblem, hon blev inlagd och låg där några dagar, sedan ringde hon mig med uppmaningen , ”kom och hämta mig nu” !
  Med all respekt för min kunniga mor så åkte jag direkt, väl på sjukhuset så klädde min mor sig i sina privata kläder, jag hämtade en rullstol och hon satte sig i den, det bar iväg till friheten!
  Vi passerade sjuksköterskemottagningen , tackade och rullade vidare, de skrek efter oss, ”ni måste skrivas ut”, jag svarade det kan göra när ni har tid, adjö.
  Vi åkte därefter till en glasskiosk, satte oss vid hamnen och njöt av både glassen och friheten.

  Gilla

 • eva

  Då så, då är ytterligare en somalier eller arab försörjd.

  Gilla

 • Monica

  Denne 90-årige patient var själv läkare framgick av en tidningsartikel. Jag blev förvånad och antog att han och hans anhöriga hade en gräddfil beträffande vård p g a sina förbindelser. En kvinna berättade för mig när hon personligen tog kontakt med en läkare beträffande hennes mans akutintag stod där en kompetent överläkare som var redo att ta emot honom ögonblickligen. En annan gång när hon inte hade denna förbindelse var det endast en läkarkandidat tillgänglig som var långt ifrån kompetent.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Oj det var lång väntetid i en korridor inom som det brukar heta världens bästa sjukvård, måste ha varit många ännu sjukare som behövde gå före denna stackars man !
  Är mycket släktträffar numera på svenska akutmottagningar.
  Får bli en sådan där berömd s.k Lex-Maria anmälan så är problemet löst till nästa gång !!!

  Gilla

 • Mimmo

  Sveriges infrastruktur-sjukvård-omsorg-skola-pensioner mm är inte byggt för att plötsligt ta hand om mängder med U-landsmänniskor1-3 miljoner som under ngt decenium nu invaderat vårt land. Svenskarna själva har blivit 2-3 klassens innevånare i sitt eget land tyvärr.
  Många nyanlända pensionärer tex får ÄFS (äldreförsörnings stöd) som i många fall ger mer slantar än en ordinär pensionär + att de får betala hemtjänst 0 kronor,svensken får betala 2-300 kr per gång.
  FNs profetia om Sverige som U-land år 2030 ser ut att bli verklighet…….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: