Kristna i Pakistan minns Asia Bibi på nio-årsdagen av hennes gripande


ISLAM. Asia Bibi är en katolsk kristen kvinna, som dömdes till döden för hädelse – även kallat blasfemi – i Pakistan 2010. Hon hade då hamnat i bråk med en muslimsk kvinna, och påstås ha fällt nedsättande kommentarer om profeten Muhammed.

Domen har väckt internationell uppmärksamhet. Särskilt efter att två politiker som försökte ingripa mördades 2011. Bland annat Amnesty har fördömt domen.

”Min Kristus dog för mig. Vad gjorde Mohammed för er?” är den kommentar Asia Bibi påstås ha sagt och gjort att hon nu suttit nio år i fängelse.

-Pettersson som ser facit undrar samma sak. Vad har Mohammed gjort för muslimerna och världen? Svaret en hel del men inget bra, Mohammed var en skitstövel, mördare, krigsherre, pedofil, lögnare, slavhandlare med mera.

Jag har dock aldrig hört Sveriges utrikesminister Margot Wallström protesterat mot Asia Bibis fängslande eller mot annat som Muhammeds lärjungar ställer till med.

Vad gör Svenska Kyrkan för världens kristna som förföljs och mördas av muslimer?

Länk…

Om Asia Bibi på bloggen…

Darura ger muslimer möjligheter att äta griskött grillat på glöden från några koraner.

TIDIGARE 2016-10-13. Ny rättegång för hädelsedömda Asia Bibi

ISLAM. Högsta domstolen i Pakistan inleder idag sin prövning av hädelsedomen mot Asia Bibi. Den kristna kvinnan har suttit fängslad sedan 2009, och blivit en symbol för de hårda hädelselagar som drabbar Pakistans icke-muslimska minoriteter särskilt hårt.

UPPDATERAT: När HD i Islamabad på torsdagen skulle avgöra Asia Bibis öde hoppade en av de tre domarna oväntat av. Det är oklart när fallet kan tas upp nästa gång. Sju års väntan för att Asia ställt den helt legitima frågan: Vad gjorde Muhammed för er? 

Asia med två döttrar

Asia Bibis döttrar

Tre av Asias döttrar nyligen

”Hon behöver våra böner mer än någonsin nu”, skriver Christian Solidarity Worldwide i en vädjan om förbön för Asia Bibi.

CSW önskar att kristna ber för en friande dom och för att Asia Bibi, som är i 50-årsåldern och har utsatts för förgiftningsförsök i fängelset, ska orka med rättegången. Man ber också om förbön för hennes juridiska biträde, Saiful Malook, och för de tre domare som ska avgöra ärendet.

Också Pakistans omkring sju miljoner kristna, ”som kan drabbas av återverkningar, oavsett vilket domslutet det blir”, behöver förbön, skriver CSW, liksom alla andra som väntar på rättvisa efter att ha åtalats eller dömts för hädelse.

Högsta domstolen inleder sina förhandlingar i Asia Bibis ärende idag, två år efter att dödsdomen mot henne fastställdes av en domstol i Lahore.

Minst 17 personer har dömts till döden för hädelse i Pakistan och minst 20 personer avtjänar livstidsstraff.

Även om hitills inget dödsstraff verkställts efter en hädelsedom, så har minst fem personer som misstänkts för hädelse mördats i polishäkte de senaste åren – ibland av sina egna vakter, uppger pakistanska Daily Times.

Anklagelserna mot Asia Bibi fördes fram av en grupp muslimska kvinnor efter en dispyt i juni 2009 i provinsen Punjab. Kvinnorna plockade bär tillsammans, och de andra kvinnorna blev upprörda över att Asia Bibi drack från samma vattenskål som muslimerna.

”Min Kristus dog för mig. Vad gjorde Mohammed för er?” ska Asia Bibi ha sagt under bråket, vilket polisanmäldes som ett brott mot hädelselagen.

Rättegången i Högsta domstolen skulle egentligen ha inletts i mars. Den sköts upp efter avrättningen av Mumtaz Qadri, hyllad som en hjälte av många pakistanier sedan han 2011 mördat en guvernör som gett sitt stöd åt Asia Bibi.

Tidigare  om Asia Bibi på bloggen

-Pettersson undrar också vad Muhammed gjort för muslimerna eftersom dom tror på honom? Jag undrar också vad svenska kyrkan gör för alla minoriteter som muslimerna förföljer här hemma och i världen…


8 responses to “Kristna i Pakistan minns Asia Bibi på nio-årsdagen av hennes gripande

 • The proud swede

  Religion är roten till allt ont, det finns det hyfsat mycket bevis för.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Ingen politiskt initierad medlem ur Svenska Kyrkan förmår inbilla sig att vår statskonstnärligt herostratiska ärkebiskop skulle ta sig för med att fördöma detta vidriga övergrepp mot mänskliga rättigheter, då sagda korankonvertit endast skrider till sina islamistiska trosfränders fromma och därför kan luta sig tillbaka med kräklan över skölden då någon kristen själ orättmätigt hamnat i trångmål, samtidigt som hon hycklande suckar och mumlar något om ”trist” och skrapar lite förstrött med bockfoten mot domkyrkans stengolv.

  Någon förbön för Pakistan kan vi då ta mig tusan icke förvänta oss, men vad Muhammed gjort för Jackelén står ställt utom allt rimligt tvivel!
  Andreas.

  Gilla

 • ruben

  Det låter, som en ond saga utspelat i ett ociviliserat 600-tal. Är svenska UD och kyrkan tysta? Är muslimer så högtravade, så de inte ens vill dela vattenskål med icke-muslimer? Jag vet inte vad, som är sant. Hon borde släppas så fort, som möjligt så hon kan kan återförenas med familjen. Som sagt var, vad säger UD och Svenska kyrkan? Sverige hade kunnat givit henne svenskt medborgarskap, straffimmunitet och tillfälligt pass i bästa Raoul Wallenbergs anda. Det hade gjort mej både stolt och glad.

  Gilla

 • Joy

  Jag är kristen och det hon sa var klokt och ödmjukt. Men en muslim måste hata, det har de gjort sedan eländet islam startade. Eld och svärd skulle islam spridas med.

  Gilla

 • Inconvenient Observations

  Svenska kyrkan ägnar sig åt floskler, mysa med imamer kopplade till Muslimska Brödraskapet och frysa ut präster som engagerar sig för förföljda kristna.

  Gilla

 • KENT

  Margot Wallström hon är väl en av chefsarkitekterna av att driva Sverige in i islamismens svarta töcken.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: