En f.d. idyll *uppdaterad


Lilla Strömsnäsbruk i Markaryds kommun är en av många landsbygdsorter som brottats med ett vikande befolkningsunderlag.

Från 1970 har befolkningskurvan stadigt pekat nedåt, men 2013 vände den plötsligt uppåt och orsaken till detta är densamma som på många svenska orter. Uppdatering sist i inlägget

Strömsnäsbruk har idag cirka 2 400 invånare, en ökning med 18 procent jämfört med år 2000 och 10 procent jämfört med 2010. I det här dokumentet kan vi läsa orsaken till denna befolkningsökning. Utan asylinvandring hade Strömsnäsbruk istället sett en fortsatt vikande befolkningskurva, närmare ett minus på 3 procent jämfört med 2010.

Svensk asylpolitik och Migrationsverket har i Strömsnäsbruk, precis som på många mindre orter runt om i landet, funnit lösningen på den avfolkning som annars sker. Politiker på både riks- och lokal nivå jublar förstås, men hur är det med lokalbefolkningen? Står de och jublar ikapp med sina folkvalda?

Nja, det är nog si och så med det.

2014 kunde man i Smålänningen läsa hur otryggheten breder ut sig i Strömsnäsbruk. I en stor enkätundersökning visade det sig att orten sticker ut rejält från övriga i Kronobergs län. Folk på orten beskrev att de inte vågar gå ut ensamma på kvällarna och rädslan för att utsättas för brott var stor. Polisen nämnde att det handlar om en begränsad klick individer som står för alla brott, utan att närmare gå in på vilka.

I Smålänningen kunde man året efter läsa en artikel som jag tror många landsortsbor känner igen från sina lokala tidningar. En fastighet som var tänkt att bli ett trygghetsboende för äldre, förvandlades istället till ett asylboende. Visst känns detta igen?

2017 kunde man läsa i Smålänningen om ett stort gängbråk med 25-30 personer inblandade. Så mycket får man inte veta, annat än att personerna som var inblandade var i åldrarna 17-30 och kom från olika delar av södra Sverige. Utan att använda mig av förutfattade meningar, låter detta som ett av alla importerade problem där hela familjer samlas för att hämnas.

I fredags kunde vi också läsa om en 20-åring som dömts för att ha anlagt en brand i en muslimsk bönelokal. Jodå, även i en liten ort som Strömsnäsbruk finns de. Enligt 20-åringen skulle branden vara en hämnd på en person som befann sig inne i bönelokalen vid tidpunkten. Med tanke på de ringa uppgifter vi delges, får man förmoda att 20-åringen inte tillhör de högerextrema kretsar som brukar få skulden för alla anlagda bränder i moskéer och synagogor.

När media väljer att dölja, tvingar man läsarna till att själva dra slutsatser i form av spekulationer. Kan hämnden kopplas till det storbråk som skedde 2017 och som nämns ovan? Tittar man på en annan anlagd brand i Strömsnäsbruk 2016 får man en ganska klar bild på attentatsmannens härkomst. Eftersom polisen vädjar om hjälp får man förmoda att mannen på bilden inte tillhör kända våldsverkare från orten, utan är en tillrest buse som på order av någon anlägger en brand på en lokal pizzeria.

Fast den bästa bilden av en liten orts förfall kan vi ta del av i Samtiden, där man i tre artiklar beskriver utvecklingen och otryggheten i lilla Strömsnäsbruk. Läs dem, för det som beskrivs blir allt vanligare i Sverige, inte minst med tanke på regeringens nya bosättningslag.

En liten aptitretare från artiklarna.

”På 50- och 60-talet kom jugoslaver, greker, finnar och danskar…//… Alla integrerades utan en timme sfi…//…Det var en idyll…//…Efter 40 år här känner jag mig inte längre hemma. Araberna har tagit över allt. På gatorna dominerar de gatubilden…//…Ingen svensk går dit längre (ortens badplats)”

Läs som sagt, för detta sker just nu runt om i hela Sverige.

Vilda västern i Småland

Idyll i sönderfall 1

Idyll i sönderfall 2

*Uppdaterad 2018-06-16

Expressen bekräftar nu att SD-tidningen Samtiden har rätt i sin beskrivning av lilla Strömsnäsbruk. En liten ort i Sverige som är på väg att förändras p.g.a. stor invandring från utomeuropeiska länder och regeringens anvisningslag. En ung grabb med rötterna i Syrien säger bl.a. att det säkert finns syrier i Strömsnäsbruk som tänker rösta på SD och att det inte är säkert att ”rasisterna” har fel.

Expressen


28 responses to “En f.d. idyll *uppdaterad

 • Lena

  Jag vistas i en annan ”idyll” centralt de veckor som jag besöker Sverige varje år sommartid.
  Det har varit stundtals mycket varmt och jag har ett fönster mot gatan öppet, det är sällan som jag hör svenska talas, de som passerar förbi, talar ett aggressivt språk och det är nästan 100% av männen som hörs, samt röster från barn.

  Gilla

 • Krister

  Jag blir smått upprörd. Politikerna driver en politik som avbefolkar gles- och landsbygd. Sen påstår de att man behöver invandring för att förhindra det. Skitpolitiker rent ut sagt. Men frågan är om det är med flit eller pga att de är värdelösa. Och dessa politiker ska vi försörja. Fy!

  Gilla

 • Stenbock

  Efter min korta semesterresa är jag idag tillbaka i Absurdistan.Som bekant har den som rest en del att berätta.
  Själv har jag positiva nyheter åt alla Petterssons läsare,(med få undantag) från Führerin Merkels domäner.
  På nära håll har jag upplevt två spännande veckor,när nu inrikesminister Seehofer från Bayern,börjat utmana henne.
  På måndag sker det som många på bloggen längtat efter i årtal.Merkel står inför verkligt stor fara,att helt enkelt bli avsatt eller tvingas avgå.
  Orsaken som kommer stjälpa hela lasten är,att under måndagen kommer Seehofer att införa stopp vid södra gränsen,för alla de lyckosökare bl.a (afrikanska niggrar) som nu befinner sig på sin vandring mot norr,från Italien/Grekland.Dessa kommer att visas tillbaka innan de ens satt sin fot i ”godhjärtade Deutschland”. Alltså ett åter införande av Dublin-avtalet.
  Detta hans beslut är ingen ny idè utan har länge varit aktuell.Som jag skrivit tidigare,utövar ju Merkel samma typ av politik som i Absurdistan.
  Vilket betyder ” i morgon” blir allt bättre.
  Det intressanta i det hela är inte enbart,att vandringsvägen till bl.a. ”vårt lyckans land” nu möter ett absolut hinder.Detta eftersom Frankrike infört samma åtgärder,vid sin Italienska gräns.Återstår nu bara Nordsjön,och från det hållet kommer ju tack o. lov få !
  Diktator Merkel och hennes grupp,som drömmer om herravälde över hela kontinenten,rasar nu under några få dagar helt samman.
  Därför kan detta Seehofers beslut också innebära finalen,för hela EU !!

  Gillad av 1 person

 • Olle

  Visst mörkas det, speciellt SVT.
  Inte mycket sägs om Österrike och Italien.
  Inget sägs om alla överfall och mord i Tyskland.
  Det passar liksom inte in i rapporteringen.

  Gillad av 1 person

  • Macke

   SVT bestämmer själva vad som är nyheter.
   Johan på GS ringde upp nyhetschefen Ulf Jansson.
   GS avslöjanden var inga nyheter för det var opionsbildning.
   Uppsatt skriven lapp i en tvättstuga var en nyhet
   Samt en med huckle som pendlade hade fått frågan om hon sov med den på sig.

   ”SVT:s chef ‘SVT bestämmer vad som är nyheter”
   https://www.bitchute.com/video/sOUkEnNjFxsU/

   Gilla

 • Krister

  En av flera noga planerade sätt av våra politiker att kunna öka invandringen. Först driver man under längre tid en politik som avbefolkar gles- och landsbygd. När avbefolkningen blir ett uppenbart problem utanför storstadsregionerna fyller man på med det nya folket. Det man dock inte räknat med var beteendet hos den nya befolkningen.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  En gång i tiden när man växte upp så var hela Sverige en idyll men det var då det, så fick det inte vara tyckte våra folkvalda politiker !

  Gillad av 1 person

 • Ståfräs

  Vingåkers kommun hälsar att det är bara i rasistiska SD ledda kommuner det är problem för där bor bara puckon.

  Gilla

 • Macke

  Läs vad Thoralf har skrivet om dessa bränder med moskéer
  Där media hela tiden nämner om att det är högerextrema krafter som ligger bakom dessa bränder.

  I lilla Smedby strax utanför Kalmar mot Nybro brann det i en moské som polisen mörkade.

  Enl polisen var den efter att polisens tekniker hade gjort sin undersökning så fanns det inget brott bakom. Det var med högst sannolikt att branden hade uppstått troligen av ett tekniskt fel på ett el- element.
  Vilket media upplyste om.
  Thoralf begärde ut allmänna handlingar om branden och fick se att förundersökningen var nedlagd och sekretessbelagd.
  Thoralf överklagade om att handlingarna var sekretessbelagda när media hade fått kännedom om brandorsaken.
  Thoralf fick därefter ut handlingar och där stod även att elmaterial från elementet hade skickats vidare till NFC.
  Polisen hade valt att ej skicka med handlingarna om undersökningen från NFC.
  Thoralf tog då istället kont. med NFC och begärde ut dem därifrån.
  Thoralf har lagt ut svaret i sin helhet från NFC.
  Där framkommer det klart att:
  ”Resultatet talar starkt för att något elelektriskt fel på det insända materialet inte har orsakat branden”.

  Thoralf avslutar sin slutsats med:
  ”Med andra ord så talar allt för att det var en anlagd mordbrand som polisen i Kalmar av någon underlig anledningen ville dölja!

  Eftersom branden startade bara någon vecka innan shiamuslimer skulle börja fira Aashura så är min gissning att det var sunnimuslimer som låg bakom brandattentatet !”

  http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/06/01/11538189-kalmarpolisen-morkade-mordbrand/

  Gillad av 2 personer

  • hllviken

   Vad vore livet utan Thoralf?

   Gilla

  • eva

   I Nyforsmoskén i Eskilstuna figurerade en frittös som pyroman.

   Gilla

   • Macke

    Stefan Löfven som även gick ut och fördömde mordattentatet av högerextrema.
    Först var det ett vittne inne i lokalen som hade sett någon kasta in ett brinnande föremål.
    Hur pass trovärdig var denne.
    Därefter kom fritösen in i bilden men brandpersonalen dementerade den uppg på störst.
    För det fanns inte vare sig någon frittös eller ens ett kök i deras källarlokal.
    Att det sedan visade sig vara barn som lekt och hade vistats i ett rum med kläder där det började brinna.
    Därefter då blev det tyst i media.

    Gilla

 • Mike E

  Afrika och Mellanöstern ser självklart ut som de gör på grund av folket som bor där, inte på grund av någon mystisk jordstrålning.
  Det galna postmoderna socialistiska matriarkatet som styr Sverige anser dock att alla individer på jorden är identiska och då måste problemen i Afrika och Mellanöstern bero på omgivningen.

  Gilla

 • Argus

  Om man importerar tredje världen så får man så småningom också tredje världen. Efter ”Tvärvändningen” så väntar jag på att man formaliserar den och skickar Regeringens proposition 1975:26 till historiens soptipp. Märk väl att det var en enig riksdag som antog den.

  Gilla

  • Macke

   Denna som Olof Palme med Anna – Greta Leijon lade in.
   Utan att en folkomröstning gjordes.
   Innan total mörkades den av dåvarande regering för media och det svenska folket.

   Med införandet av religionsfriheten som gjordes utan folkomröstning.
   Hade denna stoppats då hade det förhoppningsvis bromsat islam.

   Gilla

 • hllviken

  lll

  Gilla

 • Lena

  Så var det i UK för decennier sedan ……………nu är det så här.
  Polisen har taktik för att hindra folket, vilken taktik använde de för att förhindra de äckliga pedofilerna från att förstöra barn ?

  Gilla

 • KENT

  Detta är legio i alla avfolkningsorter där industrin har flyttat ut eller lagt ner.
  Kommunala bostadsbolag som i annat fall hade varit konkursmässiga har fyllts med invandrare från Mena och kommunalråden har jublat över tillskotten. Men nu så börjar det bli kallt i byxan när kommunerna själva får ta över försörjningen och problemen hopas på hög.
  Allt detta har hittills skett långt från Södermalm där supportrar av den förda politiken finns. De har ej fått delta i det praktiska av deras rosenröda drömmar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: