Stäng

Låt Stefan Löfven prata välfärd i valrörelsen

VALET 2018. Som ni vet påstår statsminister Stefan Löfven (S), många andra politiker och en massa journalister att Sverigedemokraternas framgångar i opinionsmätningarna på senare tid beror på att det pratats för mycket asylinvandring. Det kommer att bli annat när vi får prata välfärd säger statsministern. 

-Pettersson vill inte gärna vara elak så låt oss debattera välfärd Stefan…

Statistik från FN-organet World health organisation, WHO, och från OECD, Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling visar att Sverige ligger i bottenskiktet vad det gäller antalet vårdplatser per tusen invånare.

OECD:s statistik sträcker sig fram till 2010 och täcker in organisationens 34 medlemsstater som alla är industriländer.

Sverige hade 2,7 vårdplatser per tusen invånare under 2010 vilket placerar oss bakom länder som Polen (6,6 ), Spanien (3,2), Slovenien (4,6) och Ungern (7,2), enligt OECD:s statistik.

Flest vårdplatser per tusen invånare hade Japan (13,6), som har en åldrande befolkning men tänker lösa problemen utan invandring. 

Även i WHO:s statistik, som täcker in också utvecklingsländerna, hamnar Sverige långt ner i listan, enligt FN-organisationens senaste rapport.

Före Sverige hamnar länder som Azerbajdzjan (7,5), Armenien (3,7), Etiopien (6,3), Kazakstan (7,6), Mongoliet (5,8) och Turkmenistan (4,0).

Läs Stefan, visst är det trevligt att Etiopien som har en mycket ung befolkning har drygt dubbelt så  många vårdplatser som Sverige. Visst alliansen hade makten i vissa år men minskningen började långt innan då ditt parti styrde Stefan.

De tre första filmerna

Källa sista filmen 

24 reaktioner på “Låt Stefan Löfven prata välfärd i valrörelsen

 1. Det blir konstigt att jämföra Sverige och Etiopien när det gäller sjukvård med tanke på att Etiopien har så hög barnadödlighet och att sjukhusen är så dåligt rustade att diabetiker inte alltid har tillgång till insulin.

  Två länder som ligger på helt skilda nivåer i sjukvårdssammanhang.

  1. Konstigt?
   Kanske snarare obekvämt för en inbiten sosse och det säger jag inte om.
   Helst sopa under mattan.

  2. Trotts dina påpekanden så ligger Etiopien långt före Sverige, så jag håller med dig om att det är två länder som ligger på olika nivåer.
   Sverige ligger nämligen på en mycket lägre nivå än Etiopien.

  3. Vad är det du inte förstår igen? Etiopien har tagit höjd för sina behov som säkert är de du räknar upp. Här har vänsterpacket, eller den röda pestens kreatur som styr inte tagit höjd för våra behov som bl.a är den åldrande svenska befolkningen som dessutom byggt upp allt som invällande parasiter nu helt skamlöst tar del av, plundrar och förstör. Det som de invällande bruna och svarta massorna tar ska istället gå till våra äldre. Är du med?

   1. Du har tydligen inte ens läst länken jag skickade med och om du har det – är det sådan sjukvård du skulle föredar?.

    EN kirurg och en vikarie för en million personer som tillhör detta sjukhus. Svårt sjuka bärs dit i en säng av brist på ambulans. Alla dessa invånare som måste avstå från sjukvård för att de inte har råd.

    Du skulle behöva bo där ett tag och uppleva skillnaden.

 2. Måste bli tungt för Lövet att prata om en välfärd som inte längre existerar på grund av en nästan 40-årig totalt okontrollerad hänsynslös och helt vansinnig massinvandring som bedrivits av 7 klöverns partier !
  Dum, dummare dummast.
  Blir definitivt en röst på AFS i September !

  1. Löven kan få diskutera vad han vill, de som har sin hjärna kvar vet ju att han inte vet någonting om någonting så ett barn skulle kunna prata omkull honom.

  1. Nu har jag lyssnat färdigt………är det Jimmie som integrerar sig eller vad handlar det om ?

 3. Den mannen går i spetsen för att skrota ned allt vad välfärd heter. En lögnare och mytoman är vad han är.

  1. Han kan få prata om vad han vill,idioten.Varje gång han öppnar käften så får SD 5000 nya röster.Han är SDs bästa valarbetare.

 4. Stefan Löfven förstår inte att mera illegala invandrare mindre välfärd, mindre illegala flyktingar bättre välfärd..
  En tre åring förstår det men inte vårat arsel till stadsminister.

  1. Han är som en hund som försöker fånga sin egen svans, runt runt runt………….
   Han är ett typisk exempel på, ha man rätt partibok kan man gå hur långt som helst i Sverige, parti boken slå kunskap I Sverige

Kommentera

%d bloggare gillar detta: