Koranskola kan påverka skolan negativt

ISLAM. I Borlänge har koranundervisningen väckt debatt mellan den lokala moskén och skolan. Skolpersonal oroar sig för att koranstudierna går ut över den ordinarie skolan – och att eleverna påverkas negativt av det som lärs ut.

Rektor Kent Karlsson: – Om all kraft åtgår till att lära sig de (arabiska koran) texterna utantill, och att kraften inte finns kvar till att jobba med den skola som är obligatorisk, då kan jag säga att jag är bekymrad, säger han.

Annan skolpersonal, som inte vill framträda med namn, berättar att det förekommer att elever inte gör läxor och skyller på att de inte hunnit på grund av koranstudierna.

– Det kan inte vara så att koranskolor prioriteras så att barnen är trötta och inte orkar göra matteläxan eller skrivläxan som de fått i skolan. Då är det klart att de missar kunskap, säger en lärare.

Rektorn och förre skolchefen Kent Karlsson oroar sig för att koranundervisning riskerar att skapa mer utanförskap i redan segregerade områden. Skolorna har många elever från Tjärna Ängar, enligt polisen ett så kallat riskområde med social oro, hög arbetslöshet och trångboddhet.

– Det har hänt att elever ifrågasätter lärare som inte har muslimsk bakgrund genom att säga: ”Jag lyssnar inte på dig för du är vit” eller ”Du är inte muslim, varför ska jag lyssna på dig?” Detta förekommer i alla åldersgrupper, från sexåringar till trettonåringar, hävdar rektorn.

Mer på SVT…

Om Tjärna ängar på bloggen…

-Pettersson säger att det är dags att slå igen moskén, den motverkar assimilering och vill man inte anpassa sig så finns det drygt 50 islamska länder att flytta till…

Borlänges kompetensregn…

12 thoughts on “Koranskola kan påverka skolan negativt

 1. Detta att rektorn tror att barnen feltolkat koranen & att det är därför de inte respekterar icke-muslimer är så naivt. Koranen är ju full av hat mot otrogna & han tycks tro att det ska tolkas om till något annat. Och imamen låtsas bli bekymrad.

 2. Debattklimatet har svängt. Idag kan man prata om koranskolor som kolliderar med sekulär västerländsk undervisning. Hade detta reportage sänts för 10 år sedan så hade reportern och tv-teamet som sänt det brännmärkts och blivit utstött som en oberörbar paria.

 3. När jag skulle konfirmeras hade vi läsning för prästen en timme i veckan efter skolans slut. Vi lärde oss en del, överlevde och kom ut som vackra vitklädda konfirmander. Vissa begrepp om den kristna tron men inte så det störde och den extra timmen i veckan hade verkligen inte tagit kraft från annan undervisning Men det var då, då Sverige var svenskt!

 4. Begreppen koranskola och svenskt skolarbete utgör diametrala motsatser som i grunden är inkompatibla med vårt sociala system, där den förstnämnda karakteriseras av en rabulistisk indoktrinering vilken alienerar eleverna från resten av samhället.

  Denna teori stärks med hänvisning till den allmänt vedertagna muslimska attityd som framträder och där det svenska civilsamhällets koder och regelverk desavoueras till gagn för den importerade subversionens drivhus för den demokratifientliga islamismens fortvaro inom nordiskt territorium.

  Det mest paradoxala är att vi ens behöver diskutera den destruktiva nedbrytning av intellekt och integritet denna utpräglat frihetsfientliga och själsdödande irrlära företräder.
  Andreas.

 5. Det enda som är bra med detta är väl att SD gynnas ännu mera. Hur i helvete kan sånt här få förekomma i ett civiliserat land och dessutom betalas med skattemedel. Dessa mussar har nog knappt genererat en skattekrona. Ut med dem allihop tillbaka till Afrika. Parasiter.

 6. Är migranterna dummare än vi? Börjar tro tvärtom faktiskt, och efterfrågan på imamer, arabisktalande lärare, tolkar, halalslaktare mm ökar så koranstudier är kanske framtiden jobb i Sverige??

 7. Snart tilläts bara koranskolar och de enda böckerna, den islamska trilogin: koranen, hadiths, sira

 8. Vad var det vi sa?, vi som länge sett och påpekat. Ingen islamisering pågår, din rasist, sa politiker och journalister.

 9. Problemet löses hur lätt som helst: vill man lära sig Koranen, så gör man det i sitt ursprungliga hemland. Sen stannar man kvar där, för i Sverige har man ingen användning för de kunskaperna

Kommentera