Miljöpartiet gör allt för att åka ur riksdagen, vill förbjuda bensin och diesel i Stockholm

VALET 2018. Miljöpartiet i Stockholm vill förbjuda all försäljning av fossila drivmedel inom stadens gränser till 2030. Det framgår i partiets valmanifest där man ytterligare skärper Stockholms klimatmål. Därmed kan det vara sluttankat för bensin- och dieselbilar på Stockholms mackar tidigare än tänkt.

I dag klubbar Miljöpartiet i Stockholm sitt valmanifest på 30 punkter. Förutom att rent övergripande skärpa sin klimatfrämjande strategi ytterligare skriver man även in ett mål på att förbjuda all försäljning av fossila bränslen i Stockholm till 2030.

Förbudet är tänkt att omfatta alla försäljningsställen i Stockholm och avse både bensin, diesel och övriga fossila drivmedel som inte uppfyller miljökraven.

– Vi vill förbjuda försäljning av fossila bränslen inom stadens gränser till 2030. Så bensin och diesel kommer inte att kunna säljas som det gör i dag, säger miljöborgarrådet Katarina Luhr (MP)

Läs mer på StockholmDirekt.se

-Pettersson ser att Katarina Luhr (MP) bor i en bostadsrätt i centrala Stockholm där kollektivtrafiken fungerar och hon äger ingen bil…

14 thoughts on “Miljöpartiet gör allt för att åka ur riksdagen, vill förbjuda bensin och diesel i Stockholm

 1. Dom siktar ju på ett fossilfritt samhälle likt 1800 talet. Häst o vagn vägglöss utedass är ju deras drömsamhälle. Gud bevare oss.

 2. Vänta bara, när tillräckligt många köpt el-bil dräper Fridolin med Kilometerskatt.
  El-bils förarna skall inte tro att de kommer undan Fridolin.

  • Elbilar behöver batterier med sällsynta metaller. Sådana finns i Sverige. Miljöpartiet har redan sagt nej till brytning. Så där kan ni stå med era elbilar som vi andra har måst subventionera med våra skatter.

 3. Det är pittoreskt att se bilder från Amishfolket i USA. Katarina Luhr bör överväga att emigrera. Men Trump kanske inte tar emot extremister.

 4. Miljön är en global fråga. Så förbud i Fjollträsk påverkar INGENTING!

  • Den som är miljöpartiet skall förbjudas att lämna fjollträsk från och med valnatten (om partiet är kvar i riksdagen/stadshuset).

 5. MP vill skatta ihjäl svenskarna som står för promille av världens samlade utsläpp. Detta för att kunna skryta om att Sverige är världsbäst på detta område också (precis som man vill vara det på flyktingmottagande).

 6. Tror MP att vägen till frälsning är islam? Tror MP att våldtäkter och mord på vita kvinnor är bra för miljön?

Kommentera