Petterssons förslag till valet…


VALET 2018. Ni har märkt att Sverigedemokraterna har haft stora framgångar i opinionsmätningar den senaste tiden. De andra partierna, journalisterna och många opinionsbildare säger att det beror på att det är migrationspolitiken som är i fokus överallt i samhällsdebatten. 

Det är egentligen inte klokt, men de vill diskutera Sveriges framtid utifrån ett tryggt samhälle med sjukvård, äldreomsorg, skola och barnomsorg.

Det visar att de inget begripit. Det går inte att diskutera trygghet, sjukvård, äldreomsorg, skola eller barnomsorg utan att debattera asyl- och anhöriginvandring.

En gång var också socialdemokrater kloka

-Pettersson har några förslag för Sveriges framtid:

 • Stäng gränsen för asyl- och anhöriginvandring.
 • Utvisa alla utländska brottslingar.
 • Dra in uppehållstillstånd och medborgarskap som fåtts på felaktiga grunder.
 • Tillåt arbetskraftsinvandring efter noggrann kontroll att kompetensen inte finns i Sverige.
 • Tala klarspråk, detta är Sverige, inte Afghanistan, Irak, Somalia eller Syrien. Vi vill inte ha skit från de länderna som kvinnoförtryck, klansamhällen och medeltid.
 • Vi vill inte höra invandrarna gnälla, de kom från fattigdom och ibland från krig. Vi släppte in dem och öppnade våra dörrar för dem. Vi gav dem chansen att utbilda sig, skaffa jobb och en framtid. Ta den chansen eller åk hem men skyll inte på oss. Livet är en utmaning även för svenskar.
 • Sluta tro på skiten om mångkultur, det fungerar inte någonstans i världen. Se på Afghanistan, Irak, Somalia och Syrien. Där slår de ihjäl varandra för minsta olikhet. Mångkultur gynnar bara minoriteternas intressen.
 • Islam ska bort, den muslimska eliten och PK-etablissemanget använder islam för att steg för steg krossa vårt land och Europas enighet. Islam är en totalitär ideologi som ej är kompatibel med demokrati.
 • Vi ska inte behöva riskeras att åtalas för att de nya ”svenskarna” inte kan hälsa, klä sig eller äta som folk.
 • Sluta släng bra pengar efter dåliga. Har inte mångkulturella projekt fungerat på 40 år så kommer de inte att fungera med några miljoner till.
 • De som varit i Sverige i många år och inte lärt sig svenska, inte skaffat arbete och inte är självförsörjande ska åka hem.
 • Vi måste sluta skylla invandrarnas problem på oss själva, de är vuxna människor och har man tagit sig från Afghanistan, Irak, Somalia och Syrien till Sverige så klarar man sig här eller åker hem igen.
 • Det är invandrarna själva som har ansvaret för att integreras. De ska inte ha samhällets pengar och hjälp med det. Kan de inte integreras ska de åka hem.
 • Sluta ta skit från invandrarna, var stolt över Sverige men inte över dess politiker.
 • Det måste vara slut med flatheten. Sluta göm problemen. De som kommer måste ta seden tid de kommit eller åka hem.
 • Vi måste sluta vara rädda för att kallas rasist och främlingsfientlig. Vi är inte rasister,vi har tagit emot fler människor av fel sort än något annat liknande land per capita och nu måste det misstaget  rättas till.
 • Sverige är vårt, det tillhör inte mångkulturen, islam eller invandrarna.
 • Det finns mer men det räcker för nu.

Vi måste stoppa vansinnet, det behövs bara sunt förnuft. Vi måste vara stolta över vår historia och över vårt land. Vi kan inte offra vårt land på folk som inte tycker om oss eller vårt sätt att leva…

Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.

Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.

Vi är ett litet folk, men vi har ett stort land att bo i. Se på Europa-kartan! Vårt land brer vida ut sig i världsdelen. Men vi är få, vi är de ensamma stugornas folk, och även om vi numera delvis bor i städer, så är vi dock någon gång komna från bönders, torpares, backstugesittares stugor.

I ensamheten i stora ödsliga skogar har en svensk folksjäl danats genom tusendena år. Brottningen med stenen och stubben när åkern bröts, har gett oss krafter – andliga och kroppsliga. Och starkt motstånd utvecklar starka krafter. Så har detta lands skog och mark präglat oss, gett oss det egnaste, upprinnelsens källa till vår folkstyrka, den ensamme skogsbons stolthet och frihetssinne och den sege odlarens ihållighet.

Det verkligt svenska är sålunda ursprunget – vår växtplats. Det är för mig den barndomens jord där jag sprang barfota något dussin somrar, och kände enrisbuskens barr under fötterna. Barndomens mark, det är vårens allt ljusare kvällar med morkullsflykt över stugbacken, och tranornas skrik från kärret. Det är sommarens solvärmda bäck med sitt ljumma vatten plaskande kring barnaben med sårskorpor på knäna. Det är höstens röda lingontuvor och det nedfallna äpplet i dagg-gräset en klar morgon. Det är vinterns snödrivor vid farstubron. Det är iskanornas kälkbacke. Det är några barn i en gråmosses lavstuga på skogsbacken en enslig kväll i skymningen. Far är på regementsmötet, mor på dagsverke uppe i Roten. Barnen sitter vid stugans fönster och trycker sina näsor platta vidmot emot glaset. Finns det inte någon där nere på vägen? Det är fattigdom – men en stolt fattigdom, som hjälper sig själv till livets tillräckliga uppehälle, till det grova, men mustiga dagliga brödet från rågen på åkerlappen kring stugan. Det är en sund och fri barnaväxt, som den vilda örtens mellan enbuskarna i hagen. Det är frid och trygghet i ett fredligt land, där barnen föds fria av fria föräldrar. Ett land där också de minsta backstugors barn får pröva sina möjligheter av alla slag så långt deras krafter räcker till. Ett land där var och en får växa efter sin egen art. Detta är det egna, det som aldrig skall låta sig utbyta mot något främmande. Detta är roten och blodsbandet, min andliga arvslott som jag har att föra orörd vidare åt mina egna barn. Detta är för mig det svenska, det omistliga.”

– Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

Per Albin byggde folkhemmet på den tiden Socialdemokraterna var som Sverigedemokraterna idag…


43 responses to “Petterssons förslag till valet…

 • Lena

  Jag tror att SD blir störst valet 2018, hur mycket i procent det vågar jag inte gissa.
  https://juliacaesar.blog/2018/06/14/lasarkommentar-vi-tillater-inte-langre-att-bli-hanade/#more-5683

  Gilla

 • ruben

  Instämmer på alla punkter. Sverige skall inte importera oidentifierade bidragsturister, kriminella, eller terrorister. Jag förstår inte varför Sverige gör det. Arbetskraftsinvandring är bara sunt när jobben ligger vakanta och väntar på den specifika yrkeskunskapen.

  Gilla

 • Valter

  Hör och häpna, angående svenskar kontra finnars tro på nyheter, enligt Reuters Digital News rapport. Tro på nyheter oavsett varifrån, S 41% F 62 % nyheter från källa som dom brukar använda, S 51% F 72 %. Vem har förstört tron på att vi får höra sanningar i Sverige. Kan det vara Putin. Med fara för att svartmåla landet rykte, kan det vara allena rådande public service, SvT med övrig fake media. Är det kanske det anrika Reuters som kör med fake news. Vad händer i Sverige, folket som varit så pålitliga, som betalat världens högsta skatter, som stat och media kunnat påverka sen evinnerliga tider, som aldrig varit myndiga, som inte får handla starkare än folköl på affärerna. Dom har nu tappat förtroendet för deras förmyndare.
  Inte alla, en stor del lever på att vi är lättledda.

  Gilla

 • Sten i Gatan

  Petterssons 18 teser borde gjutas i brons och skruvas upp på dörren i Rosenbad!

  Gilla

 • Valter

  Det skulle vara intressant och se en jämförelse av positiva inslag i SvT av MP kontra SD. Hur många inslag vardera haft i tv tid. Hur många korrekta inslag, och vilka inslag var vinklade, åt vilket håll osv. Mp som är hälften så stor, har fått mer än tio gånger så stor utrymme för deras politik i positiva ordalag, medans SD politik haft för det mesta negativ. Ingen forskar resultat bara iakttagelser enligt mig. Att de ändå inte lyckats bättre med propagandan, beror på att alltfler börjat genomskåda Sveriges Pravda television. En samling övervintrade överbetalda kommunister och agerande miljöpartister. Som vill bestämma över vad folket ska tycka.

  Gilla

 • Bosse

  Tony! Ja jag läste detta sen i Nyheter idag. Det är för jävligt och dom låtsas som om dom glömde det snart största partiet.

  Gilla

 • Tony

  Ja fast det finns en hel del ännu där inte polletten ramlat ner
  som till exempel Polisförbundet som efter partiledaredebbatten
  bjöd in all partiledare utan förstås SD, dom har tydligen ingen
  aaaaning varför SD i varje undersökning går fram som en
  Slåttermaskin, att folket år så in i satans trött på det unkna
  samhälle som växer fram, där ett stort antal Mähän kletar på
  det enda parti som inte har ansvar för avvecklingen av Sverige
  som ett utvecklat land.

  Här skulle man tala om polisens villkor o Statushöjning, då bjuder
  man in den Sju klöver som är gravt ansvarig för förfallet i landet,
  men inte dom som inte var med.
  Blir ni förvånade över varför polisen uppgifter i samband med
  brottslighet inskränker sig till till exempel ”en person i
  25 års åldern”, det är vad uppgifter man lämnar ut, samtidigt som
  man för syns skull begär hjälp av allmänheten? Man vill helt enkelt
  inte ha någon hjälp, då kan brottet och den som utfört det sakta
  men säkert fasas ut från allmänhetens intresse!

  Man ville ju tro bättre om polisen och deras förbund, men
  det är bara att tänka om, demokratiföraktet är mycket större
  än vad många tror, och finns på betydligt fler ställen än man tror!

  Skulle inte bli ett dugg förvånad över ifall det kom förslag om
  att det spelar ingen roll hur stora SD blir, deras röster kommer
  ändå inte att räknas? Så jobbas det i en Demokratur.

  Gilla

  • Bosse

   Är det så att Polisförbundet inte bjudin in Jimmy Åkesson då är det för jävligt.Jag har inte läst detta.Men då förstår vi varför dom har sådana enorma problem och då ser man att dom vill inte lösa dom.SD blir säkert största parti i september och att inte bjuda in dom när polisen har enorma problem det visar bara att dom har inte fattat något och är lika korkade som sjuklövern.

   Gilla

 • Bosse

  Håller med om alla dina punkter. Man kan inte separera diskussionen om invandring från nånting annat.Allt i samhället är avhängigt av hur invandringen sköts.Tänk att som statsminister tro att denna fråga inte behöver diskuteras!!

  Gillad av 1 person

 • Per Andersson

  litet tillägg: All offentlig information och service (inkl. sjukvård) tillhandahålles endast på svenska, såväl i tal som i skrift.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”De flesta älskar någon Sverigedemokrat”

  En mycket läsvärd och bra skriven krönika, av Paulina Neuding , på Dagens Samhälle.

  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/de-flesta-alskar-nagon-sverigedemokrat-22599

  Gilla

 • Fredde

  Det är väldigt populärt bland PK-maffian att kalla SD för ”enfrågeparti”.

  Det visar tydligt att de inte ens brytt sig om att kolla vad SD har i sitt program.
  Men, är man så indoktrinerad som PK-vänstern, så finns det inget hopp om bättring.

  Sunt tänkande människor inser att det går inte att slösa Miljarder på afghanska skäggbarn från Iran, det tar pengar från vård, polis, skola, äldrevård, och allt annat som sjuklövern försämrat och nu behöver förbättras.

  Gilla

 • Nick

  Angående Makedonierns nambyte, Makedoniens premiärminister Zoran Zaev säger att namnet bevarar landets etniska och kulturella identitet.
  Tänk om vi i Sverige fick uttrycka oss på samma sätt, vi vill också bevara Sveriges etniska och kulturella identitet.

  Gilla

 • Valter

  Peter Lundgren i EU parlamentet att Sverige vill inte betala högre avgifter pga Brexit, som parlamentet inte sparar till i budgeten, utan vill höja vår avgift med 15 miljarder. Vi begär isåfall omförhandling av EU avtalet. Mycket bra inlägg av honom, SD gör mer där än alla de andra tillsammans, de bryr sig mest om sin lön, inte oss som betalar deras kalas.På you tube.

  Gilla

 • Tony

  En sak som absolut måste göras är att även ställa krav på hur median ska fungera , det går inte att ha den ordningen vi har idag att Median går
  makthavarnas ärenden, kom ihåg att Politikerna hade aldrig kunnat köra landet i botten utan hjälp från Media som undanhållit, direkt ljugit och mörkat sanningen. Median ska vara korrekt, dock inte som det varit politiskt korrekt. Hur många brott hade kunnat lagföras ifall identitet och
  utseende på brottslingen kungjorts. Vad har vi för nytta av att få reda på att en man i t.ex 20 års åldern, här finns ju en väldig massa som är i den åldern, men så fort det har varit någon med utländskt utseende, så mörkar Media.
  Ta vidare SVT s Rapportering i fallet Donald Trump, där man hela tiden försöker att förlöjliga Amerikas president, detta samtidigt som vi har
  ledare för Sverige som omvärlden skrattar åt?

  Gilla

 • Hönsmamman

  Mp går till val på att satsa pengar för att förbereda oss för extremväder.

  Vi är 10 miljoner. De vill satsa 500 miljoner per år. Det blir 50 kr per person och år. Vilket räcker till en ett budgetparaply mot ruskväder samt en broschyr hur ”väderinstrumentet” lämpligen användes.

  Om paraplyet har reklamtext kanske pengarna även räcker till en fleecefilt? Finns många som vill förknippas med extremism?

  Den som.väljer att flytta för att bo i ett varmare klimat, t ex pensionärer till Portugal, kommer de däremot att göra allt för att beskatta hårdare.

  Gilla

  • Realist

   Hur många procent är det som blir drabbade av denna beskattning för att de flyttat till´Portugal ??
   Det kan endast Magdalena Andersson svara¨på !!

   Men att sluta ge ”överkostigt” bidrag som tex. integreringsbidrag och äldreförsörjningsbidrag till ”nysvenskar” det är helt godkänt av SVERIGES REGERING. !!!

   Det mest störande mot alla svenska småbarnsföräldrar är att alla nyanlända får barnbidrag retroaktivt för deras barn !!!

   Finns beslut hos Sveriges Regering om detta !!!

   Gilla

 • Realist

  Egentligen är livet i Sverige enkelt !!
  Men bara om:
  MAN FÖLJER ALLA LAGAR SOM GÄLLER I SVERIGE !
  MAN INSER ATT LANDET MAN BOR I ÄR SVERIGE !!!
  ATT MAN I SVERIGE PRATAR SVENSKA UTAN TOLK !!!!!!!!

  Gillad av 1 person

  • Realist

   ´Viktigast tror jag att en IDENTIFIERING MED DNA MÅSTE SKE FÖR DE SOM SAKNAR IDENTIFIKATION / PASS !!!

   Och att man söker efter dessa personer i EU (och dessutom väntar på svar innan man gör några identitets deklarationer görs inom MIGRATIONSVERKET !!!
   Finner man deras DNA från ett annat land !!
   UTVISA DESSA PERSONER TILL DETTA LAND ENLIGT DUBLIN ÖVERENSKOMELSEN (underskrivet i EU och ska gälla för alla länder inom EU) !

   Gilla

   • Macke

    Det skulle vara här som i ”Gränsbevakarna Australien” på Kannal 9.
    Styft 20.000 arbetar där enbart inom gränsskyddet.

    Kommer någon hit till gränsen och inte kan uppvisa vem denne är så blir det att tas i förvar.
    Därefter få lämna landet.

    Går man på Systemet och har en osäker ålder så blir denne ombedd att visa leg.
    Åker man till något land utanför EU skall man ha både pass och leg samt till visa länder även ha visum.
    Går man till posten och skall hämta ut ett paket, fast den bakom disken mycket väl känner igen och vet vem man är så får man ändock visa ID

    Gilla

 • Vargkvinnan

  Pettersson!! Du är bara BÄST!!!! ja röstar på dig till 100%!!!!!

  Gilla

 • Gus

  Bra skrivet Pettersson, håller med till 100%. Snart ses vi på vallarna ! 😀

  Gillad av 1 person

 • Peter Kostin

  jag vet inte riktigt vad som menas med asylinvandring, men jag vet att min farmor, faster och hennes barn samt min pappa kom till Sverige som statslösa i början av 50-talet. Farmor och farfar flydde undan kommunisterna i Ryssland och fick en fristad i Shanghai, där min pappa, faster och kusiner födes. När Mao genomförde sin kulturrevolution så fick alla ”ryssar” ett val, en tåg biljett tillbaka till Ryssland/Sovjet eller en biljett till Hongkong, Genom at dom tog biljetten till Hongkong så blev dom statslösa. FN förhandlade med ett antal länder om att ta emot statslösa. FNs ”krav” var arbete och bostad. Familjen valde Sverige framför Brasilien. Pappa fick jobb på ett järnverk där han fick lära sig svenska av arbetskamrater. Efter X antal år blev han svensk medborgare och ett halvår senare ryckte han in för att göra värnplikt. Efter 15 år i landet tog han livet av sig. Det säger väl lite om hur svårt det är för en flykting i Sverige (redan på 60-talet)

  Gilla

  • För Vårt Bästa?

   Fattar jag dig rätt eller?? Det verkar som att du vill ha öppna gränser utan krav.
   Jag jobba i Borlänge i slutet av 60 och där var finländare, tyskar, österrikare. Dom jobba och lärde sig.
   Att din far tog livet av sig var ju ledsamt men gjorde han det för att VI inte tog emot honom eller hade han hemlängtan??? Finländarna var väl mest på tapeten i svensk mun pga fylla och kniv, i övrigt minns jag inget hat eller otrevliga kommentarer.

   Gilla

  • Realist

   Tråkigt och jag lider med alla som försöker göra ”rätt” för sig och ändå inte känner sig ”hemma” och välkomna i vårt land !!!
   Kanske kom Ni till fel ställe???

   Gilla

 • per22

  Jag har sagt det förut, och jag säger det igen.
  Pettersson har mera sunt förnuft i skallen än hela den samlade 7-klövern.
  Tack för ordet.

  Gilla

 • Nicklas

  Håller med till 100%.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Undrar vad som kommer att sägas och tyckas i framtiden om SD nu mot förmodan av någon anledning aldrig kommer att genomföra sina vallöften om att stor del rädda Sverige från undergång ?
  Vad förväntar sig SD:s väljarkår att detta parti vågar, vill kan och kommer att kunna göra för Sverige om partiet skulle få politiskt inflytande?
  Vad 7 klöver är kapabel till att göra och inte göra vet ju alla idag.

  Gilla

 • Urban Hjärne

  Många bra förslag där! 5 +
  (Tips; ett bra sätt att spara och organisera sina länkar är att markera dem med + tecken framför. De med flest + hamnar överst i den aktuella mappen, döpt efter ämne & månad).

  Gilla

 • hllviken

  ll

  Gilla

 • morran

  ”Tillåt arbetskraftsinvandring efter noggrann kontroll att kompetensen inte finns i Sverige.”

  jag skulle vilja göra ett tillägg där som jag tycker är viktigt:
  ————
  …under förutsättning att vi inte bidrar till braindrain i de länder vi hämtar arbetskraft från, utan att det blir ett utbyte som är bra för båda länderna
  —————

  Gilla

 • hllviken

  Per Albins tal om Folkhemmet syftade till att bygga starka familjer!

  Gilla

  • hllviken

   Alva Myrdal var Rockefellerstipendiat och efter studier i USA implementerade hon Globalistiska Strukturer i Sverige.

   Gilla

 • Björn

  Instämmer fullt ut! När det gäller Socialdemokraterna tror jag t.ex. Tage Erlander och Gunnar Sträng skulle mått dåligt av att se sitt parti idag.

  Gilla

  • Olle

   Erlander och Sträng hade naturligtvis röstat på SD om de levat i dag.

   Gilla

  • Macke

   Även Gunnar Hedlund inte att förglömma med sitt klassiska ”… vi bondeförbundare vi tycker ….” som var partiledare 1949 – 1971,
   med Bondeförbundet som blev Centern.
   Annie Lööf har helt vänt upp och ner på partiet.

   Gilla

 • gamgubben

  Vore Pettersson ett parti och gick till val på dessa punkter så skulle skörden bli minst 15%. Maila över dem till SD!

  Gilla

 • The proud swede

  Väl talat, Pettersson. Finns egentligen inget att tillägga….

  Gilla

 • nosferatu

  Finns ingen av punkterna jag inte håller med om.

  Gilla

 • hllviken

  Instämmer helt!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: