Stäng

En analys av sossarnas kris

VALET 2018. Nu har detaljerna i SCB-mätningen kommit, den mätning som kallas PSU (partisympatiundersökningen). Och det var otroligt intressant läsning. Det är bland män och kvinnor över 75 år som ”framtidspartiet” har sina väljare – tillsammans med utrikesfödda, skriver Rebecca Weidmo Uvell.

Trenden från 2014 fortsätter. Sossarna får färre och färre yngre väljare. Istället blir det för varje år som går äldre och äldre som utgör deras kärna.

I den allra yngsta gruppen, det vill säga förstagångsväljarna, valde 29 % sossarna innan valet 2014. Idag är siffran katastrofala 17,8 %. I gruppen kvinnor var respondenterna under 200 stycken och därför inte mätbara för SCB.

Kollar man i en större grupp, det vill säga 18 – 29 år, är det ännu sämre. 17,5 % skulle rösta på S idag, de har sedan maj 2014 tappat från 28,4 %.

Bland kvinnor över 75 år har de över 50 %. Men vad hjälper det när gruppen krymper av helt naturliga skäl för varje år och de som idag kan rösta i valet kanske inte lever för att rösta i nästa ens?

I gruppen män över 75 år har sossarna 47 %.

En annan fascinerande sak är att SD växer radikalt bland de utrikes födda. Inte att förväxla med utländsk bakgrund, som även inkluderar de födda i Sverige till utlandsfödda föräldrar. Bland de som själva kommit hit som invandrare av olika slag, där flyktinginvandrare än den absolut största gruppen, har idag SD 11,3 %. De valde bara till 1,8 % SD i maj 2014.

Läs vidare på Uvell.se…

-Pettersson menar att socialdemokraterna var bäst för 1969, sedan dess har det gått utför…

6 reaktioner på “En analys av sossarnas kris

 1. Man ska inte glädjas över andras olycka…men, i detta fallet så får man öppna en flaska bubbel…detta måste FIRAS 🎊🎉🥂🍾
  Speciellt när de har ordnat ”olyckan” själva.

  Jag trodde i min enfald att Sverige var förlorat…men, det känns att ett ljus har tänts, och får en känsla, om en ljusare framtid med FÖRSTÅND !

  Kanske finns det en gud ändå, för SVENSKA KYRKAN har ju vänt våran kristna gud ryggen.
  Kanske har han vaknat till och ser till svenskarnas bästa, utan hycklare och ständiga förnekelser och ljugeri.

  Va….jag börjar väl inte bli kristen 😳😳😳

  VAL 2018 …. underbart med FÖRSTÅND !

 2. Stefan Löfven säger: När du är som svagast skall samhället va som starkast. Och nu till verkligheten: När gumman var arbetslös o jag psykiskt sjuk med svår tandlossning pga alla piller fick vi ett hånskratt av ledande sossar. Det var några år sen men jag släpper aldrig detta. Det har kostat S det vet jag. Dom som känner mig vet att jag pratar. Men prestigen mina vänner att dom aldrig kan lösa detta. Slutsats: Löfven är en hycklare o lögnare!

 3. Sossarna har gått från att vara en gräsrotsrörelse som arbetade nerifrån och upp. dvs det var medlemmarna och de lokala klubbarna som drev politiken. Klubbar som bestod av vanligt hederligt folk som arbetade och slet för att få en bättre vardag. Mottot var ”gör din plikt, kräv din rätt”. I den ordningen!
  Så är det inte idag när alla bara skriker att de ska ha en massa saker men själva inte lyfter ett finger.

  Idag är S toppstyrt där lokalklubbarna kuvas. På riksnivå vill man ha makten endast för att trygga sin egen försörjning. Den egentliga makten har man lämat över till EU. Istället för politik sysslar man med ”identitets-politik där man hela tiden försöker hitta ”offer”. Man kastar skit på alla som bidrar till samhället och försöker få dem känna skuld så man kan klämma dem på ännu mer skatter. Skatter som sedan skickas till EU, Palestina eller ner i det egna lönekuvertet

  Dessa ”offer” är antigen konstruerade eller sådana man skapat själva.
  Tex uselt integrerade invandrare i kopiösa mängder. Dessa vill man skuldbelägga svenskarna för när det är den egna förda politiken som skapat detta problem.
  Offergrupper konstrueras i deras förhållande till vita svenska män vilka sedan utmålas som orsaken till all världens elände.

  Dessutom är S kraftigt feminiserat vilket också bidrar till den förvirrade politiken. ”Allt år Alla – någon annan får betala” är mottot. På partiets listor hittas mest folk som borde vara föremål för lyxfällan med tanke på vilken politik man vill föra.

  Därför hittas S väljare mest hos dementa åldringar, invandrare som lever på bidrag (prio offergrupp) samt förvirrade personer som slutat använda hjärna när de fattar beslut utan helt går på känslostormar.

  inte hel pk-uppfattning antar jag men jag tycker förnuft, logisk tänkande, rationella beslut, ansvarskänsla och konsekvent agerande helt saknas idag i politiken. Detta borde vara de högsta dydgerna för en ”FÖRTROENDEVALD” men de är som bortblåsta

 4. Jag kan inte annat än hålla med Pettersson om att när vår senaste regering avgick 1969 då dog Sverige.
  Det är ju roligt att se att fler och fler av den Svenska valmanskåren vaknar ur sin Törnrosa sömn, slår upp sina ljusblå och inser att deras plånböcker står på vid gavel sedan Reinfeldt sa ” Öppna era plånböcker” fast en del sa att han sa ” Öppna era hjärtan”.

 5. Apropå analysera att tänka med ett sunt förnuft, som då räddar liv och inte förordar fasadpolitik som sittande regering gör…..

  Ivar Arpi , ” Hycklar om asylrätten – måste få ett slut.”

  ” Vad är då alternativet till asylrätten, som den ser ut i dag? Ruist har föreslagit ett kvotsystem där varje land själv kan sätta ett tak för hur många man kan ta emot.”

  ” Med ett kvotsystem skulle de mest behövande få hjälp, snarare än de som har råd att köpa sig en biljett in i Europa. Ändå har de som påstår sig värna asylrätten, som Alice Bah Kuhnke, men för en politik som bygger murar och hinder, lyckats inbilla sig om att det är de som är goda.

  Kanske beror det på att frågan även handlar om en djupare konflikt: har medborgarna i ett demokratiskt land rätt att bestämma över vilka som ska få bo där?

  Har medborgarna rätt att välja vilka som ska få ta del av deras välfärd?

  Med ett kvotsystem har man det. Då kan man välja vilket utrymme det finns och sätta taket därefter.”

  Läs hela ledaren på…….

  https://www.svd.se/hyckleriet-om-asylratten-maste-fa-ett-slut

Kommentera

%d bloggare gillar detta: